Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Суспільство

Прес-центр

Новини - Суспільство

29.12.2014 14:42

Михайло Гайничеру поспілкувався з представниками місії ОБСЄ

Михайло Гайничеру поспілкувався з представниками місії ОБСЄ
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся зі спостерігачами Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Робеном Сантьяго та Славоміром Бердаком. Представники Місії цікавились суспільно-політичною ситуацією в Чернівецькій області, рівнем протесних настроїв громадськості та готовністю депутатського корпусу відповідати на виклики сьогодення, зокрема, у галузях, які потребують якнайшвидшого реформування на законодавчому рівні.
Голова обласної ради наголосив, що депутатський корпус облради оперативно та адекватно реагує на потреби громади та в більшості приймає виважені та продуктивні рішення, а також висловив вдячність спостерігачам за висловлену ними оцінку ефективності роботи. Щодо окремих коментарів представників громадськості стосовно діяльності представницького органу краю, на які звернули увагу спостерігачі Місії, то керівник облради зазначив, що у будь-якій роботі є її емоційна та професійна складова, і, на жаль, сьогодні лише незначна кількість людей, які висловлюються публічно, оцінюють професійну складову та формують думку про роботу на основі об’єктивних показників діяльності як органів місцевого самоврядування, так і виконавчої влади.



26.12.2014 12:14

Керівники облради зустрілись з представниками громадськості

Керівники облради зустрілись з представниками громадськості
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко зустрілися з представниками громадськості, які організували акцію-протест у вигляді пікетування приміщення облради. Керівники обласної ради відповіли на запитання активістів і представників засобів масової інформації та вислухали пропозиції і бачення учасників пікетування щодо організації роботи крайового парламенту.
Михайло Гайничеру доручив виконавчому апарату обласної ради зареєструвати у встановленому порядку підтримані на акції протесту вимоги Чернівецького обласного об’єднання «Майдан» та низки громадсько-політичних формувань Буковини.



23.12.2014 15:25

Валентин Маніліч зустрівся з представниками місії ОБСЄ

Валентин Маніліч зустрівся з представниками місії ОБСЄ
Заступник голови обласної ради Валентин Маніліч зустрівся з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ларсом Фордалом та Інго Бютнером. На зустрічі йшлось про перспективи децентралізації влади, проведення реформи місцевого самоврядування, внесення відповідних змін в Конституцію України та очікувані результати перетворень для органів місцевої влади та забезпечення життєдіяльності територіальних громад.
Учасники зустрічі обговорили суспільно-політичну ситуацію в Україні загалом та Чернівецькій області зокрема. Йшлось про збереження соціальної стабільності в краї, налагодження діалогу з громадськими організаціями та іншими представниками інтересів громад, проведення заходів для попередження виникнення різного роду конфліктних ситуацій. Обговорювалось питання тривалої відсутності в області керівництва виконавчої гілки влади, що може виступати дестабілізуючим фактором у суспільстві.



02.12.2014 12:34

У Новоселиці відбулась акція "Свічкова хода"

У Новоселиці відбулась акція "Свічкова хода"
У Новоселиці з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом відбулась акція «Свічкова хода», організована районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та районною організацією товариства «Червоного Хреста».
Як повідомила прес-служба Новоселицької районної ради, у заході взяли участь заступник голови районної ради Василь Горбатюк, заступник голови райдержадміністрації Алла Данілова, представники органів місцевої влади, громадських організацій, трудових колективів, учнівської та студентської молоді.
Під час акції наголошувалось на незворотніх наслідках невиліковної хвороби, необхідності здійснення заходів для її запобігання та збереження здоров’я і життя громадян.



21.11.2014 11:56

На Центральній площі у Чернівцях відкрили оновлене відділення Ощадбанку

На Центральній площі у Чернівцях відкрили оновлене відділення Ощадбанку
Сьогодні в Чернівцях відбулось відкриття установи Ощадбанку нового формату. Відділення Ощадбанку на Центральній площі, 8 відчинилось для відвідувачів в оновленому вигляді. Відремонтовані просторі зали, по-новому обладнані місця для роботи з клієнтами, банкомати та термінали самообслуговування – вигляд щойно відкритої установи відчутно різниться від того, яким був тут до ремонту. Голова обласної ради Михайло Гайничеру привітав працівників і клієнтів банку та висловив сподівання, що покращені умови праці позитивно позначаться на роботі відділення та підвищать рівень обслуговування клієнтів. Він також зауважив, що сьогодні державним банкам, як і комерційним, треба доводити свою спроможність належно працювати, і Ощадбанк виконує це завдання, дбаючи про професійні кадри, забезпечуючи високу якість обслуговування та доступність для клієнтів.



23.10.2014 13:03

На Буковині у півтора рази зріс попит на закордонні паспорти

На Буковині у півтора рази зріс попит на закордонні паспорти
У півтора рази зросла кількість паспортів громадянина України для виїзду за кордон, виданих буковинцям впродовж трьох кварталів поточного року порівняно з аналогічним періодом минулого року. Загалом за 9 місяців 2014 року Державним центром персоналізації даних виготовлено 44,6 тис. документів проти 27,8 тис. за аналогічний період минулого року.
Через підрозділи централізованого оформлення документів Управління ДМС України в Чернівецькій області за вказаний період оформлено 12,5 тис. закордонних паспортів проти майже 8 тис. у минулому році.
Тенденція до збільшення не торкнулася наймолодших буковинців: цього року було оформлено навіть менше дитячих проїзних документів для виїзду за кордон, аніж минулого – 3,6 тис. ПДД у 2014-му проти 3,7 тис. у 2013-му.



10.10.2014 16:28

Відставних військовослужбовців навчатимуть менеджменту безпеки бізнесу

Відставних військовослужбовців навчатимуть менеджменту безпеки бізнесу
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистому зібранні, присвяченому відкриттю курсів перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас або відставку. У Чернівцях курси проводитимуться Західним регіональним центром сприяння перепідготовці та соціальній адаптації військовослужбовців у рамках спільного проекту Міністерства Оборони України та за сприяння Королівства Норвегія за спеціальністю «Менеджмент безпеки бізнесу».
«Питання перепідготовки та соціальної адаптації військових для нас є важливим і значимим з різних аспектів», - наголосив голова обласної ради. Він, зокрема, зазначив, що сьогодні люди в погонах є важливою складовою суспільних і економічних відносин, адже після завершення військової служби вони мають значний досвід, багаж знань і навиків сумлінного виконання обов’язків та відношення до дисципліни, які вони можуть застосовувати на користь суспільства.



07.10.2014 15:17

Новоселицька райрада підтримує військових у зоні АТО

Новоселицька райрада підтримує військових у зоні АТО
Голова Новоселицької районної ради Роман Криган спільно з керівником районної організації Товариства Червоного Хреста України Мариною Глігор передали волонтерці Аллі Мустеці вісім пічок-"буржуйок" та котел на твердому паливі, виготовлені підприємцями та підприємствами району, які за ініціативи районної ради були придбані для потреб військових підрозділів у зоні АТО та мешканців Сходу. Як повідомили у Новоселицькій районній раді, Роман Криган висловив переконання, що пічки стануть у нагоді українським військовикам для виживання в польових умовах у холодну пору року.
Окрім цього керівник представницької влади району спільно з представниками Червоного Хреста і управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації відвідали родини мобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, які перебувають у відпустках, в селах Зелений Гай, Слобода, Рідківці, Маршинці та Строїнці, надали їм відповідну допомогу, обговорили проблеми, що потребують подальшого вирішення.



29.09.2014 15:04

Переселенці зі Сходу України працевлаштовуються на Буковині

Переселенці зі Сходу України працевлаштовуються на Буковині
До Чернівецької обласної служби зайнятості станом на 22 вересня ц.р. звернулося 137 приїжджих з окупованих територій та регіонів зони антитерористичної операції. За результатами звернень 71 особа отримала статус безробітного, трьох залучено до тимчасових робіт, а 23 особи центрами зайнятості працевлаштовано.

Як повідомляють фахівці відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям Чернівецького ОЦЗ, найбільше працевлаштованих з числа клієнтів цієї категорії у місті Чернівці, де найвагоміша база вакансій. Приїжджі уже працюють офіціантом, помічником вихователя дошкільного навчального закладу, двірниками, помічником адвоката, слюсарем аварійно-відбудовних робіт, комплектувальником проводів. У районах області – оператором птахофабрики (Глибоччина), листоношею (Кіцманщина), спеціалістом державної служби (м. Новодністровськ) та за іншими спеціальностями. Переселенці з допомогою служби зайнятості знаходять роботу на Буковині як на державних підприємствах, в установах та організаціях, так і в приватному секторі.



14.08.2014 15:10

Михайло Гайничеру звернувся до голів районних рад та керівників громад щодо обмеження використання піротехнічних засобів

Михайло Гайничеру звернувся до голів районних рад та керівників громад щодо обмеження використання піротехнічних засобів
Голова обласної ради Михайло Гайничеру звернувся до голів районних рад, а також сільських, селищних та міських голів щодо вжиття ними відповідних заходів для обмеження використання салютів, феєрверків та інших піротехнічних засобів на час проведення антитерористичної операції. Голова обласної ради, зокрема, наголосив, що у важкий і тривожний для України час, коли у зоні антитерористичної операції гинуть військовослужбовці та мирні жителі східних областей України, гучні святкування просто недоречні. Він закликав громадян, підприємства та організації утриматись від феєрверків як у громадських місцях, так і у приватних садибах та на прибудинкових територіях.



12.08.2014 11:10

Чернівецькі прикордонники повернулись додому

Чернівецькі прикордонники повернулись додому
52 буковинські прикордонники повернулись з Луганської області додому після проведення ротації. У ніч на 12 серпня вони прибули в Чернівці, де в Чернівецькому прикордонному загоні їх зустрічали рідні та близькі, представники командування та громадськості міста. За проявлені мужність та героїзм військовики були нагороджені державними та відомчими відзнаками.



07.08.2014 17:28

Михайло Гайничеру відвідав поранених буковинців у військовому госпіталі

Михайло Гайничеру відвідав поранених буковинців у військовому госпіталі
Голова обласної ради Михайло Гайничеру відвідав поранених у зоні АТО буковинських військовиків, які перебувають на лікуванні у Чернівецькому базовому військовому госпіталі. Він подякував воякам за їх мужність і самовідданість та висловив сподівання, що військові дії незабаром завершаться і на території нашої держави ніколи не буде військових конфліктів. Михайло Гайничеру зазначив, що обласна рада готова надати необхідну допомогу для забезпечення належного рівня медичного обслуговування буковинців, поранених у зоні АТО, та передав бійцям кошти на лікування. Військовики отримали медалі «З честю виконаний обов’язок», які вручив представник громадської організації «Афганці «Чорнобиля» та відзнаки «За доблесть та професіоналізм» від спеціальної колегії по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.



28.05.2014 20:09

Керівники обласної ради зустрілись з представниками місії ОБСЄ

Керівники обласної ради зустрілись з представниками місії ОБСЄ
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та заступник голови обласної ради Валентин Маніліч зустрілись з представниками місії ОБСЄ, яка працює в Чернівецькій області та займається питаннями безпеки та захисту прав людини в Україні. Михайло Гайничеру запевнив гостей, що обласна рада та її керівництво відкриті до обговорення будь-яких питань щодо ситуації в області і в Україні загалом та з вдячністю сприймають всі зусилля представників міжнародної спільноти, спрямовані на мирне врегулювання ситуації в Україні. Він також висловив готовність надати необхідну допомогу в роботі місії.
Координатор команди спостерігачів у Чернівцях Олена Некулаеску цікавилась ситуацією в краї після Президентських виборів, позицією обласної ради щодо децентралізації влади, прикладами проведення в області люстрації, питаннями відкритості органів влади та місцевого самоврядування, їх співпраці з громадськими організаціями, організацією роботи обласної ради та законодавчою базою її діяльності.



26.05.2014 12:13

Майже 130 буковинців змогли проголосувати завдяки чергуванням, організованим міграційною службою

Майже 130 буковинців змогли проголосувати завдяки чергуванням, організованим міграційною службою
83 раніше оформлених паспорта громадянина України видали у переддень та під час виборів Президента України підрозділи Управління ДМС в Чернівецькій області. Також було здійснено вклеювання 44 фотокарток у паспорти громадянина України у зв’язку з досягненням відповідного віку.
Можливість проголосувати з вчасно оформленим паспортним документом краяни отримали завдяки чергуванням 24-25 травня, організованим у всіх територіальних підрозділах та Управлінні ДМС області.



20.05.2014 11:06

В день виборів у міграційній службі Буковини можна буде отримати паспортні послуги

В день виборів у міграційній службі Буковини можна буде отримати паспортні послуги
25 травня працюватимуть всі територіальні підрозділи та відділ паспортної роботи, громадянства та реєстрації фізичних осіб Управління ДМС України в Чернівецькій області. Про це повідомила прес-служба Управління ДМС України в Чернівецькій області.
Якщо необхідно вклеїти фото до паспорта громадянина України по досягненні відповідного віку або отримати паспорт громадянина України, який попередньо був зданий в роботу, буковинці зможуть звернутися до міграційної служби області навіть у неділю.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua