Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади >  Громади Буковини отримають додатковий інструмент для залучення коштів у розвиток своїх територій

Прес-центр

Новини

16.05.2016 16:30

Громади Буковини отримають додатковий інструмент для залучення коштів у розвиток своїх територій |  Діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади

Тема новини: Назва теми

Робоча нарада з питання створення обласного фонду місцевого розвитку як інструменту підвищення конкурентоспроможності громад Чернівецької області відбулася сьогодні, 16 травня. Участь у нараді, що відбулася за сприяння проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, керівники обласної та районних державних адміністрацій та райрад, депутати обласної ради та начальники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, голови об’єднаних громад Буковини, координатор вказаного проекту Наталія Белюкіна, начальник відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату Івано-Франківської обласної ради Юрій Цимбалюк, представники регіональних неурядових організацій.

«Започаткувавши обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, ми отримаємо додаткову можливість спільними зусиллями влади та громади вирішувати складні питання розвитку нашого краю. Для цього пропоную звернути увагу на корисний досвід, набутий нашими колегами з інших областей та регіонів сусідньої Румунії. Гадаю, що в умовах сьогодення цей механізм співфінансування є найбільш прийнятним», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до присутніх.

Відтак очільники органів місцевого самоврядування та органів державної влади заслухали інформацію Юрія Цимбалюка про результати функціонування конкурсу проектів для органів місцевого самоврядування в Івано-Франківській області. Посадовець, зокрема, акцентував увагу на тому, що існування конкурсу сприяє підвищенню активності територіальних громад та покращує їх конкурентоспроможність.

У свою чергу Наталія Белюкіна наголосила на тому, що принцип співфінансування у вирішенні проблемних питань тих чи інших територіальних громад сприяє ефективнішому контролю за використанням коштів в рамках реалізації відповідних проектів.

Насамкінець учасники робочої наради вирішили звернутися до Чернівецької обласної ради з пропозицією розглянути та затвердити Положення про обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад для органів місцевого самоврядування в Чернівецькій області, а також клопотати перед Чернівецькою облдержадміністрацією передбачити відповідне фінансування.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua