Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Регіональний розвиток >  Іван Мунтян закликав В’ячеслава Негоду підтримати ініціативи Чернівецької обласної ради, спрямовані на розвиток гірських регіонів

Прес-центр

Новини

17.12.2018 18:50

Іван Мунтян закликав В’ячеслава Негоду підтримати ініціативи Чернівецької обласної ради, спрямовані на розвиток гірських регіонів |  Регіональний розвиток

Тема новини: Назва теми

Сьогодні, 17 грудня, Чернівецьку область з робочим візитом відвідав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода. Так за головування посадовця відбулася розширена нарада з актуальних питань щодо реалізації регіональної політики у Карпатському регіоні, участь у якій взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Учасники наради, зокрема, обговорили шляхи розвитку гірських районів Буковини в контексті процесу децентралізації державної влади та реформи місцевого самоврядування, пожвавлення транскордонного і міжрегіонального співробітництва, залучення та раціонального використання додаткових фінансових ресурсів для реалізації проектів регіонального розвитку.

«Враховуючи дотаційність нашого регіону, крайова влада без належної державної фінансової підтримки не зможе вирішити усі проблемні питання, що стоять на заваді повноцінного розвитку гірських районів області. Так, відновлення потребують зруйновані повінню 2008 року дороги та мости у Путильському районі, які фактично перетворилися на довгобуди. Також відкриття та модернізації потребують пункти перетину держаного кордону з сусідньою Румунією, яких у тому ж таки Путильському районі є два – «Шепіт» та «Руська». Власне обласна рада подала проектні заявки на отримання фінансування в рамках Спільної операційної програми «Румунія – Україна 2014-2020». Реалізація цих проектів дозволить збудувати під’їзну дорогу до КПП «Шепіт», а також розробити дороговартісну проектно-кошторисну документацію на проведення ремонту дороги на ділянках «Шепіт-Селятин» та «Селятин-Руська». Відкриття цих пунктів пропуску суттєво посприяє соціально-економічному розвитку не лише наших гірських районів, але й регіону в цілому. Оскільки зараз на 235 км спільного кордону з Румунією в області діє один-єдиний пункт пропуску «Порубне», що суттєво гальмує процес залучення іноземних інвестицій в економіку краю», – наголосив Іван Мунтян, закликавши В’ячеслава Негоду підтримати відповідні ініціативи обласної ради на рівні Кабінету Міністрів України.

У свою чергу перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відзначив, що основним інструментом регіонального розвитку на місцях повинні стати агенції регіонального розвитку, фахівці яких повинні розробляти відповідні проекти та залучати необхідні для їх реалізації ресурси.

По завершенню наради В’ячеслав Негода та Іван Мунтян відвідали Чернівецький Центр розвитку місцевого самоврядування та поспілкувався з його експертами. Голова крайового парламенту Буковини також поінформував першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України про окремі аспекти процесу об’єднання громад області та реалії, від яких відштовхувалися депутати обласної ради, схвалюючи у липні цього року зміни до Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області.

У свою чергу В’ячеслав Негода відзначив, що в окремо взятих випадках не варто суворо дотримуватися окремих положень методики формування спроможних територіальних громад, натомість необхідно враховувати регіональну специфіку, що дозволить максимально врахувати інтереси місцевого населення.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua