Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Історія >  Іван Мунтян: Ви – жива пам’ять про злочини комуністичного режиму!

Прес-центр

Новини

13.06.2016 17:03

Іван Мунтян: Ви – жива пам’ять про злочини комуністичного режиму! |  Історія

Тема новини: Назва теми

З такими словами голова Чернівецької обласної ради звернувся до учасників жалобного зібрання, що відбулося сьогодні, 13 червня, на території історико-культурного заповідника «Кладовище по вулиці зеленій» з нагоди 75 роковин масових депортацій буковинців до Сибіру.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять усіх буковинців, яких більшовицька влада піддала репресіям лише за те, що вони любили свій рідний краю, свою Батьківщину. Ви – жива пам’ять про злочини комуністичного режиму, нескорені свідки найжахливіших та найтрагічніших сторінок історії України. Низько схилімо голови на знак пам’яті про жертв сталінського терору. Подібні злочини ніколи більше не мають повторитися на нашій землі!», – відзначив Іван Мунтян, відтак поклав квіти до пам’ятного знаку політв’язням та репресованим.

Відтак предстоятелі Української Православної Церкви Київського патріархату та Української Греко-Католицької Церкви на Буковині відслужили поминальну панахиду за всіма невинно убієнними радянською владою буковинцями, а також усіма учасниками визвольних змагань, які загинули у боротьбі на незалежність України.

Опісля Іван Мунтян долучився до обговорення, що відбулося в рамках засідання круглого столу «Масові репресії щодо мирних мешканців Буковини у червні 1941 року» за участі активістів Чернівецького обласного та міського товариств політв’язнів та репресованих.

Зокрема, йшлося про шляхи вирішення проблемних питань, з якими у повсякденному житті стикаються люди, долі яких свого часу були понівечені більшовицькою репресивною машиною. Наголошено на необхідності вжиття додаткових заходів, спрямованих на покращення медико-соціального супроводу та забезпечення лікарськими засобами відповідної категорії громадян, усунення наявних порушень у сфері реалізації їх права на пільговий проїзд, внесення змін до обласного бюджету з метою організації належного оздоровлення осіб, що мають статус політв’язнів та репресованих, встановлення та благоустрою існуючих пам’ятних знаків.

«Знаю, що нині держава приділяє вам недостатню увагу, втім від імені представницької влади краю обіцяю максимальне сприяння у розв’язанні тих проблемних питань, вирішення яких знаходиться у компетенції обласної ради», – підсумував Іван Мунтян.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua