Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжрегіональне співробітництво >  Задля збереження та стрімкого розвитку українських Карпат

Прес-центр

Новини

09.12.2019 17:54

Задля збереження та стрімкого розвитку українських Карпат  |  Міжрегіональне співробітництво

Тема новини: Назва теми

Очільник крайової представницької влади Іван Мунтян взяв участь та виступив на організованій Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» конференції «Співпраця задля розвитку». У цьому представницькому заході, який 9 – 10 грудня 2019 року відбувається на Львівщині, беруть участь керівники західних областей України, Донецької та Луганської військово-цивільних державних адміністрацій, повноважні представники  Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства освіти і науки України, керівники низки недержавних організацій та бізнесових структур, експерти, закордонні партнери Асоціації, повноважним членом якої є, зокрема, Чернівецька обласна рада.

        Керівник крайового парламенту Буковини у своєму вітальному слові зауважив, що цей масштабний захід, присвячений зокрема презентації фінансових інструментів підтримки регіонального розвитку та регіональної співпраці для органів місцевого самоврядування Карпатського регіону  задля забезпечення їх залучення та ефективного використання, став чудовою нагодою для обміну досвідом, зацікавленого спілкування та окреслення подальших планів діяльності в рамках АОМС «Єврорегіон Карпати – Україна». Він передав організаторам, учасникам та гостям конференції щирі вітання та найкращі побажання від голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука.

        Іван Мунтян від імені територіальних громад сіл, селищ та міст Чернівецької області привітав усіх присутніх на форумі з нагоди свята народовладдя – Дня місцевого самоврядування та  наголосив, що міжрегіональна співпраця в рамках діяльності Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», створеної дванадцять років тому, сьогодні набула сталої форми і слугує вірним дороговказом на шляху відродження гірських районів українських Карпат.

Посадовець зауважив, що попри очевидні досягнення та здобутки Асоціації, які вдалося використати у низці програм та проектів транскордонного та міжнародного співробітництва з партнерськими регіонами Румунії, Польщі, Німеччини, Франції та інших країн, мають місце досі нереалізовані проекти. Серед них – завершення будівництва, спорудження під’їзних шляхів та введення в експлуатацію міжнародних пунктів пропуску у Дяківцях та Красноїльську на українсько-румунському кордоні.

Через безвідповідальність та байдужість столичних посадовців було втрачено реальну можливість втілити в життя 3 масштабні проекти, тоді як румунська сторона виконала усі роботи щодо забезпечення належного функціонування зазначених пунктів пропуску.  

Користуючись урочистою нагодою, Іван Мунтян запропонував членам Асоціації звернутися до центральних органів влади України з пропозицією винайти та спрямувати відповідні кошти на будівництво автомобільної дороги «Шепіт - Усть-Путила – Косів - Верховина». Введення в експлуатацію цього шляхопроводу дасть можливість суттєво пожвавити автомобільне сполучення між сусідніми регіонами Карпатської України та Румунією, збільшить туристичну та інвестиційну привабливість українських Карпат, позитивно позначиться на бюджетному становищі місцевих громад.

      Голова Чернівецької обласної ради щиро подякував господарям та ініціаторам представницького форуму, керівництву та виконавчим структурам АОМС «Єврорегіон Карпати – Україна» за гостинність та відмінну організацію конференції.

  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua