Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Новини

Прес-центр

Новини

19.01.2010 16:25

ВИСТУП ГОЛОВИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО на спільній прес-конференції голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації Володимра КУЛІША  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

ВИСТУП ГОЛОВИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО
на спільній прес-конференції голови обласної ради 
та голови обласної державної адміністрації
Володимра КУЛІША
Я вітаю усіх з новорічними та різдвяними святами! У ці дні, після очищення душі, виникає потреба у спілкуванні з рідними, близькими, з усіма тими, з ким це приємно робити. У тому числі я маю на увазі людей, які обтяжені обов'язками перед громадою і перед державою, з якими приємно спілкуватися, і які кожен день працюють на спільне благо.
Звісно, будь-яка справа, завершена добре чи недобре, має свої джерела. Я хочу назвати лише одну цифру. У порівнянні з 2006 роком ми збільшили надходження до консолідованого бюджету в три рази. А це означає, що ми виконували закон – всі гілки влади, ми знаходили порозуміння в людей зі своїми проектами, ми всі мали терпіння, коли щось не вдавалося, або коли наші дії були не зовсім зрозумілими.
Збільшення надходжень до бюджету у три рази з економічної точки зору – це і розширення малого та середнього бізнесу, і збільшення робочих місць. Я, як і ви, віддаю собі звіт в тому, що частиною це зростання обумовлено зростанням цін та вартості послуг. Але все-таки, більшою частиною, життя підтвердило правильність наших підходів до організації облаштування життєдіяльності територій. І я хотів би, користуючись нагодою, висловити вдячність всім, хто над цим працював, хто пам'ятає про свої зобов'язання, хто про нас писав, хто нас критикував, хто з нами був незгідним, хто був нашим союзником. Бо першоджерелом у всіх тих позитивах, котрі ми маємо, рахую те, що будучи разом і в добрі і в проблемах, ми менше мали перед Богом гріхів, і Бог нас менше покарав.
Ми старалися виконувати закон – це те, чого бракує сьогоднішній Україні. Бо головною причиною всіх українських проблем вважаю невиконання закону. Ми це зробили – і результат маємо наяву. Якщо говорити про реформу самоврядування, то ми пропонували в свій час з Володимиром Івановичем зробити область пілотною в частині декларованих підходів до реформи самоврядування. До нас не дослухались, але то не суть важливо. Своєю практикою ми показали переваги тих підходів, які ми зробили і маємо.



17.01.2010 20:19

На контролі - питання енергозабезпечення комунальних медичних закладів  |  Медицина

На контролі - питання енергозабезпечення комунальних медичних закладів
Фахівцями управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами спільної власності обласної ради проведено перевірку наявності джерел резервного енергозабезпечення в обласних комунальних лікувально-профілактичних закладах. Перевіркою встановлено, що додатковими джерелами електропостачання забезпечені не всі обласні комунальні заклади охорони здоров’я. Зокрема, цілком готові до роботи в умовах автономного енергопостачання обласний кардіологічний диспансер, обласний клінічний онкологічний диспансер.
Низка комунальних медичних закладів частково забезпечена альтернативними джерелами електроенергії, у деяких відповідне обладнання перебуває у неробочому стані. Спеціалісти управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами спільної власності обласної ради спільно з колегами з Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації готують відповідні пропозиції
для розгляду на черговій сесії крайового парламенту.
Відповідне рішення обласної ради матиме на меті унеможливити загрозу для життя та здоров’я пацієнтів медичних закладів внаслідок нестабільного постачання електроенергії через надзвичайні ситуації кліматичного або техногенного характеру.



15.01.2010 14:49

Виїзне засідання координаційної ради у Вашківцях  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Виїзне засідання координаційної ради у Вашківцях
14 січня 2010 року відбулося виїзне засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Чернівецької обласної ради у місті Вашківці.
На початку зустрічі голова обласної ради Іван Орестович Шилепницький, а також голови районних рад області відвідали храм на Анниній горі, де взяли участь у святковому богослужінні.



15.01.2010 08:36

У постійних комісіях обласної ради  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

У постійних комісіях обласної ради
Відбулось чергове засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики (голова – Ольга КИНАЛЬ). Депутати заслухали інформацію Головного управління освіти і науки облдержадміністрації про хід виконання обласної комплексної програми «Вчитель». Члени комісії вирішили також підготувати проект розпорядження голови обласної ради про призначення іменних стипендій обласної ради студентам вищих навчальних закладів I – IV рівнів акредитації з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Торік таких стипендіатів було 205, у 2008 році – 179. Цього року право на отримання іменних стипендій обласної ради пропонується надати 231-му студентові буковинських вишів.



13.01.2010 14:08

Діяльність Чернівецької обласної ради п’ятого скликання – у цифрах та фактах  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Діяльність Чернівецької обласної ради п’ятого скликання – у цифрах та фактах
Упродовж 2009 року голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ підписав 580 розпоряджень, у тому числі 129 спільних розпоряджень голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації.
Згідно з розпорядженнями голови обласної ради, за період нинішньої каденції крайового парламенту на зміцнення матеріально-технічної бази установ, закладів та організацій спільної власності територіальних громад Чернівецької області з цільового фонду обласної ради спрямовано понад 5 млн. 774 тис. грн. Зокрема, установам освіти - 474,6 тис. грн., закладам системи соціального захисту населення – 955,9 тис. грн., охорони здоров’я – 2 млн. 631 тис. грн. , закладам культури – 1 млн. 57 тис. грн., іншим комунальним закладам – 616 тис. грн.
Всього, станом на 1 січня 2010 року, з цільового фонду обласної ради на зазначені цілі було виділено понад 5 млн. 774 тис. грн. Це стало можливим тому, що надходження до цільового фонду обласної ради від орендної плати за період каденції обласної ради п’ятого скликання збільшилися в рази завдяки підвищенню ефективності управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області. На початок 2010 року загальна сума цих надходжень склала понад 8 мільйонів 300 тисяч гривень.



11.01.2010 18:21

На спільній прес-конференції керівників крайової влади  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

На спільній прес-конференції керівників крайової влади
11 січня відбулась спільна прес-конференція голови Чернівецької облас-ної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО та голови обласної державної адміністра-ції Володимира КУЛІША, під час якої очільники краю дали оцінку соціально-економічному, гуманітарному та культурному розвит¬кові області у 2009-му році, висвітили наявні недоліки, накреслили головні завдання на 2010-й рік, відповіли на запитання представників регіональних та місцевих засобів масо-вої інформації.



10.01.2010 23:43

Діяльність Чернівецької обласної ради п’ятого скликання - у цифрах та фактах  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Діяльність Чернівецької обласної ради п’ятого скликання - у цифрах та фактах
У 2009 році відбулося 10 сесій Чернівецької обласної ради. На пленарних засіданнях крайового парламенту прийнято 393 рішення ( у т.ч. 44 протокольних), що на 41 рішення більше, ніж у попередньому році. Впрдовж минулого року проведено 12 засідань колегії обласної ради, 4 засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради.
Структурними підрозділами виконавчого апарату обласної ради опрацьовано 6149 документів, що на 944 більше, ніж у 2008 році. Впродовж минулого року на адресу крайового парламенту Буковини від установ та організацій надійшло на 510 листів більше, аніж у 2008 році. Структурними підрозділами виконавчого апарату обласної ради підготовлено і надіслано адресатам 1463 листа, що майже на 40 відсотків більше, аніж у 2008 році. Водночас, зменшилась кількість звернень та скарг громадян - як письмових, так і поданих безпосередньо на особистому прийомі громадян керівником обласної представницької влади.



08.01.2010 16:00

Ініціативи буковинських депутатів знаходять підтримку в столиці України  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Ініціативи буковинських депутатів знаходять підтримку в столиці України
У відповідь на звернення до Президента України, прийняте на 33-й сесії Чернівецької обласної ради, щодо необхідності посилення відповідальності громадян України за приховування факту перебування у громадянстві іншої держави, надійшов лист від керівника Служби з питань громадянства Секретаріату Президента України Раїси ОЛЕНЦЕВИЧ. У листі, зокрема, йдеться про те, що Главою Української держави внесено на розгляд Верховної Ради України проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо громадянства». Метою цього законопроекту є вдосконалення правового механізму попередження випадків подвійного громадянства через внесення змін до законів України у сфері громадянства, державної служби, державної таємниці, виборчого права, діяльності судових, військових та правоохоронних органів. Комітет Верховної Ради України з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин розглянув зазначений законопроект і рекомендував українському парламенту прийняти його у першому читанні.



04.01.2010 17:35

На Буковину надійшла гуманітарна допомога від Шльонського воєводства  |  Медицина

На Буковину надійшла гуманітарна допомога від Шльонського воєводства
2 січня медики Чернівецької обласної клінічної лікарні отримали гуманітарний вантаж від Шльонського воєводства Республіки Польща. Сучасний дихальний апарат із внутрішнім акумулятором, що дозволяє автономно підтримувати дихальну систему пацієнта під час транспортування впродовж 10 годин, а також новітні антибіотики на загальну суму понад 275 тис. грн. надійшли на Буковину за рішенням Сейміка Шльонського воєводства в якості гуманітарної допомоги постраждалому внаслідок епідемії грипу та ГРВІ населенню Чернівецької області.
Голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ направив лист-подяку Маршалеку Шльонського воєводства пану Богуславу Пьотру СМІГЕЛЬСЬКІ. «Ваш доброчинний крок,- говориться в листі, - став ще одним яскравим свідченням доброзичливих та приязних відносин між нашими регіонами, народами і державами, які щодня міцнішають та розвиваються на благо територіальних громад Чернівецької області та Шльонського воєводства, в ім’я примноження славних традицій українсько-польської дружби, добросусідства та співробітництва».



04.01.2010 12:59

ЗВЕРНЕННЯ голови Чернівецької обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО до мешканців Чернівецької області з нагоди Нового 2010-го року та пресвітлого Різдва Христового  |  День для святкування

ЗВЕРНЕННЯ 
голови Чернівецької обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО
до мешканців Чернівецької області з нагоди
Нового 2010-го року та пресвітлого Різдва Христового
Шановні краяни!
Дорогі друзі!

Ми прожили 2009 рік з усіма його важливими і пересічними по-діями, святами і буднями, надіями та переживаннями, турботами і клопотами. Впродовж цього року усією буковинською громадою ми зробили чимало добрих і потрібних справ, заклали належний фундамент для здійснення нових, сміливих задумів та починань. Напередодні новорічних та різдвяних свят жителі багатомовної Буковинської землі свято дотримуються прадавніх обрядів і традицій духовного очищення: позбавляються боргів, вибачають своїх кривдників, опікуються нужденними та знедоленими, тримають сповідь перед Богом про свої праведні і неправедні справи, думки та почуття.
Зазвичай, у такі дні ми підсумовуємо прожитий рік, подумки відзначаємо успіхи і невдачі, здобутки і прорахунки. Попри усі труднощі і негаразди буковинська громада насправді має чим пишатися. Складаючи данину вдячності і поваги трудящим рукам, мудрості і завзяттю наших працьовитих краян, з приємністю відзначаю, що суворі випробування, які минулого року випали на нашу долю, згуртували нас, додали рішучості і впевненості у власних силах та можливостях.



28.12.2009 19:37

На 35-ій сесії обласної ради  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

На 35-ій сесії обласної ради
28 грудня під головуванням керівника обласної представницької влади Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО відбулось пленарне засідання 35-ї сесії Чернівецької обласної ради. Депутати крайового парламенту заслухали інформацію заступника голови обласної державної адміністрації Єлизавети ПУШКО-ЦИБУЛЯК щодо внесення змін до обласного бюджету на 2009 рік та прийняли відповідне рішення.
На сесії обласної ради було прийнято звернення до центральних органів державної влади України щодо необхідності забезпечення виплати передбаченої чинним законодавством грошової винагороди жителям Чернівецької області, яким згідно з відповідними указами Президента України було присвоєно почесне звання «Мати-героїня». Депутати прийняли також низку інших звернень з актуальних питань життєдіяльності територіальних громад сіл, селищ та міст Чернівецької області.
В роботі сесії обласної ради взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Віталій УСИК.



25.12.2009 16:36

Про скликання 35-ї сесії обласної ради  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Про скликання 35-ї сесії обласної ради
На підставі статей 46-ї та 55-ї Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до розпорядження голови Чернівецької обласної ради № 442 від 25 грудня 2009 року «Про скликання 35-ї сесії Чернівецької обласної ради V-го скликання» 28 грудня 2009 року о 1000 в приміщенні сесійної зали Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського,1) відбудеться засідання 35-ї сесії обласної ради V-го скликання.



24.12.2009 00:02

На 34-ій сесії Чернівецької обласної ради  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

На 34-ій  сесії Чернівецької обласної ради
Перед початком пленарного засідання голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ вручив відзнаки Верховної Ради України групі нагороджених. Зокрема, Почесними грамотами нагороджено головного лікаря обласного шкірно-венерологічного диспансеру, депутата обласної ради Святослава МАЛИША, директора Лужанського експериментального заводу, депутата обласної ради Петра ФЕДІРКА, лікаря з гігієни дітей та підлітків Новоселицької районної санітарно-епідеміологічної станції, депутата Новоселицької районної ради Сергія ГОЛОВКА. Грамоти Верховної Ради України було вручено завідувачу кафедри політології та державного управління Чернівецького національного університету, професору, доктору політичних наук Анатолію КРУГЛАШОВУ та заступнику начальника відділу управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Чернівці Серафимі ТІГУ.
Чергова сесія крайового парламенту внесла зміни до обласного бюджету на 2009 рік, заслухавши відповідну інформацію заступника голови обласної державної адміністрації Єлизавети ПУШКО-ЦИБУЛЯК, підтримала низку запитів депутатів обласної ради щодо розв’язання окремих нагальних питань забезпечення життєдіяльності територіальних громад області



21.12.2009 07:00

Напередодні свята Святого Миколая голова Чернівецької обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ відвідав обласний Будинок дитини  |  День для святкування

Напередодні свята Святого Миколая голова Чернівецької обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ відвідав обласний Будинок дитини
Напередодні свята Святого Миколая голова Чернівецької обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ відвідав обласний Будинок дитини, в якому виховуються 55 малят – сиріт та позбавлених батьківського піклування. Керівник крайової представницької влади тепло привітав маленьких вихованців та персонал обласного комунального закладу з нагоди свята. Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ та депутат крайового парламенту Петро КОБЕВКО вручили дітям новорічні подарунки та побували на імпровізованому концерті за участю малят та педагогів. Розпорядженням голови обласної ради з цільового фонду крайового парламенту виділено 22,5 тис. грн. на придбання комп’ютеризованого мовно-слухового тренажера для лікування та реабілітації маленьких пацієнтів обласного Будинку дитини.
Голова обласної ради також взяв участь у церемонії відкриття котельні дитячого дошкільного закладу у селі Южинець Кіцманського району. Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ у вітальному виступі перед педагогічним колективом закладу, його вихованцями та їхніми батьками відзначив вагому роль територіальної громади села та районної влади у покращенні умов навчання, виховання та відпочинку маленьких южинчан. Разом з депутатом обласної ради, заступником голови облдержадміністрації Віталієм УСИКОМ керівник крайового парламенту вручив дітям новорічні подарунки та презентував сільській дитячій установі пральну машину-автомат.



18.12.2009 10:29

Про скликання 34-ї сесії обласної ради  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Про скликання 34-ї сесії обласної ради
На підставі статей 46-ї та 55-ї Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до розпорядження голови Чернівецької обласної ради № 426 від 17 грудня 2009 року «Про скликання 34-ї сесії Чернівецької обласної ради V-го скликання» 21 грудня 2009 року о 1000 в приміщенні сесійної зали Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського,1) відбудеться засідання 34-ї сесії обласної ради V-го скликання.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua