Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Новини

Прес-центр

Новини

24.08.2009 16:01

Привітання голови обласної державної адміністрації Володимира КУЛІША та голови обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО з нагоди Дня Незалежності України  |  День для святкування

Привітання голови обласної державної адміністрації Володимира КУЛІША
та голови обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО з нагоди Дня Незалежності України
Привітання голови обласної державної адміністрації Володимира КУЛІША
та голови обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО з нагоди Дня Незалежності України
Шановні краяни!
Дорогі співвітчизники!
Від імені крайової влади Чернівецької області та від себе особисто вітаємо вас з нагоди найвеличнішого національного свята – 18-ї річниці державної незалежності України! Державна самостійність стала найвеличнішим надбанням довгого і тернистого шляху, що його пройшла українська нація задля свого історичного самоутвердження та здобуття невід’ємного права на державність і самовизначення. Вікопомний день 24 серпня 1991 року, коли наш народ виборов державну незалежність, соборність та суверенітет споконвічних українських земель, понині спонукає усіх нас до чіткого усвідомлення національної приналежності, плекає притаманні будь-якій цивілізованій нації світу почуття гордості за свою Вітчизну, її славну історію та багатющу культуру.



24.08.2009 15:17

На урочистих зборах з нагоди 18-ї річниці Незалежності України  |  День для святкування

На урочистих зборах з нагоди 18-ї річниці Незалежності України
На урочистих зборах з нагоди 18-ї річниці Незалежності України взяв участь та виступив заступник голови Чернівецької обласної ради Тодор ГУЦУЛЯК. «Перші роки незалежності України, - зазначив він,- стали справжнім випробуванням для всіх і кожного, виявилися суворим іспитом на громадянську зрілість і самоповагу, на взаєморозуміння і толерантність, на суспільну духовність і політичну виваженість...



20.08.2009 16:37

Проект «Електронне село: нові інформаційні технології для підвищення ефективності роботи органів місцевого самоврядування Чернівецької області» впроваджується на Буковині Чернівецькою обласною радою  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Проект «Електронне село: нові інформаційні технології для підвищення ефективності роботи органів місцевого самоврядування Чернівецької області» впроваджується на Буковині Чернівецькою обласною радою
Проект «Електронне село: нові інформаційні технології для підвищення ефективності роботи органів місцевого самоврядування Чернівецької області» впроваджується на Буковині Чернівецькою обласною радою та Фондом Східна Європа за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Фондом «Євразія» та Агенції США з міжнародного розвитку.
Відповідну угоду нещодавно підписав голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ, представники низки регіональних неурядових організацій та Фонду «Східна Європа».



18.08.2009 11:11

На 30-й сесії Чернівецької обласної ради  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

На 30-й сесії Чернівецької обласної ради
На 30-й сесії Чернівецької обласної ради, яка відбулася 11 серпня під головуванням керівника обласної представницької влади Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО, депутати розглянули питання про виконання обласного бюджету за І півріччя 2009 року, внесли низку змін до обласного бюджету на 2009 рік, заслухали звіт голови обласної державної адміністрації Володимира КУЛІША про виконання бюджету області, Програми соціально-економічного і культурного розвитку Чернівецької області та здійснення делегованих обласною радою повноважень у 2008 році та І півріччі 2009 року.



18.08.2009 11:03

П’яте засідання Української Національної Ради Карпатського Єврорегіону  |  Міжрегіональне співробітництво

П’яте засідання Української Національної Ради Карпатського Єврорегіону
П’яте засідання Української Національної Ради Карпатського Єврорегіону відбу-лося на теренах Буковинського краю за ініціативи голови Чернівецької обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО. В роботі цього представницького органу взяли участь делегації Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької областей на чолі з головами відповідних обласних рад, а також керівники Національного представництва України в Карпатському Єврорегіоні.



06.08.2009 16:20

У постійних комісіях обласної ради  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

У постійних комісіях обласної ради
Члени постійної комісії обласної ради з питань економіки, бюджету та інвестицій (голова – Тамара СЕМЕНОВИЧ) заслухали звіт про виконання обласного бюджету за І півріччя 2009 року та погодили запропоновані зміни до бюджету на 2009 рік.



06.08.2009 16:15

У відповіді Міністерства палива та енергетики України на звернення депутатів Чернівецької обласної ради  |  Економіка та бізнес

У відповіді Міністерства палива та енергетики України на звернення депутатів Чернівецької обласної ради
У відповіді Міністерства палива та енергетики України на звернення депутатів Чернівецької обласної ради щодо необґрунтованого підвищення цін на моторні палива



06.08.2009 15:27

Про скликання 30-ї сесії обласної ради V скликання  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Про скликання 30-ї сесії обласної ради V скликання
На підставі статей 46-ї та 55-ї Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, відповідно до розпорядження голови Чернівецької обласної ради № 238 від 31 липня 2009 року «Про скликання 30-ї сесії Чернівецької обласної ради V скликання» 11 серпня 2009 року о 10.00 в приміщенні сесійної зали Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського,1) відбудеться засідання 30-ї сесії обласної ради V скликання.



06.08.2009 15:23

На виконання розпорядження голови обласної ради  |  Економіка та бізнес

На виконання розпорядження голови обласної ради
На виконання розпорядження голови обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО «Про пропозиції та зауваження депутатів, висловлені на 29-й сесії обласної ради» обласна державна адміністрація розглянула пропозицію депутата обласної ради Віктора ХАРАБАРИ щодо посилення контролю за виконанням рішень обласної ради в частині розвитку транспортної галузі області.



30.07.2009 12:21

Історико-етнографічному музею у Вижниці - бути  |  Культура

Історико-етнографічному музею у Вижниці - бути
Члени тимчасової контрольної депутатської комісії обласної ради з вивчення звернення депутатів Вижницької районної ради підтримали своїх колег щодо необхідності створення історико - етнографічного музею гуцульської культури у м. Вижниця.



29.07.2009 17:08

Звернення буковинських депутатів розглянув парламентський комітет  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Звернення  буковинських депутатів розглянув парламентський комітет
Звернення депутатів Чернівецької обласної ради щодо необхідності впровадження державної системи біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів, прийняте на 29-й сесії Чернівецької обласної ради, розглянув Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.



29.07.2009 17:02

На засіданні тимчасової контрольної комісії  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

На засіданні тимчасової контрольної комісії
На засіданні тимчасової контрольної комісії з вивчення стану функціонування об’єктів природно-заповідного фонду Чернівецької області йшлося про стан обслуговування та утримання об’єктів природно-заповідного фонду. Зокрема, депутати обласної ради, які виявили бажання працювати у складі комісії, обговорили ситуацію щодо парку «Вижницький», де державною екологічною інспекцією у Чернівецькій області було виявлено факти несанкціонованої вирубку дерев.



16.07.2009 14:30

Про пропозицію призначити повторні вибори Чорнівського сільського голови  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Про пропозицію призначити повторні вибори Чорнівського сільського голови
Про пропозицію призначити повторні вибори Чорнівського сільського голови Новоселицького району йдеться у поданні обласної державної адміністрації до Центральної виборчої комісії, направленому у відповідь на звернення голови обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО стосовно недотримання чинного виборчого законодавства України щодо призначення повторних виборів Чорнівського сільського голови. Йдеться про невиконання норми Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», згідно з якою у разі визнання виборів сільського голови недійсними територіальна виборча комісія призначає повторні вибори.



16.07.2009 13:29

Висновки депутатської контрольної комісії знаходять своє підтвердження  |  Діяльність органів виконавчої влади

Висновки депутатської контрольної комісії знаходять своє підтвердження
Про це свідчить лист прокурора Чернівецької області Йожефа ОРОСА до голови обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО щодо результатів розгляду прокуратурою області фактів, викладених у звіті тимчасової контрольної комісії обласної ради з вивчення діяльності державного підприємства дослідного господарства «Центральне».



15.07.2009 17:49

З метою дослідження історико-археологічних джерел  |  Культура

З метою дослідження історико-археологічних джерел
З метою дослідження історико-археологічних джерел Буковинського краю та на виконання заходів Комплексної програми збереження та використання об’єктів культур¬ної спадщини Чернівецької області на 2007 - 2010 роки науковці та студенти археологічної експедиції ЧНУ ім. Ю. Федьковича досліджують поховання XVII-го століття поблизу храму Вознесіння Господнього, що у селищі Лужани Кіцманського району.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua