Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

09.04.2021 11:59
Оголошення


     про проведення конкурсу на зайняття вакантної посади головного лікаря обласної комунальної медичної установи «Центр медико-соціальної експертизи»

09.04.2021 11:55
Оголошення


    про проведення конкурсу на зайняття вакантної посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»

08.04.2021 15:08
Онлайн-курс «Підвищення ефективності та якості менеджменту у сфері державного управління та місцевого самоврядування шляхом застосування моделі загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF)»


    Національним агентством України з питань державної служби спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу за підтримки та сприяння Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні розроблено онлайн-курс «Підвищення ефективності та якості менеджменту в сфері державного управління та місцевого самоврядування шляхом застосування моделі загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF)». Курс складається із 3 модулів, які передбачають розгляд сучасних стандартів управління якістю та інноваційних підходів до оцінки результативності і якості державного управління.

08.04.2021 15:04
Онлайн-курс «Політична освіта публічних службовців в Україні»


    Національним агентством України з питань державної служби спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу за підтримки та сприяння Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні розроблено онлайн-курс «Політична освіта публічних службовців в Україні». Курс складається з 5 модулів, які покликані сприяти формуванню стійкої системи знань про політичну культуру, політичну систему, громадянське суспільство, підвищенню політичної культури державних службовців, шанобливого ставлення до своєї професії, держави і громадян.

07.04.2021 11:04
Про міжнародний українсько-литовський конкурс юнацьких мистецьких робіт до 400-річчя історичної події - перемоги в Хотинській битві 1621 року «Memory. History and future»


    Конкурс проводиться з ініціативи ГО «Інвестиції у спадщину і культуру» та ГО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури» за сприяння й підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні, Чернівецької обласної ради, видавництва «Майстер Книг».Цілі та завдання Конкурсу: виховання у дітей та молоді обох країн історичної пам’яті, сприяння у формуванні почуття патріотизму, глибокої поваги до історико-культурних надбань обох народів, українців та литовців, що проживають на території України та Литви; виявлення творчих можливостей дітей та молоді у відображенні своїх знань, почуттів, вражень від пізнання та вивчення історії, легенд у формі художніх зображень. В Конкурсі можуть брати участь діти та молодь до 21 року, які проживають в Україні, Литві та інших країнах. Учасники Конкурсу поділяються на три вікові категорії: 1 категорія - автори робіт віком до 9 років включно; 2 категорія - автори робіт віком від 10 до 15 років включно; 3 категорія - автори робіт віком від 16 до 21 року включно. Заохочуються до участі в Конкурсі учні художніх та мистецьких шкіл, коледжів, академій.

07.04.2021 10:08
Триває прийом проєктних заявок на Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад - 2021


    В Україні стартував Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад-2021 у межах програми «Карпатська мережа регіонального розвитку», що об’єднала територіальні громади 4-х областей – Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської і Чернівецької, які мають не тільки спільні проблеми, але й чималий спільний потенціал. У межах програми вже підтримано 150 проєктів на загальну суму понад 41 мільйон гривень. У 2021 році за кошти державного бюджету планується профінансувати щонайменше 40 проєктів - переможців у 4-х областях Карпатського регіону на загальну суму 10 мільйонів гривень. Фінансування проєктів здійснює Міністерство розвитку громад та територій України. Обов’язковою умовою Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад-2021 є наявність угоди про партнерство з органами місцевого самоврядування, фінансування за кошти гранту лише капітальних видатків та завершення реалізації проєктів до 15 грудня 2021 року. Детальна інформація про Конкурс розміщена на сайті Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» http://ekarpaty.com/.
22.03.2021 12:47
УВАГА!!! Родина учасника ООС на Сході України потребує матеріальної допомоги!
    До уваги усіх небайдужих до людської біди! Вкрай потребує невідкладної матеріальної допомоги родина учасника бойових дій на Сході України Павла БОДНАРЮКА. Шістнадцятирічна донечка героя страждає на важке захворювання нирок, перенесла інсульт та кілька складних хірургічних втручань. Лікування дівчини потребує значних коштів, яких у родини немає. Не будьмо байдужими!!! Номери карткових рахунків для благодійної допомоги: АТ Райффайзен Банк Аваль 4149 5001 3066 2763 ПАТ ОЩАДБАНК 5167 8032 1463 8756
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Новини

Прес-центр

Новини

01.04.2021 14:15

У виконавчому апараті обласної ради  |  Діяльність голови Чернівецької обласної ради

У виконавчому апараті обласної ради
На апаратній нараді, яку провів сьогодні очільник обласної представницької влади Олексій БОЙКО, обговорювались підсумки пленарного засідання 2-ї сесії Чернівецької обласної ради VIII скликання.
Керівник крайового парламенту позитивно оцінив рівень підготовки питань порядку денного з боку відповідальних працівників виконавчого апарату. Разом з тим, голова обласної ради наголосив на необхідності забезпечення відкритості та прозорості роботи депутатського корпусу, колегії та постійних комісій обласної ради.



01.04.2021 14:03

Сумні роковини для нашого краю. Минуло 80 років від страшних подій в урочищі Варниця Глибоцького району, які ввійшли в історію під назвою «Різанина у Білій Криниці»  |  Пам'ятаємо

Сумні роковини для нашого краю. Минуло 80 років від страшних подій в урочищі Варниця Глибоцького району, які ввійшли в історію під назвою «Різанина у Білій Криниці»
1 квітня 1941 року відбулося масове вбивство громадян румунської національності під час їхньої спроби перетину радянсько-румунскього кордону. Чоловіки, жінки, літні люди і діти йшли в бік Румунії з хрестами, іконами та хоругвами в руках. Адже напердодні НКВС поширив чутки про те, що 1 квітня кордон буде відкрито і можна буде спокійно його перейти. Проте приблизно за 3 км від румунського перетину радянські прикордонники зустріли їх кулеметним вогнем. Тих, що тікали, спіткали особливо жорстокі катування та вбивства. Багатьох із них ховали заживо.

Російські історики називають трагедію «Інцидент у Финтина-Альба», всіляко применшуючи масштаби цього злочину НКВС СРСР. Архіви КДБ говорять лише про 48 убитих. Але в офіційних документах влади Румунії та Молдови, заснованих на заявах свідків, йдеться про 3000 жертв.

Ми не маємо морального права забувати про чорні сторінки нашої історії. І тому ця жахлива подія потребує всебічного досліду та розголосу. В цей день вшановуємо трагічну дату та пам’ять загиблих.



31.03.2021 18:22

У сесійній залі крайового парламенту  |  Діяльність депутатів обласної ради

У сесійній залі крайового парламенту
Сьогодні, 31 березня 2021 року, завершила свою роботу друга сесія Чернівецької обласної ради VIII скликання. Депутати заслухали інформацію про хід виконання низки комплексних регіональних програм соціально-економічного, гуманітарного та культурного розвитку, прийняли невідкладні рішення з актуальних питань управління об’єктами нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Чернівецької області.
Народні обранці затвердили Положення про постійні комісії Чернівецької обласної ради, Положення про помічника – консультанта депутата обласної ради, про Почесну грамоту обласної ради тощо.



30.03.2021 14:11

На 2-й сесії Чернівецької обласної ради VIII скликання  |  Діяльність депутатів обласної ради

На 2-й сесії Чернівецької обласної ради VIII скликання
Сьогодні, 30 березня 2021 року, під головуванням керівника крайової представницької влади Олексія БОЙКА розпочало свою роботу пленарне засідання 2-ї сесії Чернівецької обласної ради VIII скликання.
Народні обранці внесли зміни до обласного бюджету Чернівецької області на 2021 рік, прийняли Програму економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2021 рік з низкою внесених змін та доповнень, ухвалили Регіональну програму розвитку міжнародного співробітництва Чернівецької області 2021 – 2023 роки, прийняли Регіональну програму із забезпечення повноважень щодо управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2021 - 2023 роки, затвердили Комплексну програму «Власний дім» на 2021 – 2025 роки та Програму розвитку архівної справи в Державному архіві Чернівецької області на 2021 – 2023 роки.



29.03.2021 14:58

На знак глибокої шани до життєвого подвигу видатного митця  |  Слово на спомин

На знак глибокої шани до життєвого подвигу видатного митця
Сьогодні, 29 березня 2021 року, Буковина проводжала в останню путь свого славного сина, визначного митця, живописця, графіка та фотохудожника Ореста Івановича КРИВОРУЧКА.
Заслужений художник України лауреат численних міжнародних, національних та обласних премій, державних нагород та почесних відзнак, Орест КРИВОРУЧКО зробив неоціненний внесок у скарбницю вітчизняного образотворчого мистецтва.



29.03.2021 11:45

З нагоди 77-ї річниці від дня визволення Чернівців від нацистських загарбників  |  Уроки історії

З нагоди 77-ї річниці від дня визволення Чернівців від нацистських загарбників
Сьогодні, 29 березня 2021 року, перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола ГУЙТОР взяв участь у церемонії покладання квітів до монумента Невідомому солдату, що на Соборній площі обласного центру. У церемонії також взяли участь представники обласної та міської влади, активісти Чернівецької обласної організації ветеранів України.



28.03.2021 14:21

5 років від дня утворення Управління патрульної поліції у Чернівецькій області  |  Вітаємо!

5 років від дня утворення Управління патрульної поліції у Чернівецькій області
Чернівецька обласна рада вітає Управління патрульної поліції Чернівецької області та всіх співробітників з 5-річчям від дня утворення. Висловлюємо подяку нашим патрульним за те, що вони гідно несуть варту порядку та спокою громадян. Бажаємо міцного здоров'я та безпечної служби!



27.03.2021 16:05

З Міжнародним днем театру!  |  Вітаємо!

З Міжнародним днем театру!
Чернівецька обласна рада вітає всіх причетних з Міжнародним днем театру. Бажаємо вам натхнення, вдячних глядачів і успішної реалізації творчих задумів!



26.03.2021 23:01

Чернівецька обласна рада висловлює співчуття родині художника Ореста Івановича Криворучка  |  Пам'ятаємо

Чернівецька обласна рада висловлює співчуття родині художника Ореста Івановича Криворучка
Трагічна звістка про смерть видатного митця нашого краю Ореста Івановича Криворучка.

Заслужений художник України був творцем чисельних видатних робіт, які знані не лише на рідних теренах, а й далеко за межами нашої країни. Майстер володів багатьма художніми техніками, зокрема, найфіліграннішими з них — геральдикою, фалеристикою та екслібрисом. Буковина назавжди запам’ятає генія, як автора ескізів герба та прапора Чернівців і Чернівецької області.

Чернівецька обласна рада висловлює співчуття родині художника.



26.03.2021 12:16

День Національної гвардії України  |  Вітаємо!

День Національної гвардії України
Сьогодні Україна відзначає День Національної гвардії.

Вітаємо зі святом тих, хто охорняє кордони нашої держави та громадський порядок. У цей день також згадуємо та шануємо імена нацгвардійців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Допоки на сторожі життя, прав, свобод і інтересів громадян стоїть Національна гвардія, українці почуватимуться спокійно. Бажаємо гвардійцям гідно служити народові України!



25.03.2021 17:20

Засідання постійної комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, природного користування, паливно-енергетичного комплексу та надзвичайних ситуацій  |  Постійні комісії

Засідання постійної комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, природного користування, паливно-енергетичного комплексу та надзвичайних ситуацій
Сьогодні, 25 березня, відбулось засідання постійної комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, природокористування, паливно-енергетичного комплексу та надзвичайних ситуацій під головуванням Ярослава Бартоша.

Члени постійної комісії розглядали звернення лісогосподарських підприємств Чернівецької області та представників громад гірських територій щодо проблемних питань гірських районів та перспектив розвитку гірських регіонів.



25.03.2021 17:20

Перший заступник голови облради привітав представників Служби безпеки України  |  Вітаємо!

Перший заступник голови облради привітав представників Служби безпеки України
Урочисте привітання представників Служби безпеки України відбулося сьогодні, 25 березня.

Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради "За заслуги перед Буковиною" та Почесною відзнакою Чернівецької ОДА "На славу Буковини" нагородили співробітників Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Перший заступник голови обласної ради Микола Гуйтор та голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук подякували представникам СБУ за високий професіоналізм, виявлені ініціативу та наполегливість, героїзм і відвагу під час виконання військового обов’язку в зоні проведення Операції об’єднаних сил, а також привітали присутніх і їхніх колег із 29-ю річницею створення Служби безпеки України.



25.03.2021 17:20

Під головуванням Івана Шевчука сьогодні, 25 березня, членами постійної комісії з питань бюджету опрацьовано та рекомендовано до розгляду на сесії 31 питання порядку денного  |  Постійні комісії

Під головуванням Івана Шевчука сьогодні, 25 березня, членами постійної комісії з питань бюджету опрацьовано та рекомендовано до розгляду на сесії 31 питання порядку денного
Члени постійної комісії розглянули низку проєктів рішень, серед них:
-виконання Регіональної програми розвитку міжнародного співробітництва Чернівецької області на 2018-2020 роки;
-внесення змін до обласної комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота» на 2019-2021 роки;
-затвердження Регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернівецької області на 2021-2025 роки;
-встановлення розміру кошторисної заробітної плати при визначенні вартості будівництва на 2021 рік;
-виконання Програми розвитку архівної справи в Державному архіві Чернівецької області на 2018-2020 роки;
-виконання Комплексної програми розвитку цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації в Чернівецькій області на 2018-2020 роки;
-виконання у 2020 році Регіональної програми запобігання дитячій бездоглядності та розвитку сімейних форм виховання на 2017-2021 роки;
-виконання у 2020 році Програми підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики та впровадження реформ на 2019-2021 роки;
-виконання обласного бюджету за 2020 рік;
-внесення змін обласного бюджету на 2021 рік;
-виконання Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Чернівецькій області на 2019-2020 роки;
-результати проведення у 2020 році моніторингу та оцінки результативності реалізації Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2020 року;
-Програму економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2021 рік;
-умови оплати праці заступника голови обласної ради;
-затвердження Регламенту Чернівецької обласної ради VІІI скликання;
-затвердження Положення про постійні комісії Чернівецької обласної ради;
-план роботи постійної комісії обласної ради з питань бюджету на 2021 рік;
-план роботи Чернівецької обласної ради на 2021 рік.

Серед іншого, розглянуто низку важливих листів - звернень.



25.03.2021 14:32

Вітаємо представників Служби безпеки України!  |  Вітаємо!

Вітаємо представників Служби безпеки України!
Чернівецька обласна рада вітає представників Служби безпеки України з професійним святом. Зазвичай мало хто помічає роботу правоохоронної структури. Але вона є навколо нас щоденно. Це доводить і безпека існування пересічних громадян, і невпинна робота органу зі збереження цілісності країни на сході України. Дякуємо за плідну самовіддану працю на користь держави!



24.03.2021 22:19

Робоча поїздка голови обласної ради Олексія Бойка до Ванчиківецької ТГ  |  Робоча поїздка

Робоча поїздка голови обласної ради Олексія Бойка до Ванчиківецької ТГ
24 березня Олексій Бойко разом з депутаткою облради Лілією Бортич здійснили робочу зустріч з головою Ванчиківецької ТГ Володимиром Лупой та аграрієм Степаном Глігором. Обговорили перспективи співпраці з обласною радою. Голова громади звітував про досягнення: за допомогою Степана Глігора побудовані спортивний майданчик, дитяча площадка, ремонтується старий Будинок Культури в селі Ванчиківці. Дійшли конкретних домовленостей, які підуть на користь жителів громади та області.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua