Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування >  Чернівецьку обласну раду відвідала делегація повітової ради румунського міста Ясси

Прес-центр

Новини

01.02.2022 14:43

Чернівецьку обласну раду відвідала делегація повітової ради румунського міста Ясси |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Тема новини: Назва теми

Делегація повітової ради румунського міста Ясси відвідала Чернівці та зустрілася з керівництвом Чернівецької обласної ради. Сторони обговорили перспективи співпраці у сфері екології між Ясським повітом і Чернівецькою областю. 

Мова йшла як про двостороннє співробітництво, так і про долучення до міжнародних програм Європейського Союзу. Окрім того, представники румунської делегації запропонували низку проєктів у сфері переробки сміття та висловили готовність облаштувати на території нашого краю профільного підприємства.
Представники Чернівецької обласної ради наголосили, що окрім екології Чернівецька область та Ясський повіт спроможні співпрацювати і в інших дотичних галузях. Зокрема, мова йшла про взаємодію між закладами охорони здоров’я. 

Ще один напрямок потенційної співпраці - освіта. Адже Ясси - другий за розміром муніципалітет Румунії, а Ясський університет є одним із найпрестижніших у Румунії, і саме там сконцентрований науковий потенціал.
Також Ясси є основним залізничним і транспортним вузлом Румунії, через який проходять основні вантажопотоки. Тож голова повітової ради Ясс Костєл Алєксє наголосив, що відстань між Чернівцями та Яссами усього лише 206 кілометрів. Крім того, цей повіт розташований на кордоні із Молдовою. 

Це дозволить муніципалітету стати містком потенційного тристороннього співробітництва між Чернівецькою областю, Ясським повітом та Республікою Молдова. Зокрема проведення спільного економічного форуму. Саме таку пропозицію повітовий голова Ясс хоче запропонувати меру Кишинева, з яким вони зустрінуться найближчим часом.

Відтак сторони домовилися про подальшу роботу та підготовку спільних напрацювань в обговорених питаннях.

Фотосесія

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua