Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

21.03.2022 18:41
Щодо подання декларацій за 2021 рік


    Роз'яснення Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) від 07.03.2022 року № 4 щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента, проведення перевірок), наданих із метою реалізації положень Закону України від 03.03.2022 року № 2115-ІХ «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни».
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Культура >  ХТО ОТРИМАЄ ДЕРЖАВНУ ПРЕМІЮ ШОЛОМ-АЛЕЙХЕМА? ЧЕРНІВЧАНИН – У СПИСКУ ПРЕТЕНДЕНТІВ

Прес-центр

Новини

15.11.2021 10:54

ХТО ОТРИМАЄ ДЕРЖАВНУ ПРЕМІЮ ШОЛОМ-АЛЕЙХЕМА? ЧЕРНІВЧАНИН – У СПИСКУ ПРЕТЕНДЕНТІВ  |  Культура

Тема новини: Назва теми

Чернівецького журналіста, історика та письменника Юрія Чорнея номінували на здобуття літературно-мистецької премії імені Шолом-Алейхема.  

Про це стало відомо після засідання комітету з присудження Премії, який визначив «довгий» список авторів і їхніх творів, допущених Держмистецтв до конкурсного відбору. 

Чернівчанина номінували за його документальний роман «Вернон Кресс. Життя під прикриттям», який побачив світ у видавництві «Наш книги» в грудні 2020 року.

У перелік номінантів також потрапили: Юлія Верба –роман в 4 книгах «Одесская сага», ТОВ «Видавництво «Фоліо»,2019-2021; Юрій Скіра – монографія «Покликані: Монахи Студійського Уставу та Голокост», видавництво «Дух і Літера», 2019; Ярослава Стріха – переклад книги Ісаака Башевіса Зінгера «Раб. Шоша», видавництво «Дух і Літера», 2020; Андрій Павлишин – книга есеїв «Нам і надалі загрожує вічність», видавництво «Дух і Літера», 2021;  Михайло Міцель – книга «Політика і параноя. КПУ в боротьбі проти «міжнародного сіонізму» (1953-1986). Нариси документованої історії», видавництво «Дух і Літера», 2021; Вано Крюгер – поетична книга «Цебер без дна», видавництво «Люта Справа», 2020 тощо.  

– Цьогорічний список претендентів на здобуття премії імені Шолом-Алейхема приємно вражає кількістю ірізноманітністю текстів! Читати – не перечитати! До «довгого списку», з якого обиратимуть переможця, увійшло стільки відомих авторів, знакових видань провідних українських видавництв, він є настільки представницьким, що один тільки цей факт засвідчує неабияку престижність державної премії імені Шолом-Алейхема, – коментує претендент з Чернівців Юрій Чорней власне номінування на відзнаку. – Навіть потрапити до такої компанії вже неабияка честь для номінанта. А виграти у таких достойних здобувачів, чипрограти їм, однаково гідно.      

Премія імені Шолом-Алейхема присуджується на конкурсних засадах письменникам, перекладачам, сценаристам, драматургам за кращі літературно-мистецькі твори, які популяризують духовно-культурні надбання українського та єврейського народів, сприяють поширенню позитивного іміджу України в світі. Нагородження відбувається щорічно у березні, до дня народження Шолом-Алейхема.

Повний список висунутих творів дивіться за посиланням: 

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти 

https://www.facebook.com/StateArtsAgency/photos/a.119486096426025/411776287197003/

  • Джерело: Видавництво «Наші книги»

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua