Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво >  Зустріч-знайомство Генерального консула Румунії в Чернівцях пані Ірини-Лоредани та консула Генерального консульства Дана Константіна з новим керівництвом Чернівецької обласної ради

Прес-центр

Новини

25.01.2021 15:54

Зустріч-знайомство Генерального консула Румунії в Чернівцях пані Ірини-Лоредани та консула Генерального консульства Дана Константіна з новим керівництвом Чернівецької обласної ради |  Міжнародне співробітництво

Тема новини: Назва теми


Зустріч-знайомство Генерального консула Румунії в Чернівцях пані Ірини-Лоредани та консула Генерального консульства Дана Константіна з новим керівництвом Чернівецької обласної ради відбулася сьогодні, 25 січня.

Ірина-Лоредана Стенкулеску привітала голову обласної ради та заступників з обранням на відповідні посади, подякувала за гостинність, висловила сподівання на плідну співпрацю та запевнила у готовності надавати необхідну підтримку з реалізації нових та започаткованих раніше ініціатив у сфері транскордонної та міжрегіональної співпраці, сторонами якої є Чернівецька область та сусідні повіти Румунії.

Ірина Стенкулеску наголосила на тому, що питання національних меншин на теренах поліетнічної Буковини надалі залишається актуальним та важливим. Обговорили питання перспектив функціонування культурної галузі області, зокрема, згадали необхідність реставрації будинку пам’яті Арона Пумнула.

Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко подякував за тісну співпрацю попередніх років. Висловив сподівання на вибудову відносин злагодженої комунікації, адже 2021 рік, є роком багатьох шансів для обох сторін. Голова Чернівецької обласної ради зауважив, що зараз ведуться активні роботи щодо напрацювання проєктних пропозицій. Олексій Бойко висловив сподівання на успішний запуск роботи КПП Красноїльськ та КПП Дяківці, незважаючи на те, що відбувається чимала кількість різноманітних процесів, проте є сподівання на те, що у цьому році таки відбудеться реалізація цього задуму.

Про добру традицію проводити потужні міжнародні конференції «Україна-Румунія-Молдова» нагадав перший заступник голови обласної ради Микола Гуйтор. Відповідна ініціатива здійснювалась ще під час роботи Миколи Гуйтора на кафедрі історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича. Перший заступник висловив пропозицію поновити такий формат конференцій, який дасть можливість розвинути можливості співпраці. «Очікувань достатньо, бажання співпраці є - це є головним ключем для подальшої роботи» - зауважив Микола Гуйтор.

«Надзвичайно приємно знову співпрацювати і незважаючи на те, що ми з колегами є представниками різних політичних сил, ми точно є виразниками інтересів чернівчан та жителів області» - наголосив заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк. Посадовець з приємністю розповів про потужний склад новообраної ради та склад постійних комісій. Під час зустрічі Михайло Павлюк зауважив, що відбувається відновлення співпраці між нашою та Сучавською повітовими радами, відновлення спільних засідань та наголосив на необхідності відновлення Українсько-Румунської міжурядової комісії, де завжди був представник Буковинського регіону.

Нагадав, що в області функціонувала програма обласної ради підтримки національно-культурних товариств Чернівецької області, за допомогою якої вдавалось покращити стан видавничої справи, зокрема вдавалося покрити до 30% витрат на випуск видань.

Свої привітання новому складу керівництва також висловив консул Генерального консульства в Чернівцях Дан Константін, який є дипломатом Міністерства закордонних справ Румунії більше 25 років, включаючи Консульства в Сербії та в Угорщині. Його діяльність спрямовувалась на вибодову дипломатичних відносин між країнами задля спільного результату. «Своїм досвідом я доповню команду та щиро сподіваюсь, що у нас з вами вийде тісна та плідна співпраця» - наголосив консул.

Фотосесія

  • Джерело: Пресслужба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua