Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Охорона здоров'я >  Реконструкцію та добудову Чернівецького обласного перинатального центру завершено!

Прес-центр

Новини

01.04.2020 19:14

Реконструкцію та добудову Чернівецького обласного перинатального центру завершено!  |  Охорона здоров'я

Тема новини: Назва теми

Створення закладу розпочалося ще 2012 року на базі Чернівецького пологового будинку №1. Будівельні роботи почалися ще 2013 року, та через затримку фінансування відкриття об’єкту відтермінували. Відтак, Чернівецька область стала єдиною в Україні, яка не мала обласного перинатального центру.

Усвідомлюючи усю важливість створення відповідної установи, розуміючи, що перинатальний центр - це інвестиція у майбутнє, депутати Чернівецької обласної ради сьомого скликання з перших днів своєї роботи оперативно звернулися до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з державного бюджету, необхідних для завершення будівництва. В подальшому депутати неодноразово продовжували звертатися із тим, щоб ситуацію вирішити, проте відчутних змін так і не відбулося.

Відтак, депутати, незважаючи на усі складнощі, винайшли можливість та виділили близько 3 мільйонів гривень співфінансування з обласного бюджету. У 2018 році народні обранці спрямували 27,5 мільйонів гривень перехідної цільової субвенції на завершення ремонтно-будівельних робіт.

"Хочу наголосити та вкотре нагадати, що здоров’я та життя буковинців для нас, депутатів, є найвищим пріоритетом. Саме тому Чернівецька обласна рада сьомого скликання, яку я маю честь очолювати, приділяє чи не найбільшу увагу саме розвитку та підтримці галузі охорони здоров’я на Буковині, вирішенню питань реконструкції та оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів краю" - зауважив Іван Мунтян.

"Зважаючи на великий суспільний попит та усвідомлюючи усю відповідальність, депутати обласної ради запланували в бюджеті області на 2020 рік додатково 10 мільйонів гривень, а вже на сесії Чернівецької обласної ради 25 лютого поточного року, не дивлячись на обмежені можливості бюджету області, виділили ще 5 мільйонів гривень для завершення необхідних робіт. Відтак, спільними зусиллями нам вдалося нарешті відкрити таку очікувану для багатьох установу"  - резюмував Іван Мунтян.

"Вірю, що завдяки закупівлі високотехнологічного обладнання, як нам це вдалося і з низкою інших медичних закладів області, Чернівецький обласний перинатальний центр стане одним із найпотужніших медичних закладів регіону з надання високоспеціалізованої акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги третинного рівня – найвищого рівня надання медичної допомоги по областях України" - підсумував посадовець.

Іван Мунтян висловив подяку усім, хто доклав зусиль до звершення реконструкції та належної організації процесу.

В умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, було ухвалено рішення за потреби використовувати цей медичний заклад як додаткову базу госпіталізації інфікованих на COVID-19 буковинців.

 

Фотосесія

  • Джерело: Пресслужба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua