Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

23.11.2020 09:18
Оголошення


     про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника (генерального директора) комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний центр громадського здоров'я Чернівецької обласної ради»

23.11.2020 09:13
Оголошення


    про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника (генерального директора) обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний лікарсько-фізкультурний диспансер»

23.11.2020 09:10
Оголошення


    про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника (генерального директора) обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний ендокринологічний центр»
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Життя національних громад >  На зустрічі з представниками румунських національних товариств області

Прес-центр

Новини

18.09.2015 16:11

На зустрічі з представниками румунських національних товариств області |  Життя національних громад

Тема новини: Назва теми

Голова обласної ради Михайло Гайничеру та голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук взяли участь у нараді з  представниками румунських національних товариств Чернівецької області, предметом обговорення якої стали актуальні питання освітньої галузі. До роботи наради долучилися керівники та фахівці Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, викладачі ЧНУ ім.Ю.Федьковича, керівники органів управління освітою Герцаївської, Глибоцької, Новоселицької, Сторожинецької райдержадміністрацій, низки загальноосвітніх навчальних закладів з румунською мовою навчання.

Учасники наради обговорили питання якості викладання румунської мови в загальноосвітніх навчальних закладах з румунською мовою навчання, наголосивши при цьому на необхідності збільшення кількості годин румунської мови та вивчення окремо курсів румунської та зарубіжної літератур. Йшлося також про проведення у навчальних закладах зустрічей з румунськими письменниками, забезпечення шкільних бібліотек виданнями румунською мовою. «Проте проблема на сьогоднішній день не в недостатній кількості книг в шкільних бібліотеках, а в небажанні їх читати ні українською, ні англійською, ні іншою мовою»,- зауважив голова обласної ради.

Михайло Гайничеру підтримав пропозицію учасників наради про призначення на посаду одного із заступників директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації фахівця із знанням румунської мови та зазначив про доцільність обговорення даного питання громадськістю за участю української спільноти, а, за потреби, і в постійних комісіях обласної ради.   «Проблеми в галузі освіти треба насамперед вирішувати в контексті  підвищення якості освіти, якщо хочемо досягти того рівня освіти, який ми колись мали», - підсумував голова обласної ради.

 

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua