Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

06.02.2020 10:43
Чернівецька обласна рада


     відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" та Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади генерального директора обласної комунальної установи "Чернівецька обласна філармонія імені Дмитра Гнатюка"

06.02.2020 10:17
Чернівецька обласна рада


    відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року №1094 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я», керуючись рішенням XV сесії VII скликання Чернівецької обласної ради від 13.09.2017р. №164-15/17 «Про Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», оголошує про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр»

18.12.2019 10:30
Про передачу в оренду захисних споруд цивільного захисту


    Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області РВ ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях пропонує в оренду для господарських, культурних і побутових потреб або на відповідальне зберігання (безоплатне) захисні споруди цивільного захисту
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжрегіональне співробітництво >  Іван Мунтян: Агенції регіонального розвитку повинні стати головним інструментом співпраці державного і громадського сектору

Прес-центр

Новини

18.12.2017 19:42

Іван Мунтян: Агенції регіонального розвитку повинні стати головним інструментом співпраці державного і громадського сектору |  Міжрегіональне співробітництво

Тема новини: Назва теми

На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян під час протокольної зустрічі з головою Сучавської повітової ради (Румунія) паном Героге Флутутром, що відбулася сьогодні, 18 грудня, на території Міжнародного автомобільного пункту пропуску «Сірет». Участь у зустрічі також взяли голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, Генеральний консул Румунії в Чернівцях пані Елеонора Молдован, президент Чернівецької торгово-промислової палати Василь Ляхович, т.в.о. директора Агенції регіонального розвитку в Чернівецькій області Сергій Осачук, президент Торгово-промислової палати Сучави пан Ніколае Троаше, директор з комунікацій Агентства регіонального розвитку Північ-Схід (Румунія) пані Габріела Маковей, представники прикордонного, митного, санітарно-ветеринарного відомств партнерських регіонів, а також представник Першого Національного аграрного кооперативу Марія Тютюнник.

Сторонами обговорено шляхи подальшого пожвавлення співпраці Чернівецької області та Сучавського повіту сусідньої Румунії у сфері економіки, форми співробітництва торгово-промислових палат та взаємодію агенцій регіонального розвитку у 2018 році.

Зокрема, пан Ніколае Троаше анонсував відкриття у березні наступного року представництва Торгово-промислової палати Сучави у Чернівцях, що на його думку, сприятиме покращенню товарообігу, а Василь Ляхович акцентував увагу на необхідності модернізації існуючої нормативно-правової бази співпраці, на основі якої співпрацюють торгово-промислові палати партнерських регіонів. Сторонами також підтримано ініціативу щодо проведення у наступному році Міжнародного тристороннього економічного форуму «Україна-Румунія-Молдова» в Сучаві.

Пані Габріела Маковей також поінформувала учасників зустрічі про те, що до травня 2018 року Чернівецька область та Сучавський повіт мають можливість подати 13 спільно напрацьованих проектних пропозицій, мова про які йшла ще на спільному засіданні депутатів Чернівецької обласної та радників Сучавської повітової ради у 2016 році, для отримання фінансування в рамках Спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020».

У свою чергу Марія Тютюнник висловила сподівання на налагодження співпраці між сільгоспвиробниками партнерських регіонів у сфері переробки молока, збір та заготівлю якого Чернівецька філія Першого Національного аграрного кооперативу розпочне вже у наступному році.

Відтак сторонами обговорено ідею організації виготовлення сільськогосподарської продукції, зокрема молочної, під спільним брендом «Вироблено на Буковині».

«Буковинці по обидва боки кордону споконвіку вирізнялися своєю підприємливістю та ґаздовитістю. Саме тому наші діди-прадіди ніколи не чекали «мани небесної» від держави, натомість завжди гуртувалися задля реалізації перспективних ініціатив та проектів. Тому вважаю, що нині, коли держава готова надавати необхідну допомогу, агенції регіонального розвитку повинні стати головним інструментом співпраці державного і громадського сектору. Це і створення різноманітних виробничих об’єднань та кооперативів, і спільна реалізація транскордонних проектів, і залучення інвестицій у розвиток територіальних громад», – підсумував Іван Мунтян, звертаючись до присутніх.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua