Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність голови Чернівецької обласної ради >  З метою практичного втілення євроінтеграційних планів

Прес-центр

Новини

10.01.2020 16:29

З метою практичного втілення євроінтеграційних планів |  Діяльність голови Чернівецької обласної ради

Тема новини: Назва теми

Керівник крайової представницької влади Іван Мунтян разом з головою обласної державної адміністрації Сергієм Осачуком та керівником комісії з реорганізації Чернівецької митниці Ігорем Добровольським оглянули недобудовану споруду міжнародного пункту пропуску «Дяківці» та мостопровід через річку Прут у Маршинцях, який сполучає Новоселицький та Герцаївський райони області.

Питання щодо необхідності якнайшвидшого завершення будівництва КПП «Дяківці» неодноразово порушувалось керівництвом та депутатським корпусом обласної ради перед попереднім Президентом України, Верховною радою минулого скликання та колишнім урядом України. Незважаючи на неодноразові звернення, центральні органи влади ігнорували важливість зазначеної проблеми та перешкоджали здійсненню  фінансування відповідних будівельно-монтажних робіт.

Як наслідок, станом на січень 2020 року готовність цього стратегічного об’єкта становить близько 80 відсотків, для завершення будівництва за умов належного фінансування потрібно 3 - 4 місяці. Разом з тим, на 234,5 кілометрах державного кордону з Румунією, що проходить територією Чернівецької області, наразі функціонує лише один пункт пропуску. Такий стан речей негативно позначається на двосторонніх соціально-економічних, культурних, гуманітарних зв’язках, створює численні незручності як для жителів прикордонних районів нашої області, так і для наших румунських сусідів, які давно виконали взяті на себе зобов’язання щодо створення відповідної інфраструктури з боку Румунії.   

Недобудований міст через Прут у Маршинцях також гальмує нормальне транспортне сполучення між Новоселиччиною та сусіднім Герцаївським районом. На переконання голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, яке отримало підтримку в експертному середовищі, такий мостопровід мав би стати частиною одного з європейських транспортних коридорів. Адже його введення в експлуатацію  у поєднанні із запуском КПП «Дяківці» дозволить скоротити транзитне автотранспортне сполучення із столицею України на більш ніж 100 кілометрів. Керівник крайового парламенту висловив впевненість у тому, що завдяки консолідованим зусиллям влади та громадськості це задавнене проблемне питання незабаром вдасться розвязати.  

Фотосесія

  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua