Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Робочі зустрічі >  За крок до налагодження залізничного сполучення «Чернівці-Сучава»

Прес-центр

Новини

21.06.2017 17:07

За крок до налагодження залізничного сполучення «Чернівці-Сучава» |  Робочі зустрічі

Тема новини: Назва теми

Практичні аспекти налагодження регулярного залізничного сполучення «Чернівці-Сучава» обговорено сьогодні, 21 червня, під час зустрічі українсько-румунської регіональної робочої групи на чолі з головою Чернівецької обласної ради Іваном Мунтяном та головою Сучавської повітової ради паном Георге Флутуром, що відбулася на прикордонній залізничній станції «Вадул-Сірет» у с.Черепківці Глибоцького району.

Участь у зустрічі також взяли перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька, перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, начальник Івано-Франківської дирекції регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Ярослав Лучко, начальник Чернівецького прикордонного загону Олег Вовк, представники митних та залізничних відомств України та Румунії.

Так, сторонами визначено, що оптимальним форматом відповідного сполучення стане курсування потягів «Чернівці-Вадул-Сірет» та «Сучава-Вадул-Сірет» двічі на день, пасажири яких робитимуть пересадку, а також проходитимуть митний і паспортний контроль на залізничній станції «Вадул-Сірет». Таким чином подорож з Чернівців до Сучави триватиме приблизно 3 години. Вартість квитка становитиме орієнтовно 5 євро. Також розглянуто можливість здійснення спільного митного й паспортного контролю безпосередньо під час руху вказаних потягів, що дозволило б скоротити час подорожі. Водночас, такий вид проходження контролю потребує укладання додаткових міжнародних угод.

«Задля якнайшвидшого вирішення цього питання будемо звертатися з відповідним клопотанням до Уряду. Наразі ж беремо за основу схему, запропоновану митниками та прикордонниками. Втім, як на мене, навіть у такому випадку – це чудова альтернатива автомобільній подорожі з Чернівців до Сучави, під час якої на пункті перетину кордону «Порубне-Сірет» можна простояти в черзі до 4 годин», – відзначив Іван Мунтян.

Також досягнуто домовленості про те, що 27 червня відбудеться ще одна зустріч, під час якої українські та румунські фахівці узгодять графіки руху потягів, процедуру проходження митного й паспортного контролю, а також озвучать точну вартість квитків.

«Після цього крайовій владі необхідно буде провести відповідну інформаційну кампанію та залучити Чернівецьку обласну організацію Туристичної асоціації України до реалізації цього амбітного проекту. Аналогічні кроки зробить і керівництво Сучавського повіту. Адже привабливість мандрівки потягом «Чернівці-Сучава» чи «Сучава-Чернівці» зросте врази за умови наявності готових туристичних маршрутів, які можна буде обирати безпосередньо на вокзалах», – підсумував голова крайового парламенту Буковини.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua