Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Інформації >  Військові частини сил територіальної оборони: завдання, умови служби та як долучитись буковинцям

Прес-центр

Новини

27.01.2022 11:09

Військові частини сил територіальної оборони: завдання, умови служби та як долучитись буковинцям |  Інформації

Тема новини: Назва теми

Військові частини сил територіальної оборони: завдання, умови служби та як долучитись буковинцям.

Захист нашого краю міцнішає – сотні буковинців долучаються до військових частин Сил територіальної оборони! Як і на всій території країни, на Буковині формується Бригада територіальної оборони та продовжує укомплектування особовим складом, переважно сержантського та офіцерського складу.

На підрозділи тероборони покладені важливі завдання: від охорони і оборони важливих об’єктів та інфраструктури до участі в боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами. Про це інформує Чернівецький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Серед головних переваг військовослужбовця тероборони - проходження служби у своєму регіоні. Крім цього, стабільне грошове забезпечення, соціальний та правовий захист держави, а також безоплатна кваліфікована меддопомога і пільгове санаторно-курортне лікування.

До того ж громадянин, який підписує контракт, має збережену зарплатню за основним місцем роботи, або пенсію, якщо він пенсіонер.

Контракт можна укласти на 3 роки особам рядового та сержантського складу та на 5 років для офіцерів. Головними вимогами до кандидатів поряд із готовністю захищати свій дім, є відповідність за станом здоров’я, відсутність судимостей та вік не старше 57 років.

Громадяни, які не проходили військової служби, також можуть долучатися до складу Сил тероборони – підписати контракт про проходження служби в резерві тероборони.

Резервісти, не полишаючи основного місця роботи, проходять підготовку під час денних навчань раз, або кілька на місяць та можуть викликатись на навчальні збори протягом тижня-двох щорічно.

За період зборів за ними зберігається середній заробіток. Вони щороку отримують виплати залежно від звання та терміну навчань.

Кожен резервіст чітко знає, як і в складі якого підрозділу він повинен діяти, який об’єкт охороняє, чи який захід проводить, як і де отримує зброю.

Важливо, що військовослужбовці та резервісти тероборони виконуватимуть завдання виключно у своєму краю, поза районами ведення бойових дій.

Щоб стати військовослужбовцем, або резервістом Бригади територіальної оборони охочі мають звернутися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Телефонуйте, аби дізнатись більше інформації: 0372525561, 0955895300.

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua