Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Охорона здоров'я >  Іван Мунтян: Завершення спорудження обласного перинатального центру є першочерговим завданням для влади регіону

Прес-центр

Новини

19.04.2016 18:36

Іван Мунтян: Завершення спорудження обласного перинатального центру є першочерговим завданням для влади регіону |  Охорона здоров'я

Тема новини: Назва теми

Сьогодні, 19 квітня, керівник представницької влади краю Іван Мунтян провів нараду за участю представників Чернівецької облдержадміністрації, Чернівецької міської ради, медичної спільноти краю, а також депутатів обласної ради. Обговорено питання відновлення робіт з реконструкції будівлі міського пологового будинку №1 під обласний перинатальний центр.

Так, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксана Андрієць поінформувала учасників наради про етапи проведення ремонтно-будівельних робіт та сучасний стан справ. «У бюджеті на 2015 рік не було передбачено коштів на завершення реконструкції, відповідно усі роботи було призупинено. Обладнання, придбане у попередні роки, нині знаходиться на складах. Ми неодноразово зверталися до Уряду з проханням передбачити кошти для завершення робіт, але фінансування так і не надійшло», – відзначила посадовець.

У свою чергу голова постійної комісії обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Любов Годнюк запропонувала розробити покроковий план дій, спрямованих на завершення реконструкції будівлі пологового будинку під обласний перинатальний центр, а також сформувати делегацію від Чернівецької області, яка би лобіювала це питання на рівні центральних органів виконавчої влади.

Голова обласної ради Іван Мунтян підтримав ідею своєї колеги по депутатському корпусу, наголосивши, що готовий звернутися із відповідним клопотанням особисто до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. «Завершення спорудження обласного перинатального центру є першочерговим завданням для влади регіону. Тому як голова обласної ради переконуватиму депутатський корпус підтримати таке клопотання, адже від цього направду залежить здоров’я та навіть життя маленьких буковинців. Також пропоную звернутися по допомогу до народних депутатів України – буковинців. Впевнений, що вони не відмовлять», – наголосив очільник представницької влади регіону.

Насамкінець учасники наради відхили пропозицію заступника Чернівецького міського голови Олександра Паскаря передати частину обладнання майбутнього перинатального центру міському пологовому будинку №2. На їх думку, така передача з одного боку створить юридичну колізію, а з іншого в подальшому унеможливить використання цього обладнання в комплексі.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua