Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

24.12.2021 10:10
ПОВІДОМЛЕННЯ


    про оприлюднення проєкту рішення Чернівецької обласної ради "Про окремі питання оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області"

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування >  Микола Гуйтор узяв участь у пресконференції щодо першої в області операції з трансплантації

Прес-центр

Новини

12.01.2022 16:47

Микола Гуйтор узяв участь у пресконференції щодо першої в області операції з трансплантації |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Тема новини: Назва теми

У приміщенні Чернівецької обласної клінічної лікарні відбулася пресконференція щодо першої на Буковині операції з родинної трансплантації. Участь у цьому заході взяв перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор.

В Україні щорічно до 5 тисяч пацієнтів потребують трансплантації внутрішніх органів. Нирки, серце, печінка тощо. Останні два роки в Україні відбувається стрімкий розвиток цієї галузі. І Буковина не залишилася осторонь цих процесів.

Як зазначив під час пресконференції в. о. генерального директора Чернівецької обласної клінічної лікарні Дмитро Домбровський, з грудня 2020 року наша область увійшла до пілотного проєкту МОЗ України щодо трансплантації. Він, зокрема, передбачає проведення безкоштовних операції з пересадки внутрішніх органів.

За словами першого заступника голови Чернівецької обласної ради Миколи Гуйтора, питання запуску процесу трансплантації відбувалося під чітким керівництвом Чернівецької обласної ради. «Кожна щоденна нарада, котру проводив голова обласної ради Олексій Бойко, розпочиналася з питання щодо стану запровадження трансплантології. Він особисто здійснив велику кількість зустрічей, уклав чимало договорів, щоб розпочати цей процес. Зокрема, організована процедура тендеру закупівлі необхідного обладнання.

Також нам відчутно допомогли народні депутати України – Оксана Дмітрієва та Валерій Божик. Вони допомогли вивести на фінішну пряму цей процес. Відтак перша операція відбулася. Далі все в руках медиків. Ми побачили, наскільки вони ефективно та результативно провели цю операцію», - сказав Микола Гуйтор.

Також учасники пресконференції зазначили, що на запуск операцій з трансплантації дуже чекали діалізні хворі. Нині кожен, хто потребує трансплантацію, може звертатися до Центру трансплантології та отримати перелік обстежень, консультацію трансплантолога, заключення, що вони потребують трансплантацію і стати на лист очікування. Тих, хто стає на лист очікування, реєструють в Єдиній державній інформаційній системі (ЄДІС), котру веде Український центр транспланткоординації під керівництвом Дмитра Коваля. Центр також активно долучився та всіляко допомагав буковинським медикам в запуску трансплантології в нашій області.

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua