Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність депутатів обласної ради >  ЗВЕРНЕННЯ депутатів Чернівецької обласної ради сьомого скликання щодо важливості дотримання карантинних заходів

Прес-центр

Новини

15.04.2020 13:35

ЗВЕРНЕННЯ депутатів Чернівецької обласної ради сьомого скликання щодо важливості дотримання карантинних заходів  |  Діяльність депутатів обласної ради

Тема новини: Назва теми

Шановні Буковинці!

Попереду велике свято для кожного українця – Великдень! Але цього року через коронавірусну загрозу його проведення матиме особливий характер.

Теперішніє святкування Великодня-2020 – це виклик не лише для людства, влади, а й насамперед для кожної сім’ї, для кожного християнина. Це насамперед усвідомлення і своєї персональної відповідальності, і соціальної передусім. Якщо наші дії з відвідування храмів під час карантину можуть комусь зашкодити, то їх не варто вчиняти. Бо не все, що ми хочемо, є насправді корисним для нас та навколишніх. Тому не варто спокушати та спокушатися на масові гуртування парафіян біля храмів під час карантину.

Цьогорічна молитва та пасхальний гімн «Христос Воскрес із мертвих» будуть особливо сильними та символічними, адже нестимуть додатковий зміст збереження ближнього і від коронавірусного інфікування. Людство з різними економічними можливостями, рівнем розвитку, на жаль однаково безсиле перед незнаним вірусом.

Цьогорічний Великдень має стати доброю нагодою по справжньому послужити один одному та обмінятися дарами любові, поваги та самопожертви. Бо за час карантину для багатьох вірних непідйомним стане навіть придбання самої паски як основного символу Христового Воскресіння. І цього року, напевно, найкраще святкування Великодня у такому співслужінні одне одному, відчуваючи серце кожного на відстані, вдома.

Нам всім слід проявити згуртованість та взаємопідтримку через особливу вразливість, спричинену пандемією небезпечного вірусу COVID-19. Пам’ятаймо, що в час великої небезпеки, яка загрожує людству ми маємо зосередитись насамперед над духовним наповненням цих свят і таїнств, які є в богослужбовій практиці Церкви. Залишаючись у своїй оселі ми всі будемо приєднуватись до спільної молитви через засоби відеотрансляції, і проявляти справи милосердя, долучаючи свою домашню молитву до молитов усіх вірних. Пройдімо це випробування через карантин на Великдень, вихідні та свята проведемо поза Храмом із справжнім Христовим терпінням та надією на милість Божу!

 Закликаємо керівників єпархіальних управлінь, церков та духовенства усіх конфесій бути відповідальними за здоров’я та життя своїх прихожан – наших громадян і прийняти принципову позицію щодо дотримання карантинних заходів під час святкування Великодня. Маємо закликати віруючих мешканців Буковини дослухатися до заклику державної влади під час карантину та рекомендувати утриматися відвідувати Храми та цим продемонструвати чітку громадянську відповідальність за здоров’я та життя своїх рідних, дітей та осіб старшого віку. Лише разом, добре усвідомлюючи наслідки, не допустивши скупчення мирян біля храмів на Великдень, вихідні та свята під час карантину, зможемо зменшити ризик зараження сотень наших громадян та призупинити розповсюдження коронавірусу в Чернівецькій області та в Україні.

 Поки запроваджено карантин, творимо храм у себе вдома, молимось до Бога в серці, розділимо Великодній стіл з рідними, послухаємо богослужіння онлайн та телебаченню, подбаємо про здоров`я та життя близьких. Людське життя – найбільша цінність і зараз, як ніколи, важливо його зберегти.

 Під час карантину залишаймося вдома!

 Шановні краяни! Вітаємо Вас з прийдешніми Великодніми святами та бажаємо Вам здоров’я, добра та любові, Божого благословіння Вашим родинам!

 

З повагою,

 Депутати Чернівецької обласної ради

 

 

 

  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua