Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво >  Іван Мунтян: Маємо достатньо політичної волі для налагодження залізничного сполучення Чернівців із Сучавою

Прес-центр

Новини

15.06.2017 08:29

Іван Мунтян: Маємо достатньо політичної волі для налагодження залізничного сполучення Чернівців із Сучавою |  Міжнародне співробітництво

Тема новини: Назва теми

На цьому голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян наголосив під час двосторонньої зустрічі, що відбулась на території міжнародного пункту пропуску «Порубне-Сірет» 14 червня із головою Сучавської повітової ради паном Георге Флутуром та представниками залізничного відомства і прикордонної служби Румунії. Участь у перемовинах також взяли голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, радник голови правління Укрзалізниці з питань євроінтеграції пан Томаш Майка, начальник Івано-Франківської дирекції регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Ярославо Лучко та начальник Чернівецького прикордонного загону Олег Вовк.

В контексті нещодавнього введення в дію безвізового режиму перетину кордону з ЄС обговорено можливість призначення потягу «Чернівці-Сучава», курсування якого розвантажило б міжнародний пункт перетину кордону «Порубне-Сірет», а також сприяло би створенню нових туристичних маршрутів і розвитку прикордонної інфраструктури Чернівецької області та Сучавського повіту Румунії.

«Впевнений, що переваги такого залізничного маршруту і українці, і румуни відчують одразу. Таким чином ми найперше розвантажимо поки що єдиний діючий автомобільний пункт пропуску «Порубне-Сірет» й водночас збільшимо потік пасажирських перевезень між нашими державами, а це – збільшення надходжень до бюджету. По-друге, наявність залізничного сполучення Чернівців з Сучавою сприятиме розвитку торгівлі і туристичного потенціалу наших регіонів. Адже європейські туристи, що завітали до Сучави, зможуть без проблем потрапити до Чернівців, а українські туристи, що приїхали до Чернівців, отримають можливість побувати в Сучаві без довготривалого очікування в чергах на кордоні. Ну й по-третє: цей потяг стане ще одним транспортним містком України з Євросоюзом», – відзначив голова крайового парламенту Буковини, звертаючись до учасників зустрічі.

У свою чергу пан Георге Флутур запевнив присутніх про свою цілковиту підтримку реалізації цього амбітного проекту та наголосив на його важливості.

«Головне, що ми маємо достатньо політичної волі для втілення цієї ідеї у життя. Решта – справа залізничників, прикордонників та митників по обидва боки кордону, які повинні якнайшвидше вивчити технічний бік питання, запропонувати шляхи усунення можливих проблем та усунути будь-які нормативно-правові перешкоди на шляху до втілення цієї чудової ідеї», – підсумував Іван Мунтян.

Відтак сторони домовилися про створення спільної регіональної робочої групи, учасники якої зустрінуться 21 червня на прикордонній залізничній станції «Вадул-Сірет» у с.Черепківці Глибоцького району для того, щоб обговорити практичні аспекти організації залізничного сполучення «Чернівці-Сучава».

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua