Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Лісове господарство >  Іван Мунтян підтримав звернення трудових колективів лісогосподарських підприємств Буковини

Прес-центр

Новини

30.11.2017 15:04

Іван Мунтян підтримав звернення трудових колективів лісогосподарських підприємств Буковини |  Лісове господарство

Тема новини: Назва теми

Мітинг представників лісогосподарських підприємств регіону на чолі із головою Чернівецької обласної організації профспілки працівників лісового господарства Володимиром Барабахом відбувся сьогодні, 30 листопада, поблизу адміністративної будівлі Чернівецької обласної ради. Так, мітингувальники висловили протест щодо ухвалення 15 листопада цього року Кабінетом Міністрів України «Стратегії реформування лісового господарства України на період до 2022 року», яка передбачає ліквідацію державних лісогосподарських підприємств й створення єдиного лісового холдингу.

За словами протестувальників, відповідна ініціатива суперечить економічно обґрунтованим засадам лісогосподарського виробництва, призведе до скорочення кількості робочих місць, має у собі приховану перспективу подальшої приватизації державних виробничих фонді та може згубно позначитись на майбутньому лісової галузі загалом.

«Обласна рада завжди стоятиме на захисті законних прав та інтересів територіальних громад нашого краю, зокрема, у цьому випадку – невід’ємного права громад долучатися до використання та збереження лісового фонду Буковини. Адже нині в Україні триває децентралізація державної влади, повноваження та ресурси передаються на місця і як на мене, створення будь-якого центрального органу управління всіма лісовими ресурсами країни з одночасною ліквідацією лісогосподарських підприємств у регіонах аж ніяк не сприятиме процесу децентралізації. Саме тому на минулому засіданні сесії обласної ради депутати звернулися до Президента, Верховної Ради та Кабміну щодо недопущення передачі державних лісогосподарських підприємств у концесію, а під час наради, що відбулася наприкінці вересня в Івано-Франківську під головуванням Президента, я особисто підняв питання про статус лісів АПК, які на Буковині обласна рада повернула у власність територіальних громад сіл, селищ та міст області», – відзначив голова крайового парламенту Буковини, звертаючись до учасників зібрання.

Відтак учасники мітингу передали Івану Мунтяну звернення трудових колективів лісогосподарських підприємств Чернівецької області, у якому попросили клопотати перед Кабінетом Міністрів України про доопрацювання вищезгаданої стратегії, зокрема, в контексті вимог Указу Президента України від 21 листопада 2017 року «Про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об’єктів природно-заповідного фонду».

У свою чергу керівник представницької влади краю запевнив мітингувальників у своїй підтримці та пообіцяв, що внесе відповідне звернення на розгляд чергового засідання сесії обласної ради, яке відбудеться 7 грудня цього року.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua