Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

15.09.2020 12:23
Про розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів у депутати Чернівецької обласної ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року


    Згідно постанови Центральної виборчої комісії від 10 вересня 2020 року № 246 розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів у депутати Чернівецької обласної ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року становить: 151 617 грн. Рахунок Чернівецької обласної ТВК для грошової застави: UA838201720355219001020161130.

07.09.2020 14:59
ОГОЛОШЕННЯ


    про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади генерального директора комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний ендокринологічний центр»

07.09.2020 14:46
ОГОЛОШЕННЯ


    про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний лікарсько – фізкультурний диспансер»
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність депутатів обласної ради >  Крайова влада обговорила перспективи функціонування окремих установ області

Прес-центр

Новини

16.06.2020 21:14

Крайова влада обговорила перспективи функціонування окремих установ області  |  Діяльність депутатів обласної ради

Тема новини: Назва теми

Керівництво Чернівецької обласної ради, обласної державно адміністрації, представники депутатського корпусу крайового парламенту обговорили перспективи окремих об’єктів майна спільної власності територіальних громад.

Той приклад, коли можемо говорити про правильні рішення, прийняті Чернівецькою обласною радою щодо ефективного використання спільного майна територіальних громад області. Йдеться про те, що коли виникає потреба передати певний цілісний майновий комплекс, враховується спільна думка жителів громади, місцевої влади, депутатського корпусу, тож практична реалізація цього питання відбувається злагоджено та з урахуванням позицій усіх сторін.

До прикладу, останній візит сьогоднішнього насиченого дня до Хотинської ОТГ. Після спільного обговорення з представниками громади досягнуто виваженого рішення щодо розгляду на засіданнях профільних комісій, найближчій сесії обласної ради питання про передачу об’єктів права спільної власності, що перебувають у власності Чернівецької обласної ради. Йдеться, зокрема, про Хотинське відділення ОКНП "Чернівецький обласний центр служби крові" та Хотинську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат №2.

Перемовини про долю цього Хотинської спецшколи-інтернат №2  розпочалися ще кілька років тому. Тоді йшлося про ліквідацію закладу. Проте, окрім думки освітян краю, існувала відмінна від неї позиція батьків вихованців цьгого закладу. Депутатському корпусу обласної ради свого часу вдалося відстояти існування закладу, не допустити його знищення. Сьогодні це дозволяє прийняти зважене рішення про передачу його в управління громади. Адже від такої виваженої та ефективної управлінської політики буде залежати і розвиток закладу, і спроможність громади. Принаймні, керівництво Хотинської ОТГ висловило впевненість у тому, що докладе максимум зусиль для підтримки та подвальшого розвитку цього закладу.

Справжнім відкриттям став для його учасників візит до туристичної мультифункціональної бази "Перлина гір" в с.Банилів-Підгірний Сторожинецького району. Реконструкція зазанедбаної колись туристичної бази коштувала майже 30 мільйонів гривень, які профінансували з державного фонду регіонального розвитку за співучасті обласного бюджету. Сьогодні відновлення цього об’єкту фактично завершено, тож наразі постало питання його подальшої долі. За пропозицією голови Сторожинецької районної державної адміністрації Дмитра Балінова, на базі цього об’єкта можна створити повноцінний загальноосвітній заклад. Староста села Майя Палічук висловила пропозицію щодо створення тут дошкільної установи, позаяк існуюча не задовольняє потреби жителів Банилова-Підгірного. Тож учасники цього візиту дійшли спільної думки про доцільність передачі об’єкта у власність громади з метою його подальшого ефективного використання.

Ситуація щодо форм подальшого функціонування протитуберкульозного санаторію «Красноїльськ» наразі є неоднозначною і викликає активну дискусію. На розвиток установи протягом останніх років з обласного бюджету витрачено значні фінансові та матеріальні ресурси. Місцерозташування цієї установи, її матеріально-технічна база, взірцевий стан споруди спонукають наразі підтримати думку голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука щодо необхідності прийняття справедливого та законного рішення в інтересах територіальної громади та жителів області загалом. Розглянути проекти відповідних рішень незабаром матимуть можливість депутати Чернівецької обласної ради на сесії крайового парламенту.

  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua