Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

24.12.2021 10:10
ПОВІДОМЛЕННЯ


    про оприлюднення проєкту рішення Чернівецької обласної ради "Про окремі питання оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області"

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Офіційно >  На Буковині створюється потужна система територіальної оборони

Прес-центр

Новини

14.01.2022 13:59

На Буковині створюється потужна система територіальної оборони |  Офіційно

Тема новини: Назва теми

В Україні 1 січня набув чинності закон "Про основи національного спротиву", прийнятий парламентом і підписаний президентом України. Відповідно до закону, створюється потужна система територіальної оборони, зокрема й на Буковині.

Аби забезпечити надійний захист громадян та краю наразі триває укомплектування особовим складом Бригади територіальної оборони Чернівецької області. В управління та батальйони бригади, що розміщені в районах області, запрошуються особи, переважно сержантського та офіцерського складу, із досвідом служби в Збройних Силах та інших військових формуваннях.

Укладаючи контракт в підрозділах ТрО, буковинці проходять службу за місцем проживання. У разі ж оголошення мобілізації військовослужбовці бригади тероборони, як і її резервісти, будуть виконувати завдання в межах області у складі свого батальйону. На них покладається виконання важливих завдань - охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій, забезпечення умов для функціонування органів місцевої влади, боротьба з незаконними збройними формуваннями, підтримання режиму воєнного часу, підготовка населення до національного спротиву.

Військовослужбовцям територіальної оборони гарантовано стабільне грошове забезпечення, соціальний та правовий захист держави. Крім того, їм надається повне речове забезпечення та безоплатна меддопомога у військово-медичних закладах.

Для цивільних громадян, які бажають взяти участь у захисті краю, є моживість укласти контракт в резерві та проходити підготовку, не полишаючи звичної діяльності.

Щоб долучитись до Бригади територіальної оборони Чернівецької області потрібно звернутись до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Більше інформації за телефонами: 0372525561, 0955895300.
 
Чернівецька обласна рада у межах своїх повноважень усіляко сприятиме реалізації Закону України "Про основи національного спротиву", а також ефективному формуванню системи територіальної оборони на Буковині.

  • Джерело: Пресслужба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua