Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність депутатів обласної ради >  Керівництво обласної ради відвідало Чернівецький професійний ліцей сфери послуг

Прес-центр

Новини

23.09.2021 18:08

Керівництво обласної ради відвідало Чернівецький професійний ліцей сфери послуг |  Діяльність депутатів обласної ради

Тема новини: Назва теми

Сьогодні перший заступник голови обласної ради Микола Гуйтор, начальник відділу з питань комунальної власності обласної ради Ярослав Бартош та начальниця відділу професійної освіти та ліцензування Управління науки та інновацій Чернівецької ОДА Лілія Бурченко з робочим візитом відвідали Чернівецький професійний ліцей сфери послуг.


Розпорядженням Кабміну від 24 липня 2019 року №583-р було прийнято рішення про передачу цілісних майнових комплексів Державного професійно-технічного навчального закладу «Чернівецький професійний ліцей сфери послуг», Ставчанського професійного ліцею та Сокірянського вищого професіонального училища з державної власності у комунальну. 31 березня 2021 року Чернівецька обласна рада ухвалила відповідне рішення про передачу цих майнових об’єктів.


Метою сьогоднішнього візиту до закладу професійної освіти була оцінка поточного стану справ і матеріально-технічного забезпечення одного з об’єктів передачі.


Директорка ліцею Орися Цимбал розповіла посадовцям про діяльність закладу.


Сьогодні ліцей здійснює підготовку робітничих кадрів за насупними професіями:

1. Секретар керівника (організації, підприємства, установи).

2. Помічник вихователя.

3. Молодша медична сестра по догляду за хворими.

4. Соціальний робітник.

5. Гувернер.

6. Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин.

7. Оператор комп’ютерного набору.

8. Оператор комп’ютерної верстки.

9. Асистент референта.

10. Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних.

11. Діловод.

12. Конторський службовець (бухгалтерія).

13. Касир в банку.


Приміщення ліцею — це двоповерховий навчальний корпус загальною площею 1720 кв.м, в якому щороку навчається близько 500 учнів. Попри дефіцит площі, тут кожен метр використовується дуже раціонально. Робочі місця викладачів та майстрів виробничого навчання в кожному кабінеті обладнані сучасними технічними засобами навчання, роздавальним і дидактичним матеріалами, макетами та муляжами. Тут використовують 3 мультимедійні проєктори і 140 персональних комп’ютерів нового покоління.


У 2011 році ліцей отримав приміщення майстерень ВПУ №3 міста Чернівці по вулиці Руській, 53, де має намір обладнати виробничі майстерні для професій сфери обслуговування. У 2012 році ліцей своїми силами здійснив реконструкцію даху. Проте продовжити ремонтні роботи заклад не може через відсутність суттєвого фінансування. Наразі ця будівля не експлуатується.


Ліцей має чисельні відзнаки у галузі освіти, а його вихованці регулярно досягають високих результатів у олімпіадах, професійних та творчих конкурсах і змаганнях.

  • Джерело: Пресслужба Чернівецької обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua