Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Адміністративно-територіальна реформа >  Верховна Рада України ухвалила проект постанови про ліквідацію та утворення районів

Прес-центр

Новини

17.07.2020 14:32

Верховна Рада України ухвалила проект постанови про ліквідацію та утворення районів |  Адміністративно-територіальна реформа

Тема новини: Назва теми

Сьогодні, 17 липня Верховна рада схвалила відповідну постанову Кабінету міністрів, згідно з якою в Україні з’являться нові райони.

Верховна Рада України ухвалила проект постанови про ліквідацію та утворення районів, внесену Кабінетом міністрів України з урахуванням пропозицій профільного комітету ВР.  Проголосували “за”  238 народних депутатів України. Згідно з ним, у Чернівецькій області утворять три райони — Чернівецький, Вижницький та Дністровський.

Проектом постанови №3650 передбачається утворення в областях та Автономній Республіці Крим 138 районів, замість існуючих 490 районів (Кабміном пропонувалося утворення 129 районів).

Чернівецький район пропонують утворити у складі міста Чернівці, сіл та міст Герцаївського, Заставнівського, Хотинського, Сторожинецького та Глибоцького районів. Також планують додати частину Кіцманського та Новоселицького району. Центром району стане місто Чернівці.

Вижницький район утворять на базі Вижницького та Путильського районів із центром у Вижниці. Також до нього увійдуть села Кіцманського району.

Дністровський район утворять з Сокирянського та Кельменецького районів, а також частини Хотинського та Новоселицького. Центром району стануть Кельменці.

Проект постанови мають підписати голова Верховної Ради та Президент. Після цього він стане чинним.

Центральна виборча комісія, відповідно до Постанови, має забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів з врахуванням новоутворених районів.


  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua