Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Пам'ятаємо >  Михайло Павлюк узяв участь у вшануванні пам'яті жертв Голокосту

Прес-центр

Новини

27.01.2022 13:36

Михайло Павлюк узяв участь у вшануванні пам'яті жертв Голокосту |  Пам'ятаємо

Тема новини: Назва теми

На території Чернівецького обласного благодійного фонду «Хесед – Шушана» сьогодні, 27 січня, відбувся мітинг-реквієм, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.

У заході взяли участь заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк, начальник відділу супроводу реформ та аудиту місцевих програм апарату облради Петро Брижак, депутати місцевих рад, представники громадськості.

«У кожного свідомого громадянина нашої держави, для всього цивілізованого світу, цей день безсумнівно ясної пам’яті, спомину невинно убієнних представників єврейського народу, які стали жертвами нацистів та їхніх поплічників у роки II світової війни. 

Голокост став міжнародним терміном, який символізує з одного боку пам’яті про ці злочини, що підтверджує рішення Генасамблеї ООН від листопада 2005 р., сотні досліджень істориків, а найголовніше – невмирущій пам’ять про цю страшну трагедію, що передавалася від покоління до покоління», - заявив Михайло Павлюк.

З іншого боку, посадовець зазначив, що Голокост для всіх нас став страшним уроком, як неприпустимо чинити злочини проти людства, зокрема у XXI столітті.
Посадовець звернув увагу присутніх, яку страшну трагедію пережили в роки Другої світової війни українські євреї,
лише у Чернівцях у перші дні війни нацисти розстріляли понад 900 євреїв. Більшість із вцілілих родин буковинських євреїв були насильно вивезені окупантами із рідних обжитих місць у концтабори та гетто. Ці злочини проти людства не можуть та не повинні повторитися ніколи.
 
Опісля виступів посадових осіб головний рабин Буковини Мендель Гліценштейн прочитав молитву за жертвами цього страшного антигуманного злочину, а учасники мітингу вшанували загиблих покладанням квітів до пам’ятника жертвам Голокосту.

Фотосесія

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua