Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Герої не вмирають! >  Навіки пам‘ятаємо!

Прес-центр

Новини

20.02.2021 16:18

Навіки пам‘ятаємо! |  Герої не вмирають!

Тема новини: Назва теми

Сьогодні, 20 лютого, у самому серці Чернівців відбулись урочисті заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У заході взяли участь заступник голови обласної ради Михайло Павлюк , міський голова Роман Клічук , депутати місцевих рад, громадськість, волонтери та безпосередні учасники революційних подій. 

Пам‘ятною ходою від Соборної площі до Центральної площі буковинці затамувавши подих перенеслись спогадами у той трагічний для країни хід історії та згадали усіх Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції гідності.

Представники духовенства відслужили панахиду за загиблими Героями. Також патріотичний настрій заходу був підтриманий виступами на Центральній площі.

«Низько вклоняюся сьогодні перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні. Спільно з депутатським корпусом Чернівецької обласної ради та усіма присутніми молюся за їхні душі. Дякую кожному, хто береже сьогодні частинку пам’яті про ті дні. Пам‘ять про наших Героїв-буковинців Олександра Щербанюка та Юрія Аксенина. Пам’ять про кожного, хто виїхав з дому і не повернувся. Пам’ять, яка повинна нас мотивувати та вчити розвивати нашу українську державу від найменшого покоління до найстаршого. Події, які відбулись 7 років тому на Майдані нагадують нам про те, що ми зобов’язані не допустити більше ні тиску, ні злочинів з боку тих, хто вважає, що Україну можна  руйнувати та зневажати, а її права і свободи можна нівелювати. У 2004 році українці вийшли проти брехні, і так само в 2013-2014 рр.. вони відстоювали національну українську ідею, і завдяки їм ми сьогодні її маємо - свобода, незалежність та європейський вибір», - звернувся до присутніх Михайло Павлюк.

Заступник голови обласної ради нагородив подяками учасників євромайдану за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії прав і свобод людини.

Михайло Павлюк спільно з учасниками віче поклав квіти до портретів Героїв та лампадки до Стіни Пам‘яті. 

На завершення акції пролунав дзвін Пам’яті за загиблими буковинськими героями. Символічно учасники заходу виклали герб України лампадками пам’яті.

Фотосесія

  • Джерело: Пресслужба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua