Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Робочі зустрічі

Прес-центр

Новини - Робочі зустрічі

26.01.2021 11:58

Сьогодні, 26 січня, відбулась зустріч голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка з директором Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Ігорем Балуком

Сьогодні, 26 січня, відбулась зустріч голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка з директором Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Ігорем Балуком
Олексій Бойко запевнив, що обласна рада сприятиме ефективній роботі центру та усіляко допомагатиме задля зменшення росту злочинності в області, також надаватиме всебічну підтримку правоохоронним органам.



15.01.2021 15:15

Зустріч Миколи Гуйтора з президентом торгово-промислової палати Василем Ляховичем.

Зустріч Миколи Гуйтора з президентом торгово-промислової палати Василем Ляховичем.
У ході зустрічі посадовець поцікавився усіма напрямками роботи організації та статистикою діяльності торгово-промислової палати за минулі роки. Також сторони обговорили можливості експорту української продукції до країн Європи. Окрім того, Василь Ляхович розповів про те, що європейський бізнес зацікавлений у налагодженні імпортних зв’язків з українською стороною.



21.06.2017 17:07

За крок до налагодження залізничного сполучення «Чернівці-Сучава»

За крок до налагодження залізничного сполучення «Чернівці-Сучава»
Практичні аспекти налагодження регулярного залізничного сполучення «Чернівці-Сучава» обговорено сьогодні, 21 червня, під час зустрічі українсько-румунської регіональної робочої групи на чолі з головою Чернівецької обласної ради Іваном Мунтяном та головою Сучавської повітової ради паном Георге Флутуром, що відбулася на прикордонній залізничній станції «Вадул-Сірет» у с.Черепківці Глибоцького району.



10.06.2016 19:43

Іван Мунтян: Буковина отримає додатково 100 млн. грн. на ремонт доріг

Іван Мунтян: Буковина отримає додатково 100 млн. грн. на ремонт доріг
У необхідності надання додаткових 100 млн. грн. для ремонту автошляхів краю голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян і народні депутати України Іван Рибак та Григорій Тіміш переконали Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який перебував з робочим візитом у Чернівецькій області сьогодні, 9 червня.



15.01.2016 17:29

Голова обласної ради Іван Мунтян звернув увагу заступника міністра охорони здоров'я на перинатальний центр у Чернівцях, який потребує негайної добудови

Голова обласної ради Іван Мунтян звернув увагу заступника міністра охорони здоров
Голова обласної ради Іван Мунтян зустрівся із заступником міністра охорони здоров’я Романом Василишиним, який перебуває в області з робочим візитом. Заступник міністра привітав голову обласної ради із обранням на високу посаду та зауважив, що обрання головою в такий непростий час говорить про справжню довіру громадян, а також запевнив, що в його особі керівник обласної представницької влади може бачити помічника і друга.

Заступник міністра висловив конкретні пропозиції щодо покращення ситуації в галузі охорони здоров’я. Йдеться про створення лікарняної каси, до якої залучатимуть мешканців Буковини. Пропонується, щомісяця вносити певну суму грошей на рахунок каси, а у випадку хвороби людина матиме змогу отримати необхідне лікування у закладах охорони здоров’я області. Заступник міністра переконаний, що за умови якнайширшого залучення громадян до участі у цьому проекті можна значно покращити рівень медичного обслуговування населення та розширити можливості установ охорони здоров’я. Іван Мунтян висловив підтримку ініціативам Романа Васильчишина: «Вважайте, що мене ви вже загітували. Давайте почнемо працювати, будемо переконувати депутатський корпус, щоб вони попрацювали в округах, а також голів об’єднаних громад, для яких проблеми в галузі охорони здоров’я знаходяться на першому місці.»



10.11.2015 09:47

Відбулася зустріч з новообраними керівниками об’єднаних територіальних громад

Відбулася зустріч з новообраними керівниками об’єднаних територіальних громад
Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко взяв участь у зустрічі новообраних керівників об’єднаних територіальних громад області з народним депутатом України Миколою Федоруком, одним із співавторів законопроекту №3106 «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей державної реєстрації органів місцевого самоврядування як юридичних осіб». Присутні обговорили проблемні питання, які потребують невідкладного вирішення в процесі організації життєдіяльності об’єднаних громад. Одним із таких перший заступник голови облради Ярослав Курко назвав питання фінансування громад. Адже згідно із чинним законодавством об’єднані громади, які затверджені у Перспективному плані Кабінету Міністрів України, мали би отримати фінансову підтримку держави. Проте існує невідповідність прийнятого в області та затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України Перспективного плану формування територій громад області. Тому керівники об’єднаних громад готують пропозиції Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо внесення до нього змін.



02.10.2015 14:20

Михайло Гайничеру зустрівся з головою Спілки українців Молдови

Михайло Гайничеру зустрівся з головою Спілки українців Молдови
Голова обласної ради Михайло Гайничеру зустрівся з головою Спілки українців Молдови «Заповіт» Михайлом Крижанівським. Впродовж двох років триває поглиблене співробітництво між Чернівецькою обласною радою та Спілкою, яке передбачає підтримку освітнього та культурного розвитку української спільноти Молдови, в першу чергу виховання і становлення молодого покоління. Доброю традицією стало проведення Шевченківських читань у державному університеті Молдови ім. А.Руссо, новорічно-різдвяних свят в українській гімназії у Бєльцах, інших заходів.
Учасники сьогоднішньої зустрічі обговорили можливість надання Чернівецькою обласною радою сприяння в організації святкування Дня св. Миколая в українській гімназії та свята коляди в Українському домі в Бєльцах, участі у святкових заходах творчих колективів Чернівецької області. Йшлось про можливі спільні організаційні та культурно-освітні заходи на наступний рік. Михайло Гайничеру запевнив, що необхідна підтримка для проведення у цьому році традиційних заходів у Бєльцах буде надання ще до завершення каденції нинішньої обласної ради.



29.06.2015 12:42

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Послом Румунії в Україні

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Послом Румунії в Україні
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова облдержадміністрації Олександр Фищук зустрілись із Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Корнелом Іонеску.
Пан Посол запевнив у всебічній підтримці України Румунією, висловив зацікавленість у зміцненні зв’язків між українськими і румунськими партнерами, подальшому розвитку транскордонного співробітництва. Учасники зустрічі обговорили питання децентралізації влади в Україні, проблеми, пов’язані із запланованим об’єднанням громад та реформуванням системи місцевого самоврядування. Йшлось про окремі аспекти Угоди про малий прикордонний рух, проблемні питання реалізації деяких діючих транскордонних проектів, зокрема, щодо будівництва пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні. Михайло Гайничеру акцентував увагу пана Посла на доцільності започаткування програми румунського Уряду щодо підтримки бізнесових кіл та розширення економічних зв’язків між прикордонними територіями, сприяння залученню інвестицій, зокрема, у деревообробні підприємства Чернівецької області, на продукцію яких є чималий попит, в тому числі і в Румунії.



17.06.2015 12:20

Керівники Чернівецької області зустрілись з представником посольства США в Україні

Керівники Чернівецької області зустрілись з представником посольства США в Україні
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова облдержадміністрації Олександр Фищук зустрілись з координатором допомоги США в Україні, Послом Кліффордом Бондом. Делегація посольства США перебуває в області з метою вивчення ситуації щодо проведення реформ в Україні через спілкування з представниками органів влади та місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, керівниками місцевих територіальних громад та журналістами. Учасники зустрічі обговорили питання децентралізації влади в Україні, проведення реформи місцевого самоврядування та передачі повноважень на місця. Керівники Чернівецької області поінформували пана Посла про організацію роботи щодо підготовки перспективного плану формування територій громад, проведену роз`яснювальну роботу на місцях, координацію дій з представниками територіальних громад, Центру реформ, обласних та центральних органів влади. Йшлось також про основні проблеми та невизначеність, які виникають в ході роботи, необхідність законодавчого врегулювання окремих аспектів. Голова обласної ради Михайло Гайничеру акцентував увагу на доцільності ефективного використання інфраструктури райцентрів для потреб всіх мешканців району та майбутніх громад, а також на необхідності вирішення проблеми електронного врядування та наближення послуг до людей.



11.06.2015 14:38

Відбулась зустріч із представником Посольства Чеської Республіки в Україні

Відбулась зустріч із представником Посольства Чеської Республіки в Україні
Голова обласної ради Михайло Гайничеру, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Куліш та ректор Чернівецького національного університету Степан Мельничук зустрілись із радником-посланником, заступником посла Чеської республіки в Україні Павелом Бучеком, який відвідав Чернівці із робочим візитом. Дипломат звернувся до керівництва області з пропозицією про розширення співробітництва у галузі освіти і розвитку громадських ЗМІ та проведення у Чернівцях низки заходів у рамках Вишеградської четвірки. Йдеться про засідання, круглі столи та конференцію, а також спілкування з пресою та студентами, у яких візьмуть участь міністри закордонних справ або їх заступники та експерти із кожної з країн Вишеградської четвірки. Пан Павел Бучек запропонував провести зазначені зустрічі у стінах Чернівецького національного університету – резиденції Буковинських митрополитів, збудованої за проектом чеського архітектора Йозефа Главки.
Голова обласної ради Михайло Гайничеру висловив зацікавленість у розвитку співробітництва у такому форматі та наголосив, що досвід чеської сторони буде корисним для представників освітньої галузі нашої області.



08.06.2015 15:06

Відбулась зустріч керівництва Чернівецької області з Міністром юстиції України

Відбулась зустріч керівництва Чернівецької області з Міністром юстиції України
Голова обласної ради Михайло Гайничеру, перший заступник голови облради Ярослав Курко та заступник голови обласної ради Валентин Маніліч зустрілись з Міністром юстиції України Павлом Петренком. У зустрічі взяли участь також перший заступник голови ОДА Володимир Куліш та заступник голови – Руслан Сенчук. Учасники зустрічі обговорили окремі питання проведення децентралізації, об`єднання громад та реформування системи місцевого самоврядування. Голова обласної ради Михайло Гайничеру акцентував увагу на проблемних моментах та деякій невизначеності щодо очікуваних результатів реформи. Зокрема, необхідності чіткого визначення поняття нової громади та її центру, ефективного використання наявної в райцентрах інфраструктури на користь всіх мешканців району, адже вона створювалась впродовж багатьох десятиліть за рахунок кожної територіальної громади району. Голова облради також висловив побоювання сільських мешканців, що нова система не буде надавати увесь спектр послуг, які сьогодні надає сільська рада, та зауважив на доцільності організації роботи старости як комутатора між громадянином та різними дозвільними інститутами. Михайло Гайничеру також наголосив на необхідності диференційованого підходу до об`єднання громад, врахування специфіки різних населених пунктів, зокрема, приміських сіл.



01.10.2014 12:03

Керівники Новоселиччини зустрілись з новообраним головою Чернівецького відділення НОК України

Керівники Новоселиччини зустрілись з новообраним головою Чернівецького відділення НОК України
Голова Новоселицької районної ради Роман Криган спільно з першим заступником голови районної державної адміністрації Віктором Подорожним та керівником РФОК «Колос» Георгієм Кірілом зустрілись з новообраним головою Чернівецького обласного відділення НОК України, чемпіоном Європи та світу з бігу на 1500 м, кращим спортсменом України 2006 р., учасником трьох Олімпіад Іваном Гешком.
Як повідомили у Новоселицькій районній раді, під час зустрічі обговорювався стан спортивної галузі району, досягнення та перспективи її розвитку, співпрацю РФОК «Колос» з обласним відділенням НОК України, питання реконструкції спортивної зали та придбання автобусу для виїзду спортсменів на міжнародні змагання.



11.08.2014 11:20

Михайло Гайничеру зустрівся з Міністром інфраструктури та головою Державного агентства автомобільних доріг

Михайло Гайничеру зустрівся з Міністром інфраструктури та головою Державного агентства автомобільних доріг
Голова обласної ради Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Міністром інфраструктури Максимом Бурбаком та головою Державного агентства автомобільних доріг України Сергієм Підгайним. Учасники зустрічі обговорили проблемні питання будівництва об’їзної дороги навколо Хотина, забезпечення функціонування «Міжнародного аеропорту Чернівці». Йшлось про необхідність проведення ремонтних робіт на комунальних дорогах, в тому числі гравійних, прозорого проведення тендерних процедур та відповідального вибору підрядних організацій, які спроможні належним чином завершити розпочаті роботи.



03.04.2013 12:30

На Кіцманщині побував представник Адміністрації Президента

Голова Кіцманської райдержадміністрації Олег Унгурян та голова районної ради Василь Ящук зустрілись з головним консультантом-інспектором Головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента України Анатолієм Головатенком, який відвідав Кіцманський район. Керівники району поінформували про соціально-економічний розвиток територій, спільно побували у Мамаївському ЗНЗ І-ІІІ ст., де створено музей Дмитра Гнатюка, у Лужанському ЗНЗ І-ІІІ ступенів, який було введено в експлуатацію в 2012 році.



27.03.2013 10:41

У Глибоцькому районі розпочнуть впровадження міжнародного проекту

У Глибоцькому районі розпочнуть впровадження міжнародного проекту
Днями відбулася робоча зустріч голови Глибоцької районної ради Валерія Ротаря, Глибоцького селищного голови Костянтина Горячка з президентом Асоціації сільськогосподарських механіків в Румунії Євгеном Енкулеску. Про це повідомили у Глибоцькій районній раді. Зустріч відбулася у рамках транскордонного співробітництва, зокрема проекту утилізації дерев`яних відходів. Представники України та Румунії домовилися про початок виготовлення дерев`яних брикетів для опалення котелень.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua