Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Сільське господарство >  Фермери України розгорнули справжній аграрний фронт

Прес-центр

Новини

06.04.2022 11:54

Фермери України розгорнули справжній аграрний фронт |  Сільське господарство

Тема новини: Назва теми

«Фермери України розгорнули справжній аграрний фронт»

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський розповів, на яких напрямах сьогодні сфокусована робота Мінагрополітики.

«Запущені кредитні програми за підтримки Уряду, які в цей короткий термін, можливо, в дещо обмеженому, але в оперативному форматі дозволяють аграріям закривати їхні потреби з додаткового кредитування під час посівної», – зазначив Микола Сольський.

Крім того, за його словами, наразі Уряд і Мінагрополітики працюють із аграріями, щоб у такий непростий час зменшити обсяги проблем, що пов’язані з логістикою та вивезенням зерна.

Він додав, що у прифронтових зонах аграріям найскладніше, адже по-перше, там дуже розірвані логістичні ключі; по-друге, це досить небезпечно; по-третє, має бути відповідний настрій, щоб проводити посівну в прифронтових або окупованих місцях.

Міністр розповів, що теперішні проблеми українських аграріїв допомагають вирішувати й дружні нам країни, насамперед сусідні. Вони виконують прохання України зі спрощення логістики, зі скасування документів на транзит, допомагають матеріально.

За його словами, продовольчі ціни вже зросли за останній місяць. Найближчим часом на ціни і дефіцит продуктів звернуть увагу навіть ті країни, які десятиліттями ніколи з подібним не стикалися.

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua