Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

04.04.2018 17:23
Чернівецька обласна рада


    відповідно до Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади директора Чорторийського психоневрологічного будинку-інтернату

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво >  Буковину відвідав Державний секретар Міністерства закордонних справ Румунії

Прес-центр

Новини

14.04.2018 12:11

Буковину відвідав Державний секретар Міністерства закордонних справ Румунії |  Міжнародне співробітництво

Тема новини: Назва теми

Сьогодні, 14 квітня, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь у протокольній зустрічі з Державним секретарем Міністерства закордонних справ Румунії паном Даном Себастіаном Некулаеску, який прибув на Буковину, аби ознайомитися зі станом забезпечення прав румуномовної громади нашого краю. Участь у зустрічі також взяли Надзвичайний та Повноважний Посол Румунії в Україні пан Крістіан Леон Цуркану та Генеральний консул Румунії в Чернівцях пані Елеонора Молдован та голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук.

Так, Іван Мунтян поінформував учасників зустрічі про роль органів місцевого самоврядування області у забезпеченні законних прав, інтересів та освітньо-культурних запитів представників румуномовної громади, яка компактно проживає на території Чернівецької області. Також посадовець розповів про плідну співпрацю нашого регіону із сусіднім Сучавським повітом Румунії, зокрема, про гарну традицію проведення спільних засідань депутатів Чернівецької обласної та радників Сучавської повітової рад та минуле таке засідання, що відбулося 21 жовтня 2016 року.

«Принцип національної толерантності послідовно втілюється в діяльності органів місцевого самоврядування та виконавчої влади Буковини. До прикладу, під час обрання голови нашого крайового парламенту, за мене як за представника румуномовної громади віддали свої голоси вісімдесят відсотків депутатів обласної ради. Гадаю, що цей факт промовисто свідчить про рівні права та можливості усіх жителів Буковинського краю незалежно від їх національної приналежності. Тому дозвольте запевнити, що й надалі представницька влада краю робитиме усе від неї залежне для того, щоби права і свободи буковинців румунської національності були надійно захищені», – наголосив Іван Мунтян.

У свою чергу пан Некулаеску поінформував учасників протокольної зустрічі про роботу Змішаної Українсько-Румунської міжурядової комісії з питань забезпечення прав осіб, які належать до національних меншин. Також дипломат висловив підтримку ініціативам голови Чернівецької обласної ради щодо якнайшвидшого введення в експлуатацію і надання їм статусу міжнародних пунктів перетину українсько-румунського кордону «Дяківці» та «Красноїльськ» та запевнив у своїй готовності всебічно цьому сприяти.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua