Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Законність і правопорядок >  Верховний Суд України відновив справедливість у справі за позовом В. Ушакова до Чернівецької обласної ради

Прес-центр

Новини

03.07.2020 14:00

Верховний Суд України відновив справедливість у справі за позовом В. Ушакова до Чернівецької обласної ради  |  Законність і правопорядок

Тема новини: Назва теми

17 червня 2020 року Верховний Суд України у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду (головуючого Червинської М.Є, суддів: Бурлакова С.Ю., Зайцева А.Ю., Коротенко Є.В., Коротуна В.М.) прийняв Постанову по справі №727/5300/18 за позовом Ушакова В.І. до  Чернівецької обласної ради, Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня». Зазначеною Постановою скасовано Рішення Шевченківського районного суду міста Чернівці від 19 липня 2018 року (суддя Смотрицький В.Г.) та постанову Апеляційного суду Чернівецької області від 05 листопада 2018 року (головуюча Половінкіна Н.Ю., судді Кулянда М.І., Одинак О.О.), якими Ушакова В.І. було поновлено на посаді головного лікаря ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня».

Таким чином, Верховний Суд України визнав законними дії Чернівецької обласної ради стосовно звільнення Ушакова В.І. з посади головного лікаря ОКУ "Чернівецька обласна клінічна лікарня" та скасував рішення першої та апеляційної інстанцій про поновлення Ушакова В.І. на посаді головного лікаря ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня».

Вищевказану Постанову ВСУ було прийнято за підсумками розгляду касаційної скарги, поданої Чернівецькою обласною радою до Касаційного цивільного суду Верховного Суду України у грудні 2018 року. У підсумку, окрім інших правових наслідків, також підлягають поверненню попередньо стягнуті суми судового збору  та неправомірно стягнуті з ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня» на користь Ушакова В.І. кошти в сумі 39023 грн. (середній заробіток за час вимушеного прогулу).

  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua