Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Соціальне життя

Прес-центр

Новини - Соціальне життя

23.10.2013 16:18

В області реалізується проект для сприяння зайнятості молодих людей з інвалідністю

В області реалізується проект для сприяння зайнятості молодих людей з інвалідністю
Керуючий справами обласної ради Микола Борець побував на презентації проекту «Сприяння зайнятості та реалізації професійних цілей молодих людей з інвалідністю в Чернівецькій області», який реалізовує громадська організація «Асоціація виробників Буковини» за підтримки Посольства США в Україні. Він відзначив актуальність проблеми, вирішенню якої покликаний сприяти проект, адже питання працевлаштування молоді, а особливо, якщо йдеться про молодих людей з обмеженими фізичними можливостями, є надзвичайно важливим та соціально значимим.



28.03.2013 10:50

З метою вивчення досвіду соціальної роботи

З метою вивчення досвіду соціальної роботи
Сокирянський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів відвідала делегація Сторожинецького району на чолі з головою районної ради Петром БРИЖАКОМ. Гостей супроводжували голова Сокирянської райдержадміністрації Василь КОЗАК та заступник голови районної ради Сергій ГОРН. Основна мета візиту – вивчення досвіду роботи закладу. Про це повідомили у Сокирянській районній раді.
Члени делегації ознайомилися із режимом роботи закладу, організацією харчування та умовами перебування дітей в центрі, особливостями навчально-виховного процесу. За словами директора реабілітаційного центру Ірини ТРАЧУК, заклад функціонує для здійснення психолого-педагогічної корекції дітей-інвалідів від двох до 18 років. Сьогодні соціальну адаптацію тут проходить 21 дитина. В центрі створені всі необхідні умови для денного перебування дітей та здобуття освіти з урахуванням рівня їх підготовки.
Гості також мали можливість поспілкуватися з педагогами та вихованцями закладу.



22.03.2013 15:28

У Сокирянах відкрився бібліотечний Інтернет-центр

У Сокирянах відкрився бібліотечний Інтернет-центр
У четвер, 21 березня, в Сокирянській центральній районній бібліотеці відбулася презентація проекту «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернет-програми «Бібліоміст». Про це повідомила прес-служба Сокирянської районної ради.
Наприкінці минулого року Сокирянська централізована система завдяки участі у Всеукраїнському конкурсі «Бібліоміст» отримала 15 сучасних комп’ютерів, оснащених веб-камерами, навушниками та принтерами. Після проведення підготовчого етапу по створенню всіх необхідних умов для роботи Інтернет-центру, працівники районної бібліотеки влаштували його урочисте відкриття, у якому взяли участь заступник голови Сокирянської районної ради Сергій Горн, керівник апарату Сокирянської районної державної адміністрації Любов Степаненко, заступник міського голови Наталя Бескупська, начальника відділу культури райдержадміністрації Раїса Горн. На свято також завітали регіональний представник програми «Бібліоміст» в Чернівецькій області Іван Боднарюк, координатор по роботі з партнерами програми «Бібліоміст» Наталія Новакова та заступник директора Чернівецької обласної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка Марія Довгань, голова районної ветеранської організації Ніна Бурденюк.



19.02.2013 16:00

У Новоселицькому районі підвели підсумки роботи Фонду соціального страхування у 2012 році

У Новоселицькому районі підвели підсумки роботи Фонду соціального страхування у 2012 році
Підсумки роботи Новоселицького відділення Фонду соціального страхування у 2012 році були підведені на нараді за участю голови районної ради Деомида Шови, голови районної державної адміністрації Георгія Нікітовича, директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Олександра Кувіли.
Обговорювалась діяльність районного відділення Фонду щодо забезпечення громадян санаторно-курортними путівками, своєчасної оплати тимчасової непрацездатності, виплати допомоги по вагітності та пологах, на поховання. Особлива увага приділялася оздоровленню дітей та вирішенню проблемних питань його забезпечення, зокрема, у місцевому таборі «Калинка». Голова районної ради Деомид Шова запропонував розглянути можливості щодо проведення ремонту та добудови приміщень табору для покращення умов відпочинку дітей, в тому числі в зимовий період.



06.07.2012 11:00

На засіданні постійної комісії з питань праці та соціального захисту населення

На засіданні постійної комісії з питань праці та соціального захисту населення
На порядку денному чергового засідання постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань праці та соціального захисту населення розглядались питання про стан функціонування інтернатних установ системи соціального захисту населення області, про соціальний захист дітей-інвалідів в інтернатних закладах системи освіти, про стан координації дій Громадських рад установ системи соціального захисту населення Чернівецької області і Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації з питань надання допомоги установам соціального захисту населення, про створення центру соціально-психологічної реабілітації, про стан соціального захисту населення у Глибоцькому районі. Учасники засідання, яке проходило під головуванням заступника голови комісії депутата Сільвії ВІЩУК, заслухали відповідні інформації представників Головного управління праці та соціального захисту населення та Головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації. В обговоренні питань порядку денного взяв участь очільник крайової виконавчої влади, депутат Михайло ПАПІЄВ.



24.04.2012 11:40

Захист законних прав та привілеїв "чорнобильців" - першочергове завдання крайової влади

Захист законних прав та привілеїв "чорнобильців" - першочергове завдання крайової влади
Голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь в роботі розширеного засідання консультативної ради з питань забезпечення гідного рівня життя громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що відбулося під головуванням керівника крайової виконавчої влади Михайла ПАПІЄВА. На зустрічі йшлося про стан роботи щодо соціального захисту, медичного та житлового забезпечення учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, інвалідів - «чорнобильців» та членів їх родин. Серед пріоритетних завдань виконавчої та представницької влади Буковини Михайло ПАПІЄВ назвав забезпечення гідних житлових умов для черговиків -«чорнобильців». Окремі пропозиції щодо розв’язання цієї задавненої проблеми були розроблені безпосередньо під час засідання внаслідок узагальнення відповідних пропозицій від представників активу «чорнобильських» громадських об’єднань і керівників профільних управлінь та відділів обласної державної адміністрації і Чернівецької міської ради.



09.04.2012 08:01

У прямому телеефірі - про соціальні ініціативи Президента України

У прямому телеефірі - про соціальні ініціативи Президента України
7 квітня 2012 року голова Чернівецької обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь у прямому телевізійному ефірі програми «Реалії» Чернівецької державної телекомпанії «Буковина». Керівник крайової представницької влади розповів телеглядачам про головні завдання депутатського корпусу Чернівецької обласної ради, доповів про свою діяльність упродовж трьох тижнів перебування на високій та відповідальній посаді керівника крайового парламенту. «Реалізація широких соціальних ініціатив Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, - зазначив він, - стала можливою завдяки позитивним показникам економічного розвитку країни у минулому та поточному роках. Так, в рамках цих ініціатив тільки в Чернівецькій області буде перераховано пенсії більше ніж 130 тисячам громадян, яким вони були призначені до 2008 року. Збільшення соціальних пільг торкнеться маже 25 тисяч ветеранів Великої Вітчизняної війни та 9 тисяч військових пенсіонерів, які проживають на території Чернівецької області».



24.02.2012 15:18

На засіданні обласної тристоронньої соціально-економічної ради

На засіданні обласної тристоронньої соціально-економічної ради
Заступник голови обласної ради Валентин МАНІЛІЧ взяв участь у засіданні обласної тристоронньої соціально-економічної ради, на якому обговорювався хід виконання зобов’язань Регіональної угоди між Чернівецькою обласною державною адміністрацією, Чернівецькою обласною радою, Федерацією роботодавців Чернівецької області та обласною радою профспілок на 2011-2012 роки за підсумками роботи у 2011 році.
Зазначена угода була укладена з метою встановлення основних норм, принципів та взаємних зобов’язань стосовно регулювання на регіональному рівні соціально-економічних, виробничих та трудових відносин, проведення активної соціальної політики, забезпечення конституційних прав і гарантій працівників та членів їхніх сімей. Перед присутніми виступив голова обласної державної адміністрації Михайло ПАПІЄВ.



15.12.2011 16:54

В Сторожинецькому районі відкрито новий спортивний зал

В Сторожинецькому районі відкрито новий спортивний зал
Заступник голови обласної ради Валентин МАНІЛІЧ взяв участь у відкритті спортивного залу у Зруб-Комарівському Сторожинецького району та привітав присутніх з цією важливою для села та знаковою для всієї Буковини подією. Новозбудований спортзал площею 300 м 2 відповідає всім сучасним вимогам. Тут є і душові кабіни, і внутрішні санвузли, і роздягальні - все, що потрібно юним фізкультурникам для комфортних занять улюбленими видами спорту будь-якої пори року. У вітальному слові Валентин МАНІЛІЧ висловив впевненість У тому, що юні мешканці Зруб-Комарівського зростатимуть фізично підготовленими і сповна скористаються наданими їм можливостями для того, щоб зробити гідний внесок у сьогодення та майбуття буковинського спорту. Керівник крайової представницької влади вручив Почесні грамоти обласної ради Леоніду БОЦУЛУ - виконробу підприємства «Інвестбуд Буковина», робітнику сільської будівельної бригади Віталію ПИСАРЮКУ, працівниці Зруб-Комарівського ЗНЗ І-ІІ ступенів Ользі КОСОВАН.



07.10.2011 10:04

Робота депутатських Громадських рад при соціальних установах області триває

Робота депутатських Громадських рад при соціальних установах області триває
Днями за ініціативи голови постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань праці та соціального захисту, депутата обласної ради від фракції ВО «Свобода», співголови Громадської ради Магальського будинку-інтернату Віталія МЕЛЬНИЧУКА відбулось виїзне засідання громадської ради Магальського будинку-інтернату.




14.03.2011 11:29

Підписано Регіональну угоду про соціальне партнерство

Підписано Регіональну угоду про соціальне партнерство
14 березня відбулось підписання Регіональної угоди між Чернівецькою обласною державною адміністрацією, Чернівецькою обласною радою, Федерацією роботодавців та обласною радою профспілок на 2011-2012 роки. Цією угодою встановлені основні норми, принципи та взаємні зобов'язання щодо врегулювання на регіональному рівні соціально-економічних, виробничих та трудових відносин, проведення активної соціальної політики, забезпечення конституційних прав і гарантій для працюючих громадян та членів їхніх сімей. Під угодою поставили підписи голова обласної державної адміністрації Михайло ПАПІЄВ, заступник голови обласної ради Валентин МАНІЛІЧ, голова обласної ради професійних спілок Володимир ШКВАРКОВСЬКИЙ, голова правління організації роботодавців Чернівецької області Микола БУЗИНСЬКИЙ.



12.02.2011 21:50

Проблеми воїнів-афганців - на контролі крайової влади

Проблеми воїнів-афганців - на контролі крайової влади
Голова обласної ради Василь Ватаманюк та перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць зустрілись з активом обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану. На зустрічі обговорювались питання соціального захисту учасників бойових дій в Афганістані, забезпечення їх медичного обслуговування та санаторно-курортного оздоровлення, вирішення нагальних побутових та житлових проблем.
Керівник крайового парламенту запевнив присутніх у тому, що проблеми воїнів-афганців залишатимуться об’єктом постійної уваги крайової влади, яка намагається віднайти оптимальні шляхи для їх вирішення. Василь Ватаманюк також наголосив на відкритості органів місцевого самоврядування області та готовності до конструктивного діалогу з представниками спілки ветеранів задля вирішення нагальних проблем представників цієї категорії населення.



15.09.2010 15:19

Створено заклад для дітей з порушеннями психофізичного розвитку

Створено заклад для дітей з порушеннями психофізичного розвитку
Комунальний загальноосвітній навчальний заклад «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр №1» засновано рішенням 39-ї сесії обласної ради. Створення нового освітнього закладу для дітей з особливими потребами відбуватиметься шляхом реорганізації Чернівецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №1. Таке рішення крайового парламенту спричинено відсутністю у Чернівецькій області спеціалізованого освітнього закладу, який би забезпечував комплексну допомогу з реабілітації та соціалізації дітей з порушеннями психофізичного розвитку.



04.08.2010 18:26

Народні обранці дбають про захист прав споживачів області

Народні обранці дбають про захист прав споживачів області
На виконання листа Чернівецької обласної ради від 22.07.2008 р. «Про обласну програму захисту прав споживачів на 2006 - 2010 роки» співробітниками органів Міністерства внутрішніх справ у Чернівецькій області здійснено низку оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на посилення контролю за діяльністю оптово-роздрібних торгівельних підприємств, сприяння захисту споживчого ринку області від контрафактних, неякісних, фальсифікованих товарів.
Про це йдеться в листі, що надійшов на ім’я керівника обласної представницької влади Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО за підписом начальника УМВСУ в Чернівецькій області, депутата обласної ради, полковника міліції Миколи ХАРАБАРИ. До участі у зазначених заходах залучалися працівники державної податкової інспекції, управління у справах захисту прав споживачів, санітарно-епідеміологічної служби, ветеринарної медицини, інспекції по контролю за цінами



17.04.2010 17:54

Кошти цільового фонду обласної ради – комунальним установам гуманітарного профілю

Кошти цільового фонду обласної ради – комунальним установам гуманітарного профілю
Голова Чернівецької обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ підписав низку розпоряджень про виділення коштів з цільового фонду обласної ради. Зокрема, близько 30 тисяч гривень буде виділено на капітальний ремонт системи водовідведення (каналізації) лабораторії комунальної медичної установи «Обласне бюро судово-медичної експертизи», близько 16,5 тисяч гривень отримає Нижньо-Станівецький психоневрологічний будинок-інтернат. Вижницькій загальноосвітній школі-інтернату виділено близько 60 тисяч гривень на придбання кухонного обладнання та меблів. Обласна лікарня швидкої медичної допомоги отримає понад 32 тисячі гривень на придбання металоконструкцій для споруди травматологічного відділення.



  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua