Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Заходи >  У Чернівцях відбувся форум жінок Буковини

Прес-центр

Новини

02.03.2018 17:10

У Чернівцях відбувся форум жінок Буковини |  Заходи

Тема новини: Назва теми

Сьогодні в сесійній залі Чернівецької обласної ради відбувся форум жінок Буковини на тему «Стратегії розширення політичної та суспільної участі жінок». У роботі форуму взяли участь жінки-депутати рад різних рівнів, об’єднаних територіальних громад, громадські активістки, волонтерки, жінки, які успішно реалізували себе у різних сферах життєдіяльності.

Від імені голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна та депутатського корпусу обласної ради до учасників форуму з вітальним словом звернувся заступник голови обласної ради Віталій Мельничук. «Крайова представницька влада всіляко сприятиме впровадженню в життя  гендерної рівності, підтримувати ваші ініціативи, адже жінки Буковини постійно демонструють свою активну життєву позицію, здатність приймати відповідальні рішення та досягати поставленої мети», - зазначив  Віталій Мельничук.

Учасники форуму наголосили на важливій ролі жінки в суспільно- політичному житті країни, зупинившись, зокрема, на питанні недостатнього представництва жінок на керівних посадах в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування. Як приклад, у процесі децентралізації влади із 26 об’єднаних територіальних громадах Чернівецької області за результатами виборів лише  у трьох з них головують жінки.

 Йшлося також про розширення економічних можливостей та прав жінок, запобігання та протидію гендерно зумовленому насильству проти них, роль засобів масової інформації у питаннях гендерної просвіти, успішний досвід об’єднання зусиль жінок у вирішенні суспільно важливих питань.

 

 

 

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua