Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Медицина >  Трансплантологія у Чернівецькій області повинна бути!

Прес-центр

Новини

06.12.2021 13:47

Трансплантологія у Чернівецькій області повинна бути!  |  Медицина

Тема новини: Назва теми

Трансплантологія у Чернівецькій області повинна бути! 

Впровадження та розвиток відповідного напрямку стали предметом обговорення сьогодні під час робочого візиту голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка та депутата Дмитра Домбровського до Львова.

В рамках робочого візиту представники обласної ради зустрілися із керівництвом Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова - генеральним директором Олегом Самчуком та медичним директором Юліаном Голиком. У 2020 році Клінічна лікарня увійшла до Пілотного проекту МОЗ із трансплантології! Усі медичні послуги з трансплантації сплачуватимуться державним коштом.

Першу пересадку нирки від родинного донора трансплантологи лікарні виконали в лютому 2020 року. За цей час уже проведено 24 пересадки, серед яких нирки, серця та печінка. З того часу й по нині «лист очікування» на пересадку – розширюється.

Відповідний досвід за підтримки керівництва Чернівецької обласної ради планується активно впроваджувати й на Буковині.

  • Джерело: Пресслужба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua