Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування >  У Мамаївській громаді проживають більше двох тисяч переселенців

Прес-центр

Новини

14.04.2022 16:46

У Мамаївській громаді проживають більше двох тисяч переселенців |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Тема новини: Назва теми

Мамаївська територіальна громада прихистила понад 2000 внутрішньо переміщених осіб, та їх кількість постійно збільшується. Щодня до органу місцевого самоврядування звертаються сотні людей за консультаціями, реєстрацією та отриманням гуманітарної допомоги (продуктових наборів, засоби гігієни тощо).

В будинках культури організовані пункти збору постільної білизни, одягу, взуття й інших необхідних речей для людей, які тимчасово проживають на території громади. А в закладах освіти плетуть маскувальні сітки, готують домашню їжу та закривають консерви.

Як повідомляє мамаївська сільська голова Наталія Катрюк, допомогти захисниками та жителям України виявили бажання благодійники з Італії, Швейцарії, Польщі та Великої Британії. Вони постійно передають продукти тривалого зберігання, засоби гігієни, дитяче харчування та підгузки, одяг, речі першої необхідності, медикаменти. За цей час отримали та розподілили близько 20 таких вантажів.

Спільно із місцевими волонтерами відправили понад 50 вантажівок з гуманітарною провізією в допомогу мирним жителям, які стали жертвами жорстокої російської агресії та захисникам до Харківської, Волинської, Київської, Сумської, Миколаївської, Чернігівської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської та Запорізької областей.

Наталія Катрюк також повідомляє, що місцевий волонтерський штаб неодноразово надавав допомогу бійцям 108 окремого гірсько-штурмового батальйону, 80 окремої десантно-штурмової бригади, відділу Чернівецького ТЦК та СП, Чернівецькому прикордонному загону, 107 бригаді територіальної оборони. А також Благодійному Фонду Марти Левченко «Я майбутнє України».

Завдяки згуртованості та підтримці жителів громади вдалося закупити та відправити на передову більше 30 автомобілів різних марок та призначення.

Напередодні великого свята для вірян, жителі громади сформували 500 великодніх коробок для бійців: домашні калачі, бабки, цукерки та ковбаса вже відправлені адресатам.

«Наша підтримка та турбота важлива в ці передсвяткові Великодні дні, аби приємні миті Світлого Христового Воскресіння відчули всі захисники України. Адже міцний тил - це надія та підтримка для всіх, хто боронить нашу рідну землю», - каже Наталія Миколаївна і наголошує, - «Щиро дякую нашим людям за щедрість, милосердя та відвагу! Кожен працює на своєму фронті, докладаючи зусиль до нашої спільної перемоги! Ми - єдині та сильні! Нас не здолати! Слава Україні!».

Фотосесія

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua