Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Охорона здоров'я >  Пацієнт в першу чергу!

Прес-центр

Новини

31.01.2020 12:08

Пацієнт в першу чергу! |  Охорона здоров'я

Тема новини: Назва теми

    Саме це твердження сьогодні було в фокусі обговорення в ході спільної зустрічі голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна з директором Західного міжрегіонального департаменту Національної служби охорони здоров’я України Мар’яною Возницею.

   «Радий вкотре вітати пані Мар‘яну на Буковині та вести активний відкритий діалог щодо реалізації реформи медичної галузі» - розпочав посадовець.

  «На Буковині ситуація у галузі охорони здоров’я змінюється поступово на краще, завдяки спільними зусиллями влади, громади та медичної спільноти нашого краю. Відчувається соціальний запит на проведення реформування медицини. Приємно, що за нинішнього керівництва ОДА відчуваємо активніше сприяння та пожвавлення у спільній роботі».

   «Для нинішнього скликання обласної ради, яке я маю честь очолювати, розвиток медичної галузі, безумовно, є одним з пріоритетів. Проте доводиться стикатися і з певними труднощами в нинішніх умовах і констатуємо факт, що Чернівецька обласна рада бере на себе фактично іміджевий удар у процесі впровадження реформи. Адже ми наштовхуємося на несприйняття, страх, нерозуміння логічності перебігу процесів. Оскільки отримувати кошти у 2020 році медичні заклади зможуть тільки за договорами з Національною службою здоров’я, лікарні, які не реорганізуються і не підпишуть договір, не зможуть отримувати фінансування із державного бюджету» - зауважив Іван Мунтян.

   Голова крайового парламенту висловив стурбованість загрозливої ситуації, пов’язаної з припиненням державної фінансової підтримки комунальних закладів санаторного типу з 1 квітня 2020 року, як це передбачено заходами з реалізації медичної реформи в Україні. Обговорили ймовірні шляхи вирішення проблем.

   Насамкінець, домовилися працювати у тісній співпраці та завжди пам’ятати, що надання якісних медичних послуг та життя пацієнтів для нас головне.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua