Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво >  Підписання грантової угоди між Посольством США в Україні та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича

Прес-центр

Новини

17.09.2021 19:26

Підписання грантової угоди між Посольством США в Україні та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича |  Міжнародне співробітництво

Тема новини: Назва теми

Сьогодні, 17 вересня, до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича прибула офіційна делегація Посольства США в Україні на чолі з Тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.

Метою візиту було знайомство з університетом і церемонія оголошення про новий фінансований проєкт США на підтримку реставрації Мармурової зали центрального корпусу університету — важливого елементу пам'ятки, занесеної до світової спадщини ЮНЕСКО.

На заході, крім делегації, були присутні також ректор ЧНУ Роман Петришин, перший заступник голови Черінвецької обласної ради Микола Гуйтор, декани університету, директори підрозділів, члени ректорату та студентський актив.

У ході візиту відбулося підписання грантової угоди між Посольством США в Україні та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича, що є результатом перемоги університетського проєкту у конкурсі Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини.

«Перебування тут, у колишній резиденції митрополитів Буковини та Далмації, є нагадуванням про багату різноманітну культуру України. ЮНЕСКО по праву визнало цей об’єкт світовою культурною спадщиною. Збереження його краси є нашим спільним обов’язком. Сполучені Штати Америки пишаються тим, що вони можуть підтримати проєкт, аби українці могли і надалі милуватися цією історичною пам’яткою. Для мене велика честь і привілей від імені Посольства США та від імені Сполучених Штатів Америки вручити грант університету», — зазначила Крістіна Квін.

Микола Гуйтор привітав університет із перемогою та засвідчив підтримку обласної ради у збереженні традицій та розвитку закладу, повідомивши про рішення вчорашньої сесії щодо виділення коштів з бюджету області на реставрацію Церкви Трьох Святителів та реконструкцію внутрішнього двору ЧНУ.

Сума грантової угоди на реставрацію Мармурової зали складає близько 400 тис. дол. США. Зокрема грантові кошти підуть на ремонт та реставрацію стелі Мармурової зали, внутрішню поверхню стін та ремонт балкону, а також інших пошкоджених функціональних і декоративних елементів.
 
Цей проєкт є одним з 18-ти, які підтримують США в Україні.

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua