Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Військово-патріотичне виховання >  У Чернівцях урочисто відкрито «Дзвін пам’яті»

Прес-центр

Новини

06.12.2019 17:54

У Чернівцях урочисто відкрито «Дзвін пам’яті» |  Військово-патріотичне виховання

Тема новини: Назва теми

Сьогодні, 6 грудня 2019 року, на Центральній площі Чернівців відбулась велелюдна церемонія відкриття символічного «Дзвону пам’яті», спорудженого на честь загиблих Героїв Небесної Сотні, учасників Революції Гідності та захисників Вітчизни, полеглих у боях з російськими загарбниками та їх поплічниками на Сході України. Проект скульптурної композиції було створено за ініціативою низки волонтерських та ветеранських організацій чернівецьким скульптором Олександром Кордуняном та реалізовано в ковальській майстерні Івана Звоздецького. Увінчано композицію малим церковним дзвоном з Храму Різдва Пресвятої Богородиці, що на вулиці Капеланській обласного центру.

        Пам’ятник відкрили діти загиблих воїнів та ветерани АТО. Освятили композицію та провели спільний молитовний обряд отець Василь Гасинець (УГКЦ) та капелан Чернівецького прикордонного загону отець Іван Чокалюк (ПЦУ).

        До учасників скорботного дійства звернулися: організатор акції волонтер Галина Абрам’юк, мати загиблого Героя Ніна Трепко, керівники крайової представницької та виконавчої влади – виконувачка обов’язків голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька та голова облдержадміністрації Сергій Осачук. Вони закликали громаду Чернівців та Чернівецької області свято берегти память про загиблих Народних Героїв України,продовжувати їх шляхетну справу та здобути омріяний мир після перемоги над підступним ворогом. 

Фотосесія

  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua