Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Децентралізація влади >  Іван Мунтян: Зміни до Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області не будуть підтримані, якщо інтереси людей не буде враховано

Прес-центр

Новини

28.03.2018 15:35

Іван Мунтян: Зміни до Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області не будуть підтримані, якщо інтереси людей не буде враховано |  Децентралізація влади

Тема новини: Назва теми

Засідання регіональної робочої групи з інформаційно-методичного супроводу реформи органів місцевого самоврядування та децентралізації владних повноважень при Чернівецькій обласній державній адміністрації відбулося сьогодні, 28 березня. Участь у засіданні взяли голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, члени міжфракційної робочої групи обласної ради з вивчення питання внесення змін до Перспективного плану формування територій громад області, а також керівники органів місцевого самоврядування регіону.

Так, учасники засідання розглянули зміни до Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області, запропоновані облдержадміністрацією, та висловили низку зауважень до їх змісту.

«Споконвіку Буковина була толерантним краєм, що славився відсутністю конфліктних ситуацій. Водночас нині ми є свідками того, як жителів нашого краю підштовхують до таких конфліктів непродуманим формуванням територій майбутніх об’єднаних громад. При цьому ігнорується позиція депутатів обласної ради, які є виразниками інтересів людей. Вважаю таку ситуацію неприпустимою, адже нехтуючи думкою буковинців, розробники цих змін фактично порушують принцип добровільності. Тому хотів би застерегти учасників цього непростого процесу від прийняття заангажованих та незбалансованих рішень. Закликаю посадовців, відповідальних за внесення змін до перспективного плану формування територій громад області, працювати разом із депутатами обласної ради та представниками громадськості. Адже депутати ніколи не підтримають відповідні зміни, поки не переконаються, що інтереси людей враховано», – відзначив, зокрема, керівник представницької влади краю Іван Мунтян.

Також депутати обласної ради Лілія Бортич та Михайло Березовський запропонували відтермінувати внесення вказаних вище змін до Перспективного плану формування територій Чернівецької області з метою проведення широкого громадського обговорення за участю членів міжфракційної робочої групи обласної ради з вивчення питання внесення змін до перспективного плану формування територій громад області.

Відтак, за результатами голосування члени регіональної робочої групи з інформаційно-методичного супроводу реформи органів місцевого самоврядування та децентралізації владних повноважень при Чернівецькій обласній державній адміністрації не підтримали вищезгадані зміни до Перспективного плану формування територій Чернівецької області.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua