Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво >  Іван Мунтян: Реалізація туристичного потенціалу області можлива лише за умови відкриття додаткових пунктів перетину державного кордону

Прес-центр

Новини

04.10.2016 18:19

Іван Мунтян: Реалізація туристичного потенціалу області можлива лише за умови відкриття додаткових пунктів перетину державного кордону |  Міжнародне співробітництво

Тема новини: Назва теми

На цьому наголосив керівник представницької влади регіону на нещодавній спільній зустрічі представників бізнес-спільноти Чернівецької області та Сучавського повіту (Румунія). За словами посадовця, нині ситуація з перетином українсько-румунського кордону не сприяє залученню інвестицій в економіку регіону та створює додаткові труднощі для жителів прикордоння.

«Мова йде, зокрема, про Путильський район, який опинився у так званому «транспортному мішку». Задумайтесь: зараз путильчанам, щоб дістатися родичів у Сучавському повіті Румунії, необхідно проїхати майже 400 кілометрів. Якби ж ми відкрили пункт пропуску «Руська», ця відстань стала би врази меншою. Те ж стосується й реалізації туристичного потенціалу Путильщини», – відзначив Іван Мунтян.

У свою чергу голова Сучавської повітової ради пан Георге Флутур відзначив, що у 2016 році Сучавський повіт відвідало 70 тисяч туристів, що на 25% більше, аніж минулого року. «Мені би дуже хотілося, щоб усі ці туристи побували й на Північній Буковині, адже у нас спільна історія, традиції та культурне надбання», – зауважив посадовець.

Відтак, учасники зустрічі з числа підприємців обговорили можливі напрями співпраці. Зокрема, буковинські аграрії шукають партнерів в Румунії, зацікавлених у тому, щоб інвестувати кошти у переробку сільгосппродукції з метою подальшого експорту останньої до країн Єврозони, а також у виробництво паливних пелет. У свою чергу перевізники потребують врегулювання окремих аспектів організації вантажних та пасажирських перевезень, що здійснюються територією Румунії та України.

«Зараз на території Чернівецької області свою продукцію реалізують румунські підприємства харчової та деревообробної промисловості. Вони також зацікавлені в експорті медичного обладнання, ювелірних виробів та нафтопродуктів. Загалом, для презентації інвестиційного потенціалу наших регіонів ми могли би започаткувати щорічний бізнес-форум, який почергово відбувався би у Чернівцях та Сучаві», – підсумував голова Сучавської повітової ради.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua