Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Інформації

Прес-центр

Новини - Інформації

11.08.2015 12:42

Оголошено конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування»

З 31 липня 2015 року Мінгеріонбуд України оголосив проведення конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2015 році для органів місцевого самоврядування всіх рівнів. Мета конкурсу: відбір, відзначення і поширення кращих проектів і програм органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій, що були реалізовані на практиці. Теми конкурсу: 1. Співробітництво громад: практичні результати і вигоди. 2. Енергозбереження та енергоефективність. 3. Стимулювання економічної активності, створення робочих місць.
Для участі у конкурсі потрібно заповнити заявку, яка знаходиться на сайтах Мінрегіону та його партнерів (www.minregion.gov.ua, www.slg-coe.org.ua, uaror.org.ua, auc.org.ua, www.vassr.org) і надіслати її до 30 вересня 2015 року електронною поштою на адресу Best.Practice.Ukraine@coe.int.



20.07.2015 16:24

На Вижниччині обговорили питання проведення місцевих виборів

На Вижниччині обговорили питання проведення місцевих виборів
На Вижниччині відбулося засідання круглого столу «Місцеві вибори та місцеве самоврядування: якими будуть результати реформи?» за участю заступника голови районної ради Миколи Гайдука, голів місцевих рад, керівників громадських організацій.
Участь в обговоренні взяли директор Чернівецького регіонального офісу реформ Ігор Баб'юк, керівник Чернівецької громадської організації «Комітет виборців», кандидат політичних наук Ігор Гаврада.



02.06.2015 15:23

Працівники інституту післядипломної освіти вимагають призначення директора

Працівники інституту післядипломної освіти вимагають призначення директора
Трудовий колектив комунального закладу «Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області» висловив стурбованість зволіканням щодо призначення на посаду директора закладу Біляніна Г.І., обраного працівниками цього закладу 22 травня 2015 року.
Члени трудового колективу звернулись до голови Чернівецької обласної ради з проханням здійснити процедуру призначення керівника закладу з метою зняття напруги в колективі та з поваги до результатів демократичних виборів, які відбулись в Інституті. Підписанти наголосили, що «вибір колективу будуть відстоювати усіма цивілізованими методами, що не суперечать чинному законодавству».



20.04.2015 10:36

Суд першої інстанції задовольнив позов про повернення приміщення книгарні «Наука» в обласну комунальну власність

Суд першої інстанції задовольнив позов про повернення приміщення книгарні «Наука» в обласну комунальну власність
Суд першої інстанції задовольнив позов Чернівецької обласної ради про скасування рішення виконкому Чернівецької міської ради, яким оформлено право комунальної власності територіальної громади м. Чернівців на нежитлові приміщення першого поверху на вул. М.Заньковецької, 4 в Чернівцях, та визнання недійсним відповідного свідоцтва про право власності.
Прийнято рішення про повернення у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області приміщення обласного комунального торговельного підприємства «Наука», яке включене до переліку підприємств, що реорганізуються шляхом злиття в обласне комунальне підприємство «Буковинська книга».



25.03.2015 10:45

Про присутність депутатів обласної ради на сесіях у 2014 році

Про присутність депутатів обласної ради на сесіях у 2014 році
На виконання пропозиції депутата обласної ради Ярослава Шешура, висловленій на третьому пленарному засіданні 30-ї сесії обласної ради, та за дорученням голови обласної ради Михайла Гайничеру підготовлено інформацію про присутність депутатів облради на сесіях обласної ради у 2014 році.



25.03.2015 10:15

Графік прийому громадян депутатами від партії “ Блок Петра Порошенка ”Солідарність”

Графік прийому громадян депутатами від партії “ Блок Петра Порошенка ”Солідарність”
Депутати рад різних рівнів від партії “Блок Петра Порошенка ”Солідарність” оприлюднили графік прийому громадян в громадській приймальні за адресою: м.Чернівці, вул. Комарова, буд.13А (готель Черемош: офіс № 238, ІІ поверх).




09.02.2015 16:18

На нараді з керівниками районів йшлось про прийняття місцевих бюджетів та хід мобілізації

На нараді з керівниками районів йшлось про прийняття місцевих бюджетів та хід мобілізації
Відбулась нарада з головами райдержадміністрацій та районних рад, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, яку провели голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук та голова обласної ради Михайло Гайничеру. Учасники зустрічі обговорили хід прийняття місцевих бюджетів області та питання наповнення бюджетів відповідно до змін у чинному законодавстві. Голова обласної ради Михайло Гайничеру звернув увагу на питання формування та своєчасного прийняття місцевих бюджетів, використання всіх наявних на території громад ресурсів і можливостей для їх наповнення, а також наголосив на доцільності участі в спільних проектах у рамках програми ПРООН та майбутніх програмах транскордонного співробітництва, ініційованих Євросоюзом, як можливості для розвитку інфраструктури, підтримки об`єктів соціальної сфери та забезпечення життєдіяльності територіальних громад області.



19.01.2015 17:29

Посадовців органів місцевого самоврядування Путильщини ознайомили з новаціями в бюджетній та податковій сферах

Посадовців органів місцевого самоврядування Путильщини ознайомили з новаціями в бюджетній та податковій сферах
Про нововведення у бюджетному та податковому законодавстві йшлося на організованій для посадовців органів місцевого самоврядування Путильщини нараді, що відбулася за участю голови районної ради Андрія Дутчака та першого заступника голови районної державної адміністрації Лариси Скидан.
За повідомленням Путильської райради, учасники наради – сільські голови та бухгалтери – мали можливість ознайомитися із змінами до відповідних нормативних документів, новими підходами до формування бюджету на 2015 рік з урахуванням змін до Бюджетного кодексу України в частині реформи міжбюджетних трансфертів, запровадженими Урядом змінами в частині доступу до майнових реєстрів, а також новаціями в сфері оподаткування.



16.12.2014 15:11

Перший заступник голови обласної ради оприлюднив відомості про майно, доходи та витрати за 2013 рік

Перший заступник голови обласної ради оприлюднив відомості про майно, доходи та витрати за 2013 рік
Згідно з чинним законодавством України перший заступник голови Чернівецької обласної ради Курко Ярослав Степанович оприлюднив відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік. У відповідності до декларації, сукупний дохід першого заступника голови обласної ради Ярослава Курка за 2013 рік склав 73 620 грн., у т.ч. заробітна плата – 55 276 грн., інші види доходів – 18 344 грн.
Загальний дохід членів його родини, яка складається з двох осіб, становить 94 053 грн. У власності першого заступника голови облради та членів його родини є житловий будинок площею 196 м2 та квартира площею 79 м2, якими вони володіють на праві спільної часткової власності. У власності членів сім’ї Ярослава Курка є дві земельні ділянки площею 30500м2 та 2000 м2.



27.11.2014 14:21

Верховна Рада України восьмого скликання приступила до здійснення своїх конституційних повноважень

Верховна Рада України восьмого скликання приступила до здійснення своїх конституційних повноважень
Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь в урочистому засіданні Верховної Ради України з нагоди складання присяги новообраними народними депутатами України.
Як повідомляє офіційний веб-портал Верховної Ради України, урочисте засідання відкрив Голова Верховної Ради України сьомого скликання Олександр Турчинов. Він повідомив, що за результатами виборів 26 жовтня 2014 року Центральна виборча комісія зареєструвала 419 народних депутатів, а склали присягу, вступили на посаду і зареєструвалися для участі в першому пленарному засіданні 418 народних депутатів. "Таким чином, Верховна Рада України восьмого скликання є повноважною і може здійснювати свої конституційні повноваження", - підсумував Олександр Турчинов і оголосив про припинення повноважень Верховної Ради України сьомого скликання.



22.10.2014 10:55

Аварійно-рятувальні служби краю відпрацьовували свої дії на випадок виникнення надзвичайних ситуацій

Аварійно-рятувальні служби краю відпрацьовували свої дії на випадок виникнення надзвичайних ситуацій
На території обласної комунальної установи «Лікарня швидкої медичної допомоги» відбулися командно-штабні навчання структурних підрозділів системи цивільного захисту Чернівецької області. У них взяли участь всі аварійно-рятувальні служби краю, задіяні при виникненні надзвичайної ситуації, у тому числі й служба екстреної медичної допомоги. Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я та цивільного захисту населення ОДА, це навчання планові, які проводяться кожні півроку. Наразі відпрацьовувалась тактика реагування у надзвичайній ситуації, викликаній погіршенням погодних умов – на випадок сильного снігопаду, шквального вітру, низької температури повітря та у разі теракту. Відпрацьовано також готовність закладів працювати в посиленому режимі під час таких умов, зокрема щодо забезпечення необхідного температурного режиму, електричного живлення та інше. Колективні тренування сприяють відпрацюванню дій кожної окремої служби під час комплексного реагування.



06.08.2014 15:17

При Координаційному центрі з надання допомоги буковинським військовим розпочав роботу інформаційний центр

При Координаційному центрі з надання допомоги буковинським військовим розпочав роботу інформаційний центр
В приміщенні обласної ради та облдержадміністрації функціонує Координаційний центр з надання матеріально-технічної допомоги буковинським військовослужбовцям, якi беруть участь в антитерористичній операції в східних регіонах держави. Нещодавно при Координаційному центрі розпочав роботу прес-центр, який щовівторка на прес-конференціях повідомлятиме про виконану волонтерами роботу зі збору коштів та інших видів допомоги для військових-буковинців у зоні АТО, реалізацію проектів із надання допомоги військовослужбовцям. Представники прес-центру також інформуватимуть краян про проблеми та нагальні потреби учасників антитерористичної операції.



01.08.2014 15:12

Мінрегіон проводить конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування»

Мінрегіон проводить конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування»
31 липня 2014 року Мінрегіон розпочав конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» для органів місцевого самоврядування всіх рівнів, який проводиться разом з Програмою Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» та асоціаціями органів місцевого самоврядування України.
Метою Конкурсу є відбір, відзначення і поширення кращих практик і корисних ініціатив органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій. Цьогорічні теми Конкурсу: 1. Енергозбереження та енергоефективність. 2. Влада та бізнес: сприяння, партнерство. 3. Влада та громада: інформування, діалог, участь. Конкурс сприятиме набуттю нових знань та обміну досвідом органами місцевого самоврядування, публічному визнанню їх досягнень, поширенню кращих практик та корисних ініціатив, спрямованих на розвиток територіальних громад.



31.07.2014 11:48

На Буковині підбили підсумки роботи міграційної служби за перше півріччя та визначили шляхи її вдосконалення у другому

На Буковині підбили підсумки роботи міграційної служби за перше півріччя та визначили шляхи її вдосконалення у другому
Начальник управління ДМС України в Чернівецькій області Віталій Вербицький, перший заступник начальника Віктор Пислар, керівники структурних та територіальних підрозділів взяли участь у підсумковій нараді за результатами роботи міграційної служби Буковини у першому півріччі.
Віталій Вербицький наголосив на безумовному виконанні рішень липневої колегії ДМС України та вимог голови ДМС України Сергія Радутного, зокрема щодо вдосконалення роботи з протидії нелегальній міграції та підвищення якості надання адміністративних послуг вимушеним переселенцям.
Під час наради обговорювалися проблемні питання в діяльності окремих територіальних підрозділів. Зокрема, йшлося про усунення виявлених під час внутрішніх перевірок недоліків у питаннях оформлення та видачі паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, реєстрації місця проживання та громадянства, а також – виконання підрозділами ДМС області законодавства щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства.



29.07.2014 16:18

Діти переселенців відпочивають у таборах на Буковині

Діти переселенців відпочивають у таборах на Буковині
У Чернівецькій області перебуває 268 дітей шкільного віку з числа переселеців із зони АТО та тимчасово окупованої території - АР Крим станом на середину липня і 41 дитина виявила бажання оздоровитись у таборах краю. Про це повідомив Департамент освіти і науки, молоді та спорту ОДА. У попередні зміни у дитячих закладах уже відпочили 13 дітей, а решту планується оздоровити у серпні нинішнього року.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua