Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Різне

Прес-центр

Новини - Різне

09.07.2012 13:00

Завершено прийом документів від претендентів у Президентський кадровий резерв

Завершено прийом документів від претендентів у Президентський кадровий резерв
Завершено прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» у 2012 році.
Відповідно до Указу Президента України від 5 квітня 2012 року № 246/2012 «Про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» прийом документів тривав з 10 травня по 25 червня.
1081 особа подала документи до участі у конкурсі, зокрема по регіонах: АР Крим – 58, Вінницька обл. – 23, Волинська обл. – 52, Дніпропетровська обл. – 81, Донецька обл. – 86, Житомирська обл. – 54, Закарпатська обл. – 36, Запорізька обл. – 40, Івано-Франківська обл. – 52, Київська обл. – 32, Кіровоградська обл. – 38, Луганська обл. – 14, Львівська обл. – 22, Миколаївська обл. – 40, Одеська обл. – 20, Полтавська обл. – 53, Рівненська обл. – 33, Сумська обл. – 66, Тернопільська обл. – 26, Харківська обл. – 63, Херсонська обл. – 9, Хмельницька обл. – 46, Черкаська обл. – 14, Чернівецька обл. – 21, Чернігівська обл. – 35, м. Севастополь – 10, м. Київ – 58.
З 5 по 25 липня буде проведено наступний етап конкурсу – оцінювання учасників, що здійснюватиметься експертними комісіями інтерв'ю-центрів функції яких здійснюють в областях, де утворені регіональні інститути державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, - структурні підрозділи цих інститутів, якими здійснюється перепідготовка та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій; в інших областях, Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі – центри підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. Оцінювання буде проводиться у чотири етапи із застосуванням 100-бальної шкали: тестування на предмет володіння загальними та спеціальними знаннями, необхідними вміннями та навичками (40 %); анкетування з визначення морально-психологічних і ділових якостей (10 %); тестування з іноземної мови (10 %); інтерв’ю з метою оцінювання тез публічного виступу, а також рівня мотивації щодо зарахування до Президентського кадрового резерву (40 %). Рейтинг учасника конкурсу визначається відповідно до суми отриманих балів. Нацдержслужба України оприлюднить до 1 вересня список осіб, рекомендованих до Президентського кадрового резерву, та подасть пакети документів цих осіб до Комісії з питань Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації».



05.10.2011 17:18

На семінарі з підвищення кваліфікації

На семінарі з підвищення кваліфікації
Сьогодні працівники виконавчого апарату обласної ради та управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації прослухали лекцію на тему «Робота з політичними партіями та громадськими організаціями як шлях вивчення громадської думки для формування та реалізації державної політики».
Заняття відбулось в рамках постійно діючого семінару «Сутність громадянського суспільства та механізми участі громадськості у розробці та реалізації державної політики» для держслужбовців V-VII категорій, який проводить Чернівецький регіональний Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.



11.08.2011 10:09

Задля вирішення соціальних проблем буковинського села

Задля вирішення соціальних проблем буковинського села
Керівники територіальних громад сіл, селищ та міст Чернівецької області, працівники органів місцевого самоврядування, активісти місцевих громадських об’єднань цього літа стали учасниками тренінгів в рамках проекту «Підвищення інституційної спроможності сільських громадських організацій Чернівецької області – шлях до вирішення найнагальніших локальних проблем».
Цей проект товариства «Український Народний Дім в Чернівцях» реалізується на теренах краю за підтримки міжнародного фонду «Відродження». Семінари-навчання пройшли в Новоселиці, Сокирянах, Хотині, Путилі, Герці, Сторожинці та в обласному центрі. Організатори поінформували про наявні можливості та умови участі в конкурсах, які оголошуються українськими і міжнародними фондами з метою сприяння у розв’язанні нагальних соціальних проблем конкретних територіальних громад.
Прикметно, що тренінги мають практичну цінність, адже їхні учасники отримують можливість розробити власні проекти та подати їх на участь у конкурсах антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження» та інших благодійних фондів.



21.07.2011 12:54

Звернення хворих, які отримують замісну терапію у відділенні хронічного гемодіалізу обласної клінічної лікарні до депутатів Чернівецької обласної ради

Звернення
хворих, які отримують замісну терапію у відділенні хронічного гемодіалізу обласної клінічної лікарні до депутатів Чернівецької обласної ради
Шановні депутати!

Життя хворих, які постійно потребують гемодіалізу, напряму залежить від місцевих умов: чи звертає керівництво обласної лікарні та Головного управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації увагу на їхні проблеми, чи знаходять медики потрібне слово для того, щоб облрада і ОДА виділяли кошти на фінансування. Це той тоненький ланцюжок, який утримує нас на цім світі.
Можемо з впевненістю засвідчити, що Крайова влада, керівництво Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації та обласної клінічної лікарні впродовж багатьох років роблять все можливе, щоб ми - хворі, які пожиттєво потребуємо очищення крові шляхом застосування штучної нирки, отримали адекватне лікування і були впевнені, що ніяких проблем, не дивлячись на економічну скруту, у нас не буде. Адже не секрет, що при несвоєчасному виділені коштів на придбання необхідних медикаментів та розхідних матеріалів для штучної нирки, їх приходилось брати у постачальників у борг.



18.07.2011 12:23

Заява депутата Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна

Депутати не дозволили провести рішення влади вносити зміни до бюджету спільними розпорядженнями голів ОДА та облради.
На сьогоднішній черговій сесії облради керівництво обдержадміністрації (яке уособлює і керівництво обласної організації Партії регіонів) намагалося з голосу внести в порядок денний питання про право у міжсесійний період вносити зміни до бюджету спільними розпорядженнями голів ОДА та облради. Фракція ВО «Батьківщина» не підтримала цю пропозицію ні на засіданні бюджетної комісії (там єдиним членом комісії, який виступив проти, була депутат від «Батьківщини» Світлана Фочук), ні власне на сесії. Представники опозиції не дали підтримки цьому питанню з кількох причин.



15.07.2011 10:19

Співпраця Міністерства та крайової влади приносить позитивні результати

Співпраця Міністерства та крайової влади приносить позитивні результати
Заступник голови обласної ради Валентин Маніліч взяв участь у нараді з виконання протокольного рішення спільного засідання Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецької обласної ради у розвитку паливного-енергетичного комплексу та соціальної інфраструктури населених пунктів Буковини, прийнятого у березні нинішнього року.
Нараду провели заступник Міністра палива та енергетики України Тетяна Корнякова та голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв. Вони відзначили реальні позитивні результати співпраці Міністерства та органів влади Чернівецької області та розглянули хід виконання основних заходів, затверджених на спільному засіданні.



25.05.2011 11:02

У районних радах підвищували гендерну культуру

У районних радах підвищували гендерну культуру
Тренінги для працівників органів місцевого самоврядування в рамках Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС – ПРООН відбувся в Заставнівській, Хотинській, Вижницькій, Глибоцькій та Кіцманській районних радах, а також в Новодністровську.
У цих заходах взяли участь сільські та селищні голови, секретарі місцевих рад, працівники виконавчих апаратів районних та Новодністровської міської ради, освітяни. Їх організатори - тренери Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні Наталія БАТРАКОВА та Наталія КРУГЛАШОВА - мали на меті підвищення гендерної культури та обізнаності у цьому питанні державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, а також керівників освітніх закладів.



17.05.2011 17:36

Депутатів та працівників виконавчого апарату навчали толерантності

Депутатів та працівників виконавчого апарату навчали толерантності
Навчальний семінар для депутатів та працівників виконавчого апарату обласної ради на тему «Формування збалансованих етнонаціональних відносин у Чернівецькій області» відбувся в Чернівецькій обласній раді. Ініціатором виступив Буковинський політологічний Центр, який очолює доктор політичних наук, професор Анатолій КРУГЛАШОВ.
Вітаючи присутніх, керуючий справами обласної ради Аркадій МОІСЕЙ підкреслив актуальність порушеної теми для збереження і примноження традицій взаємоповаги, терпимості та доброзичливого ставлення між представниками різних етносів у нашому багатонаціональному та багатомовному Буковинському краї.



28.10.2009 08:53

Депутатський корпус, колегія та виконавчий апарат Чернівецької обласної ради з глибоким сумом сповіщають, що на 62-му році життя передчасно відійшов у Вічність народний депутат України IV–V скликань, голова Новоселицької районної ради XXIII-го скликання, знаний політичний та громадський діяч, аграрій і господарник, член Політвиконкому Соціалістичної партії України, секретар Політради СПУ Михайло Васильович МЕЛЬНИЧУК.

Депутатський корпус, колегія та виконавчий апарат Чернівецької обласної ради з глибоким сумом сповіщають, що на 62-му році життя передчасно відійшов у Вічність народний депутат України IV–V скликань, голова Новоселицької районної ради XXIII-го скликання, знаний політичний та громадський діяч, аграрій і господарник, член Політвиконкому Соціалістичної партії України, секретар Політради СПУ Михайло Васильович МЕЛЬНИЧУК.
Усе своє славне життя,сповнене самовідданої праці, Михайло Васильович присвятив жертовному служінню українському народові, Україні та Буковинському краю. У ці сповнені тугою і сумом скорботні дні висловлюємо глибоке співчуття рідним та близьким покійного, його колегам та однодумцям. Світлий, щемливий спомин про справжнього патріота і громадянина нашої Батьківщини Михайла Васильовича МЕЛЬНИЧУКА назавжди залишиться в серцях буковинців, у вдячній пам’яті всіх, хто його знав, любив та поважав.



23.04.2009 17:31

ЗВЕРНЕННЯ голови обласної державної адміністрації Володимира КУЛІША та голови обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО

до Дня Чорнобильської трагедії



01.04.2009 13:43

Брифінг народного депутата

24 березня відбувся брифінг народного депутата України, голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Сергія ПОДГОРНОГО.



24.03.2009 09:43

Пам’яті керівника, наставника та товариша...

Пам’яті керівника, наставника та товариша...
20 березня, на Центральному кладовищі Чернівців відбулось відкриття пам’ятника багаторічному голові Чернівецького облвиконкому Віктору Петровичу Ленчинському.



17.03.2009 09:19

Підприємливі та наполегливі буковинці подолають кризу

„Завдяки спільним зусиллям влади, громади і бізнесу область вирізняється в кращу сторону серед регіонів України в частині розвитку територій, будівництва та ремонтів об’єктів соціальної сфери”, – так оцінив стан справ у соціальній сфері Буковини голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ в інтерв’ю газеті „Буковинське віче”.



11.03.2009 16:40

Чернівецькі “громади” у всесвітній мережі

Набуває популярності серед користувачів всесвітньої мережі Інтернет портал територіальних громад області www.gromady.cv.ua, презентований Чернівецькою обласною радою у грудні минулого року.



25.12.2008 10:55

"Многая літа…"

"Многая літа…"
На 25-й сесії обласної ради V-го скликання голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ вручив почесні відзнаки



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua