Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.05.2017 16:54
ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСНА РАДА


    оголошує про намір передати в оренду нерухоме майно

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність голови Чернівецької обласної ради >  Іван Мунтян: Буковинські ліквідатори аварії на ЧАЕС виконали свій обов’язок перед державою та народом

Прес-центр

Новини

26.04.2017 14:58

Іван Мунтян: Буковинські ліквідатори аварії на ЧАЕС виконали свій обов’язок перед державою та народом |  Діяльність голови Чернівецької обласної ради

Тема новини: Назва теми

На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян під час зустрічі з активом громадських організацій чорнобильців Буковини, що відбулася сьогодні, 26 квітня у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

«Буковинські ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС одними з перших вступили у нерівний двобій з невидимим ворогом – радіацією. 31 рік тому мало хто з них знав, що таке радіація та яку небезпеку вона у собі приховує. Однак усі без виключення виконали свій обов’язок перед державою, народом та світом. Адже саме завдяки особистій мужності, професіоналізму та самопожертві ліквідаторів вдалося мінімізувати наслідки однієї з найжахливіших за всю історію людства техногенних катастроф та зберегти життя і здоров’я мільйонів людей. На жаль, радіаційне лихо не оминуло наш край, найбільше зачепивши село Киселів, що на Кіцманщині, та ще 13 населених пунктів Буковини, які опинилися у зоні посиленого радіоекологічного контролю. Обласна рада передбачила у цьогорічному бюджеті 1 мільйон гривень на безоплатне придбання ліків та позачергове зубопротезування. Розумію, що цих коштів недостатньо, тому в подальшому ми будемо працювати над тим, аби незважаючи на фінансову та економічну кризу збільшити розмір цих асигнувань», – відзначив Іван Мунтян звертаючись до учасників зустрічі.

Посадовець також вшанував хвилиною скорботного мовчання світлу пам’ять усіх чорнобильців, життя яких обірвали хвороби, спричинені радіоактивним опроміненням. Відтак голова крайового парламенту Буковини відзначив достойників з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Почесними грамотами Чернівецької обласної ради.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua