Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

24.12.2021 10:10
ПОВІДОМЛЕННЯ


    про оприлюднення проєкту рішення Чернівецької обласної ради "Про окремі питання оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області"

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Медицина >  У Чернівцях вперше провели операцію з родинної трансплантації

Прес-центр

Новини

11.01.2022 16:01

У Чернівцях вперше провели операцію з родинної трансплантації |  Медицина

Тема новини: Назва теми

Чернівецька обласна рада та особисто Олексій Бойко протягом минулого року доклали чимало зусиль, аби в нашому краї почали активно та на високому рівні запроваджувати трансплантологію. Як результат – маємо перший в області досвід живого донорства. У Чернівецькій обласній клінічній лікарні пересадили нирку. Донором реципієнта, котрий перебуває в діалізі 8 років, стала його мати.

Операція тривала близько 5 годин. Її проводили лікарі Першого територіального медичного об’єднання міста Львів та фахівці Чернівецької обласної клінічної лікарні.

Така безпрецедентна для нашого краю подія трапилося завдяки тому, що вказаний медичний заклад потрапив до пілотного проєкту МОЗ України з трансплантації. Обласна рада посприяла тому, аби Чернівецька ОКЛ провела тендери та придбали необхідне медичне обладнання й уклала відповідні угоди Міністерством охорони здоров’я, а також з Клінічною лікарнею швидкої медичної допомоги міста Львів, Національним інститутом хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова, Буковинським клінічним онкологічним центром, Вижницьким та Сокирянським медичними закладами.

Відтак перша на Буковині операція з пересадки внутрішніх органів пройшла успішно. Надалі наша обласна клінічна лікарня продовжить подібні операції та рятувати людські життя. А Чернівецька обласна рада продовжить сприяти розвитку та подальшому впровадженню трансплантології на Буковині.

Бажаємо донорці та реципієнту здоров’я та вітаємо їх та медичних фахівців із вдалою операцією!

Фотосесія

  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua