Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

22.01.2019 15:47
До уваги жителів Чернівецької області


    Розпочалося громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Будівництво енергоблоків №3,4 Хмельницької АЕС», який можна завантажити за наступним посиланням: http://eia.menr.gov.ua/places/view/2231. Текст оголошення про початок громадського обговорення зазначеного звіту розміщено нижче.

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність голови Чернівецької обласної ради >  До 150-річчя «Руської бесіди»

Прес-центр

Новини

25.01.2019 14:46

До 150-річчя «Руської бесіди» |  Діяльність голови Чернівецької обласної ради

Тема новини: Назва теми

Презентація книги «Просвіта» на Буковині: Історія і сучасність» знаного в краї журналіста та публіциста, багаторічного головного редактора газети «Буковина» Володимира Михайловського відбулася сьогодні, 25 січня, з нагоди 150-річчя від дня створення на Буковині першої української громадської культурно-освітньої організації «Руська бесіда». Учасників презентації зі знаменним ювілеєм та виходом в світ зазначеного видання привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

«Наш благословенний край здавна славиться не лише своєю унікальною культурою і традиціями, але й своїми синами та доньками – справжніми патріотами України, добре знаними як в Україні, так і далеко за її межами. Тому мені надзвичайно приємно бачити цих достойників серед учасників сьогоднішнього урочистого зібрання просвітянського активу області. Так, свого часу завдяки плідній діяльності створеного з ініціативи єпископа Євгена Гакмана товариства «Руська бесіда» на території нашого краю здобули широку популярність громадсько-політична газета «Буковина» та літературно-мистецький альманах «Ластівка». Дякую усім просвітянам Буковини за їх жертовну працю та значний внесок у збереження та примноження просвітницького спадку «Руської бесіди» вже у Всеукраїнському товаристві імені Тараса Шевченка «Просвіта». Зокрема, хотів би скласти шану знаному в краї журналісту та публіцисту, багаторічному головному редактору газети «Буковина» та автору презентованого сьогодні видання Володимиру Іларіоновичу Михайловському, серце якого перестало битися у 2014 році, та подякувати Валентині Петрівні Мацерук, яка продовжила та завершила роботу Володимира Іларіоновича», – відзначив посадовець, звертаючись до учасників зібрання.

Відтак, Іван Мунтян нагородив Почесними відзнаками обласної ради «За заслуги перед Буковиною» Володимира Михайловського (посмертно) та Валентину Мацерук. Нагороду Володимира Михайловського отримав рідний брат багаторічного головного редактора газети «Буковина» – Орест Михайловський.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua