Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність голови Чернівецької обласної ради >  Іван Мунтян: Обласна рада сьомого скликання чи не найбільшу увагу приділяє питанню розвитку охорони здоров’я

Прес-центр

Новини

24.01.2019 16:08

Іван Мунтян: Обласна рада сьомого скликання чи не найбільшу увагу приділяє питанню розвитку охорони здоров’я |  Діяльність голови Чернівецької обласної ради

Тема новини: Назва теми

На цьому наголосив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян під час наради з керівниками обласних комунальних закладів охорони здоров’я, що відбулася з питань розвитку відповідних установ в контексті проведення медичної реформи та підвищення ефективності роботи останніх сьогодні, 24 січня. Учасники наради також обговорили досягнення та наявні проблемні питання кожного медичного закладу, а також можливі шляхи їх вирішення.

Так, керівник представницької лади нашого краю відзначив, що цього року буде продовжена робота з проведення реорганізації комунальних медичних закладів відповідно до вимог часу та національного законодавства, що регулює правовідносини у сфері охорони здоров’я, та закликав керівників цих установ зробити усе залежне для збереження їх кадрового потенціалу.

«Обласна рада сьомого скликання чи не найбільшу увагу приділяє саме питанню розвитку в області галузі охорони здоров’я. Відповідно, впродовж останніх років саме медична галузь отримує найбільші бюджетні асигнування. До прикладу, минулого року чималі кошти були спрямовані з обласного бюджету на придбання ангіографа для обласного кардіоцентру та універсального апарату рентгенотерапії для обласного онкодиспансеру. Лише за декілька місяців роботи ці апарати врятували життя та зберегли здоров’я сотням наших краян», – наголосив Іван Мунтян.

Відтак посадовець додав, що і в цьому році обласна рада продовжить роботу з оновлення матеріально-технічної бази обласних комунальних закладів охорони здоров’я. Зокрема, буде розпочато реконструкцію радіологічного відділення КУ «Чернівецький обласний клінічний онкологічний диспансер», створення обласного багатопрофільного відділення надання паліативної допомоги та мобільної служби цього відділення, а також створення єдиної диспетчерської служби ОКУ «Чернівецький обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Іван Мунтян також заслухав інформацію про хід реорганізації шляхом перетворення ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня» в обласне комунальне некомерційне підприємство «Чернівецька обласна клінічна лікарня» та звернув увагу головних лікарів медичних закладів на необхідність утримання будівель і приміщень очолюваних закладів у належному стані.

«З цією метою обласною радою було розпочато інвентаризацію та комісійне обстеження відповідних установ, що має за мету виявлення та подальше усунення можливих невідповідностей. Це також дозволить залучити кошти приватних інвесторів, зацікавлених у наданні додаткових послуг пацієнтам тієї чи іншої лікарні. До прикладу, в одному з приміщень онкодиспансеру планується відкриття пункту патогістологічної лабораторії з новітнім обладнанням, що дасть можливість пацієнтам отримувати відповідні послуги у нас в області, а не їхати в інші», – відзначив голова крайового парламенту Буковини.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua