Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Охорона здоров'я

Прес-центр

Новини - Охорона здоров'я

19.06.2015 15:00

Керівники обласної влади відвідали чернівецький кардіодиспансер

Керівники обласної влади відвідали чернівецький кардіодиспансер
Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова облдержадміністрації Олександр Фищук зустрілись з головним лікарем обласного клінічного кардіологічного диспансеру Іриною Маковійчук та представником шведсько-української клініки «Ангельхольма» Ярославом Васильчишиним. Учасники зустрічі обговорювали можливість встановлення у кардіодиспансері нової лікарської апаратури. Йдеться про другий ангіограф, який надається клінікою «Ангельхольма» у рамках державно-приватного партнерства. Один такий апарат вже успішно працює в кардіодиспансері з березня поточного року, забезпечуючи надання екстреної допомоги у випадках гострих інфарктів. За цей час з його допомогою лікарі вже врятували 28 життів.



30.03.2015 11:24

Мешканців області запрошують на безкоштовне обстеження з приводу цукрового діабету

Мешканців області запрошують на безкоштовне обстеження з приводу цукрового діабету
До Всесвітнього дня здоров’я 3 квітня 2015 року з 9-ї години ранку на базі поліклініки Чернівецького обласного ендокринологічного центру (м.Чернівці, вул.Федьковича, 48) буде проведено акцію з раннього виявлення цукрового діабету у дорослих. Як повідомляє інформаційний сайт Департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації, під час проведення акції всі бажаючі зможуть пройти безкоштовне вимірювання глюкози крові; взяти участь у тренінгу з користування глюкометром; ознайомитися з методиками інсулінотерапії; отримати консультацію лікаря-ендокринолога, співробітників кафедри імунології, алергології й ендокринології БДМУ та консультації вузьких спеціалістів щодо раннього виявлення ускладнень цукрового діабету.



10.03.2015 11:52

Рівень захворюваності на ГРВІ в області знижується

Рівень захворюваності на ГРВІ в області знижується
Наприкінці першого тижня березня захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції по області перевищила епідемічний поріг на 5,7%, а в кінці лютого епідпоріг був перевищений на 11.6%. Про це інформує Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області за результатами проведення щотижневого епідеміологічного аналізу захворюваності серед населення області на гострі респіраторні вірусні захворювання, в тому числі грип.
Зокрема, перевищення епідемічного порогу захворюваності було зареєстровано у Вижницькому, Заставнівському, Кельменецькому, Кіцманському, Сторожинецькому, Хотинському районах та м. Чернівці. Зареєстровано 7252 випадки ГРВЗ, у тому числі - 4 випадки грипу. Лабораторно було підтверджено циркуляцію грипу типу В. Серед дітей до 18 років зареєстровано 4647 хворих на ГРВІ, що складає 64,1% від загального числа хворих.



06.01.2015 10:55

За чотири дні нового року швидка виїжджала майже 2 тисячі разів

За чотири дні нового року швидка виїжджала майже 2 тисячі разів
Протягом перших чотирьох днів 2015 року бригади Центру екстреної допомоги здійснили обслуговування 1875 викликів, з них 766 – у Чернівцях, решта – у районах області. Про це повідомляє інформаційний сайт Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення ОДА. Зокрема, у Чернівцях "швидка" виїжджала на 3 ДТП, 69 разів її викликали з приводу травм. З-поміж викликів у районах найбільш резонансним був випадок у селі Товтри Заставнівського району, де 1 січня шестеро осіб (у тому числі одна дитина) отруїлися чадним газом. Всіх постраждалих довелося шпиталізувати у районну лікарню.



11.11.2014 11:48

14 листопада всім охочим безкоштовно виміряють рівень цукру в крові

14 листопада всім охочим безкоштовно виміряють рівень цукру в крові
Працівники ендокринологічного центру разом із фахівцями Буковинського державного медичного університету проведуть традиційну акцію з нагоди Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на цукровий діабет.
Як повідомила головний лікар Центру, головний ендокринолог області Марина Леонова, 14 листопада з 9-ї години у приміщеннях Центру ендокринології (вул. Федьковича, 48, 50), а також в аптеці на вул. Небесної сотні (колишня Стасюка) всім охочим будуть безоплатно вимірювати рівень цукру у крові. Крім цього, тут можна буде отримати консультацію ендокринолога, імунолога та інших спеціалістів, а у приміщенні Центру також презентуватимуть цілющі соки та натуральні чаї, здатні знижувати рівень цукру у крові.



06.11.2014 09:10

Створено регіональний центр для реабілітації учасників та постраждалих під час АТО

Створено регіональний центр для реабілітації учасників та постраждалих під час АТО
Створено Чернівецький регіональний центр медичної реабілітації для учасників та постраждалих під час антитерористичної операції, який функціонує на базі поліклінічного відділення ОКУ «Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни». Відповідний наказ №106 підписано у Департаменті охорони здоров’я ОДА 30.09.2014р. Окрім того, створено регіональний реєстр учасників та постраждалих під час антитерористичної операції у східних регіонах України. Департаментом охорони здоров’я також затверджено заходи для надання учасникам АТО якісної повноцінної медичної допомоги, а у випадку медичних показів у реабілітаційному лікуванні, відпрацьовано порядок їх направлення в обласний комунальний «Бальнеологічний санаторій «Брусниця».



24.04.2014 12:23

Михайло Гайничеру звернувся до Прем’єр-міністра України щодо фінансування робіт для відкриття перинатального центру

Михайло Гайничеру звернувся до Прем’єр-міністра України щодо фінансування робіт для відкриття перинатального центру
Голова обласної ради Михайло Гайничеру звернувся до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо необхідності фінансування заходів для продовження робіт зі створення Чернівецького обласного перинатального центру. На даний момент Чернівецька область - єдина в Україні без закладу пологодопомоги обласного рівня, а потреби у його послугах значно перевищують потужність пологових будинків у Чернівцях. На початок 2014 року виконано окремі будівельно-монтажні роботи та придбано медичне обладнання і апаратуру, але у 2014 році фінансування об’єкту не проводилось.
Згідно з відповіддю, яка надійшла у Чернівецьку обласну раду, Міністерство фінансів та Міністерство охорони здоров’я отримали доручення розглянути лист голови Чернівецької обласної ради та про результати поінформувати Кабінет Міністрів та обласну раду.



14.03.2014 13:09

Ситуацію в обласному госпіталі інвалідів вивчить комісія з представників Департаменту охорони здоров’я та громадськості

Ситуацію в обласному госпіталі інвалідів вивчить комісія з представників Департаменту охорони здоров’я та громадськості
У Чернівецькому обласному госпіталі для інвалідів Вітчизняної війни, який є обласною комунальною установою, відбулись збори колективу, де обговорювалось питання перебування на посаді керівника госпіталю Манолія Мігайчука. На запрошення колективу у зборах взяв участь голова обласної ради Михайло Гайничеру.
Більшість працівників госпіталю, яких підтримують громадські організації та пацієнти, наполягають на звільненні Манолія Мігайчука з посади начальника обласної комунальної установи. Запрошеним на збори та журналістам був представлений протокол результатів таємного голосування від 4 березня 2014 року. З 192 працівників, які взяли участь у голосуванні, 133 висловились проти перебування Манолія Мігайчука на посаді начальника. Більшість колективу звинувачує головного лікаря у численних зловживаннях, порушеннях законодавства та психологічному тиску на підлеглих. Натомість Манолій Мігайчук вважає невдоволення колективу зорганізованою проти нього акцією.



06.11.2013 15:13

Михайло Гайничеру звернувся до Прем’єр-Міністра України щодо проблем з фінансуванням відкриття обласного перинатального центру

Михайло Гайничеру звернувся до Прем’єр-Міністра України щодо проблем з фінансуванням відкриття обласного перинатального центру
Голова обласної ради Михайло Гайничеру звернувся до Прем’єр-Міністра України Миколи Азарова щодо сприяння у вирішенні проблеми фінансування робіт для відкриття Чернівецького обласного перинатального центру в рамках реалізації в області Національного проекту «Нове життя». «Внаслідок непроведення органами державної казначейської служби платіжних доручень затримується проведення робіт на зазначеному об’єкті, що може призвести до неосвоєння коштів, виділених на реалізацію Національного проекту, - йдеться в листі, - а відсутність в області пологодопоміжного закладу третинного рівня призводить до обмеження можливостей надання стаціонарної акушерської допомоги вагітним високого ризику з сільських районів області».



18.10.2013 11:32

Відбулась акція «Виміряй свій тиск – скажи інсульту «ні»

Відбулась акція «Виміряй свій тиск – скажи інсульту «ні»
Вчора у приміщенні обласної ради та облдержадміністрації всі охочі могли виміряти артеріальний тиск, визначити рівень цукру в крові та отримати інформативні матеріали щодо профілактики серцевих недуг. Тут проходила акція «Виміряй свій тиск – скажи інсульту «ні», яку провів Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА спільно з Громадською Радою МОЗ України, Українською Асоціацією боротьби з інсультом та обласним центром здоров’я в рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з інсультом.



29.03.2013 12:24

У Новоселицькому районі працюють над удосконаленням медичного обслуговування в закладах освіти

У Новоселицькому районі працюють над удосконаленням медичного обслуговування  в закладах освіти
На базі Новоселицької гімназії за участю заступника голови районної ради Василя Горбатюка, заступника голови Новоселицької райдержадміністрації Юрія Стаднічука, начальника управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Діни Романчук, працівників санепідемстанції та охорони здоров’я відбулася нарада-семінар з питань організації медичного обслуговування в закладах освіти району.
Основна мета наради - координація зусиль на удосконалення та проведення цілеспрямованої роботи з профілактики захворювань і оздоровлення учнів, створення належних санітарно-гігієнічних та безпечних умов навчання і праці всіх учасників навчально-виховного процесу. Про це повідомили у Новоселицькій районній раді.
Зокрема акцентовано увагу на додержанні санітарного законодавства у закладах освіти, бездоганному виконанні медичним персоналом своїх посадових обов’язків, утриманні в належному санітарному стані шкільних приміщень, прилеглої території, класних кімнат, кабінетів, майстерень, їдалень, вбиралень, дотриманні повітряно-температурного режиму, нормативів освітлення, відповідності меблів санітарно-гігієнічним вимогам, наявність умивальників, мила, рушників, бачків для питної води, проведення поглиблених медичних оглядів школярів тощо.



08.02.2013 12:58

В Герцаївській райлікарні підвели підсумки роботи за минулий рік

В Герцаївській райлікарні підвели підсумки роботи за минулий рік
Стан медичного забезпечення населення Герцаївського району та результати роботи установ охорони здоров’я у 2012 році обговорювались на нараді, яка відбулась у Герцаївській центральній районній лікарні. Головний лікар Аурел Цинтар поінформував про роботу очолюваного ним закладу, проведення капітального ремонту лікарняної клініко-діагностичної лабораторії, яка у минулому році пройшла необхідну акредитацію, придбання медичного обладнання для лабораторії та лікувальної установи загалом. У нараді взяли участь голова районної ради Іван Чорней, заступник голови райдержадміністрації Василь Фолошня, керівники сільських амбулаторій району.



23.01.2013 10:08

Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції на Буковині нижча епідемічного порогу на 55,9%

Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції на Буковині нижча епідемічного порогу на 55,9%
Ситуація щодо захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції в області неепідемічна та нижча епідемічного порогу на 55,9%. Про це повідомляє головне управління Держсанепідслужби в Чернівецькій області. За медичною допомогою звернулися 42 тис. 552 буковинців, або 4,7% жителів області, госпіталізовано 11 тис. 448 хворих. Випадків захворювання на грип не зареєстровано.
Незважаючи на стабільність ситуації з гострими респіраторними вірусними інфекціями й високі показники імунізації, медики краю заздалегідь підготувалися до появи грипу й швидкого його поширення. За інформацією прес-служби обласної державної адміністрації, у лікувально-профілактичних закладах області створено необхідний запас лікарських засобів, дезінфектантів, миючих засобів, предметів індивідуального захисту, діагностичних препаратів для проведення лабораторних досліджень, розроблено плани перепрофілювання відділень лікувальних закладів, за необхідності в області додатково можна розгорнути 750 ліжок для госпіталізації хворих на інфекційні захворювання. Також проведено навчальні семінари з медичним персоналом лікарень і посилено санітарно-освітню роботу серед населення щодо заходів особистої та громадської профілактики грипу.



06.11.2012 09:22

Екстрена медична допомога стане ближчою до населення

Екстрена медична допомога стане ближчою до населення
Реформа системи швидкої медичної допомоги має наблизити медицину до населення. Вона проводиться заради пацієнтів, яких не цікавлять питання стану доріг чи автотранспорту, - на цьому наголосив директор департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Ігор Шкробанець.
Цього року Чернівецька область вперше отримала понад 6 млн. гривень субвенції з держбюджету на закупівлю медикаментів та витратних матеріалів для служби швидкої медичної допомоги, що дозволить покращити її медикаментозне та технічне оснащення. Затверджено план дій виконання Закону України «Про екстрену медичну допомогу», підготовлено пакет документів, необхідних для внесення на розгляд чергової сесії обласної ради питання про створення обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, передачі йому кадрового та майнового ресурсу всіх підрозділів екстреної медичної допомоги області. Таким чином в Чернівецькій області буде забезпечено функціонування єдиної системи екстреної медичної допомоги – обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і єдиного оперативно-диспетчерського центру.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua