Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Транскордонне співробітництво >  Чернівецька обласна та Сучавська повітова ради подадуть спільну проектну заявку на будівництво під’їзних шляхів до пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні

Прес-центр

Новини

03.04.2018 16:20

Чернівецька обласна та Сучавська повітова ради подадуть спільну проектну заявку на будівництво під’їзних шляхів до пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні |  Транскордонне співробітництво

Тема новини: Назва теми

Відповідної домовленості було досягнуто між головою Чернівецької обласної ради Іваном Мунтяном та головою Сучавської повітової ради (Румунія) паном Герге Флутуром під час сьогоднішньої двосторонньої робочої зустрічі на території Міжнародного автомобільного пункту пропуску «Порубне-Сірет».

Так, Чернівецька обласна та Сучавська повітова ради підготують та подадуть на розгляд Спільного технічного секретаріату Спільної операційної програми «Румунія – Україна 2014-2020» проектну пропозицію щодо реалізації двох «дзеркальних» проектів вартістю 4 мільйони євро зі спорудження 2,5 км під’їзних шляхів до пунктів пропуску «Шепіт» та «Ізвоареле Сучевей» по обидва боки українсько-румунського кордону.

У той же час Служба автомобільних доріг Чернівецької області має намір подати проектну заявку на отримання фінансування для виготовлення проектно-кошторисної документації на здійснення ремонту дороги на ділянках «Шепіт-Селятин» та «Селятин-Руська» загальною протяжністю майже 18 км.

«Переконаний, і гадаю, пан Флутур цілком зі мною погодиться, що цей проект має найвищий пріоритет, адже таким чином ми можемо отримати додатковий транспортний коридор, який з’єднає румунські та українські Карпати. Не буду детально розповідати про усі переваги цього коридору, скажу лишень, що його наявність вдихне нове життя у Путильський район та збільшить притік інвестицій на Буковину та Івано-Франківщину», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до учасників робочої зустрічі.

Загалом сторонами затверджено 14 проектних пропозицій у сфері розбудови прикордонної транспортної інфраструктури, покращення системи професійної освіти у сфері сільського господарства у прикордонній зоні, якості надання невідкладної медичної допомоги та малоінвазивних медичних послуг на території Буковини, впровадження надання медичної послуги мамографічного скринінгу, підвищення рівня безпеки життєдіяльності населення наших регіонів та відродження давніх ремесел. Проекти передбачають придбання необхідного обладнання та створення відповідної бази для його використання.

Насамкінець партнери з реалізації спільних транскордонних проектів обговорили наявні питання організаційного характеру та обмінялися думками щодо подальшої роботи над проектними пропозиціями.

Наступна двостороння робоча зустріч відбудеться 19 квітня цього року.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua