Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

01.04.2020 20:08
Оголошення


    Про проведення конкурсу на заміщення посади директора КЗ "Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області"
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Децентралізація влади >  УАРОР підготувала законопроект щодо децентралізації влади

Прес-центр

Новини

27.02.2020 12:10

УАРОР підготувала законопроект щодо децентралізації влади |  Децентралізація влади

Тема новини: Назва теми

Сильне місцеве самоврядування на всіх рівнях адмінтерустрою, збалансований нагляд за діяльністю місцевої влади та ресурси на виконання повноважень – такими є основні положення напрацьованого Секретаріатом Української асоціації районних та обласних рад проєкту закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)». До роботи над зазначеним документом були залучені профільні експерти.

Законопроєктом, зокрема, визначено, визначено, що в Україні діє трирівнева система місцевого самоврядування – «муніципалітет – округ – область». На кожному з рівнів місцеві ради утворюють власні виконавчі органи, а їхніми очільниками стають голови відповідних рад.

Строк повноважень органів місцевого самоврядування обраних на чергових виборах становить п’ять років.

Адміністративний нагляд за діяльністю органів місцевого самоврядування та місцевих підрозділів органів центральної влади здійснюють префекти.

 Законопроєктом передбачено, що акти префекта, у разі необхідності, можуть бути скасовані у судовому порядку, а також Президентом України та (або) Кабінетом міністрів України.

Ухвалення змін до Конституції щодо децентралізації наразі є головною передумовою реалізації реформи органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

17 січня 2020 року Президент України Володимир Зеленський відкликав з Верховної Ради України відповідний законопроєкт.

З текстом підготовленого Серетаріатом УАРОР законопроекту «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» можна ознайомитись за посиланням: http://uaror.org.ua/?p=20680

  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua